Ο Αύγουστος με τα κόκκινα ηλιοβασιλέματα. Σήμερα ξεκινά (George Vitsaras / SOOC).

1η Αυγούστου

30 μέρες καλοκαιριού. 720 ώρες δημιουργίας αναμνήσεων. 43,200 λεπτά εικόνων που θα κουβαλάς μαζί σου την υπόλοιπη ζωή σου. 2,592,000 δευτερόλεπτα που θα σε βοηθήσουν να αντέξεις το κρύο του χειμώνα.

Με χρήματα, χωρίς χρήματα. Με φίλους ή και χωρίς φίλους. Με το ζευγάρι σου, αλλά και μόνος. Με τους γονείς σου ή με τους γονείς των γονιών σου. Μικρή σημασία έχει. Ο Αύγουστος ήρθε και δεν περιμένει. Keep calm, relax and enjoy the flight.

Αν ένα πράγμα μου δίδαξε το σύντομο πέρασμά μου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι πως πρέπει να πιάνεις τη στιγμή από τα μαλλιά και να… βουτάς στο νερό μαζί της. Σαν ένα ζουμερό ροδάκινο τον Ιούλιο. Σαν τα τραγανά κεράσια τον Ιούνη. Τίποτα δεν περιμένει και τίποτα δεν σου εξασφαλίζει πως το αύριο θα είναι ίδιο με το σήμερα. And at the end of the day, που λέμε και στο χωριό μου, τουλάχιστον θα είσαι ικανοποιημένος πως εσύ έκανες τα πάντα. Το έζησες!

Ας γεμίσουμε τις σελίδες των βιβλίων μας με άμμο. Ας καούμε από τον ήλιο τόσο ώστε να μην μπορούμε να κοιμηθούμε στα σεντόνια το βράδυ.

Η ζωή μας όλη, είναι μικρές κουκκίδες από στιγμές, μικρά επαναλαμβανόμενα ηλιοβασιλέματα. Στην αρχή, στο καρότσι της μαμάς, στη συνέχεια με τα ποδήλατα και τους φίλους, μετά φωτιές στην αμμουδιά και αγκαλιές με φιλιά, ίσως αργότερα μια φουσκωμένη κοιλιά που θα τη φωνάζουν μαμά. Μετά ξανά ο κύκλος ξεκινά με το καρότσι στην ακρογιαλιά! Κύκλος. Ο κύκλος των εμπειριών που έζησες και όχι των χαμένων!

Ο Αύγουστος με τα κόκκινα ηλιοβασιλέματα. Σήμερα ξεκινά. Ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Πρόθυμος και διαθέσιμος. Να τον αγαπήσουμε. Να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Ας αφήσουμε τα κινητά στο σπίτι. Για αρχή. Ας κατακτήσουμε τις ακτές κι ας γεμίσουμε τις σελίδες των βιβλίων μας με κόκκους άμμου. Ας καούμε από τον ήλιο τόσο ώστε να μην μπορούμε να κοιμηθούμε στα σεντόνια το βράδυ.

Να βγάλουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας και να γεμίσουμε με αυτούς που μας αγαπούν.

Να ξεχάσουμε να φάμε και να νοιώθουμε χορτάτοι. Να μην ξεχάσουμε να λέμε σ’αγαπώ και να μην σταματήσουμε να κυνηγάμε τον έρωτα. Την ζεστή αγκαλιά που μας γεμίζει χαρά. Να βγάλουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας και να γεμίσουμε με αυτούς που μας αγαπούν.

Να θυμηθούμε, να μην ξεχάσουμε να ζήσουμε.

Τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα άλλωστε, είναι αυτά που προσπαθείς με κόπο να θυμηθείς το χρώμα τους και όχι αυτά που χάνεις προσπαθώντας να “αποθανατίσεις” στο κινητό σου.

Ζήστο. Σαν να μην υπάρχει αύριο! Καλό Αύγουστο!

 

Διαβάστε ακόμα: Οι άνδρες πονάμε – 5+1 συμβουλές για να ξεχάσετε την πρώην σας.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top