Η IWC αποφάσισε να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στη σειρά των Top Gun, ιδίως μ’ ένα συγκλονιστικό κατάμαυρο Double Chronographe.

  IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition “Mojave Desert”

  Γιατί ένα ρολόι για πιλότους πρέπει να υμνεί την έρημο; Διότι, πέρα από μια τεράστια έκταση γεμάτη κροκάλες και θάμνους, η έρημος της Mojave στην Καλιφόρνια είναι κομβικό σημείο της αμερικανικής πολεμικής μηχανής. Έδρα της περίφημης Edwards Air Force base, όπου έγιναν οι δοκιμές για πλήθος μυθικών αεροπλάνων (όπως το Χ15), ακόμα και της διαστημικής σεληνακάτου.

  Σ’ αυτήν τη μοναδική στο είδος της βάση αφιερώνει η IWC το νέο της ρολόι. Η συνεργασία της μάρκας του Schaffhausen με τη Σχολή Top Gun ξεκινά το 2007. Έκτοτε, πολυάριθμα αρρενωπά μοντέλα είδαν το φως αφιερωμένα στο Strike Fighter Tactics Instructor Program (SFTI).

  Για φέτος, η IWC αποφάσισε να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στη σειρά των Top Gun, ιδίως μ’ ένα συγκλονιστικό κατάμαυρο Double Chronographe κατασκευασμένο από Ceratanium, ένα νέο υλικό που συνδυάζει τις αρετές του κεραμεικού και του τιτάνιου.

  Εμένα, όμως, μου έκλεψε την καρδιά τούτη η έκδοση “Mojave Desert” στο χρώμα της άμμου. Ένας χρονογράφος που υιοθετεί όχι μόνο τα χρώματα της ερήμου αλλά κι εκείνα της στολής των πιλότων που παιδεύονται πάνω σ’ αυτήν την αφιλόξενη έκταση των 40.000 τ.χλμ. Παραδόξως, η επιλογή αυτή μαλακώνει την εμφάνιση του κλασικού Top Gun, που έκανε πιο επαναστατικός μέσα στη μαύρη του λιβρέα.

  Η ευμεγέθης κάσα των 44,5 mm είναι από ματ κεραμεικό –μια πρώτη για την IWC. Τα μπουτόν είναι από τιτάνιο και διατηρούν το φυσικό γκρι ματ χρώμα του κράματος, πράγμα που τους επιτρέπει να ενσωματωθούν όμορφα στο γενικότερο design του ρολογιού.

  Για να του δώσουν όγκο, οι μηχανικοί της φίρμας επέλεξαν ένα καμπύλο κρύσταλλο σε καστανό χρώμα, διατηρώντας ωστόσο εκείνο της άμμου για τους δείκτες και τις ενδείξεις. Το σύνολο αγκαλιάζεται από ένα υφασμάτινο λουράκι στις ίδιες αποχρώσεις.

  Ο χρονογράφος Mojave Desert είναι εξοπλισμένος μ’ ένα νέο μηχανισμό, το calibre 69380, αυτονομίας 46 ωρών και στεγανότητας ώς τα 60 μ. Προστατεύεται από έναν αντιμαγνητικό κλωβό από μαλακό σίδηρο, όπως οφείλει να κάνει κάθε ρολόι πιλότου που σέβεται τον εαυτό του. Φορεμένο στον καρπό, ελπίζεις να δεις κάποια F35 να σκίζουν το γαλάζιο ουρανό της Καλιφόρνια ή κάποιο ΟΥΦΟ με κατεύθυνση τη μυστική Area 51.

  Μ’ ένα ρολόι σαν κι αυτό πρέπει να ταιριάξετε το στυλ σας. Προτείνω καναδέζικο καπέλο Tilley, T-shirt και μπουφανάκι Hackett Velospeed, από λινό ή βαμβάκι. Συμπληρώνουμε με ένα cargo παντελόνι ή ένα σορτσάκι, άμα κατευθυνόμαστε στην πισίνα του ξενοδοχείου. Κι επειδή εκεί το έδαφος είναι κακοτράχαλο, γεμάτο κόκαλα και πέτρες, τα πατούμενα πρέπει να είναι sneakers ή μποτάκια από καμβά. Μην ξεχάσετε το backpack σας με τα είδη πρώτης ανάγκης.

   

  Στην επόμενη σελίδα: Μια παγκόσμια πρώτη από την TAG Heuer.

  1 2 3 4 5

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top