«Ο χρόνος με πιέζει πάρα πολύ, όπως όλους που γράφουν πανελλήνιες. Απλώς για εμάς που κάνουμε πρωταθλητισμό μάλλον είναι διπλός ο αγώνας». (Φωτογραφία: Predrag Vuckovic)

  Εμμανουήλ Καραλής / Αλμα επί κοντώ

  Στο κατώφλι των 18, ο Εμμανουήλ έχει ένα αθλητικό βιογραφικό που θυμίζει εκείνα των μεγάλων καταξιωμένων αθλητών του άλματος επί κοντώ. Μέχρι σήμερα έχει πετύχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 5,70 μέτρα, ένα χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο, και ένα χρυσό ευρωπαϊκό. Πριν δυο μήνες έγινε ο νεαρότερος Ευρωπαίος αθλητής που συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο αγώνισμα του επί κοντώ, και ο μικρότερος ποτέ Ελληνας που αγωνίστηκε στην κατηγορία των Αντρών στην ιστορία του θεσμού. Στο φόντο των διακρίσεων, των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων, καλείται να πηδήξει και τον πήχη των πανελληνίων εξετάσεων.

  – Ο χρόνος σου φτάνει; Ή νιώθεις ότι σε πιέζει;
  Ο χρόνος με πιέζει πάρα πολύ, όπως όλους που γράφουν πανελλήνιες. Απλώς για εμάς που κάνουμε πρωταθλητισμό μάλλον είναι διπλός ο αγώνας.

  – Νιώθεις ποτέ σε συνδυασμό με την πολύωρη προπόνηση ότι δεν έχεις κουράγιο να διαβάσεις;
  Με το τόσο διάβασμα, η προπόνηση είναι κάτι σαν φάρμακο, σαν αποτοξίνωση, σε βγάζει από τη ρουτίνα των βιβλίων.

  Σε κάθε βήμα του, από τότε που ήταν 12 χρονών είχε τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου. Τώρα ετοιμάζονται για τις επόμενες διοργανώσεις: στην Ιταλία το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου τον Ιούλιο, αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο τον Αύγουστο.

  – Πώς το βλέπεις ως στόχο;
  Από την ώρα που είσαι σε μια μεγάλη διοργάνωση, όλοι οι αθλητές είναι το ίδιο, είναι ένα. Αυτή τη στιγμή είμαι δεύτερος στην Ευρώπη μετά από έναν άλλο αθλητή, Σουηδό που πηδάει στα 5,90. Όσον αφορά το Λονδίνο, προετοιμαζόμαστε και για εκεί, και κρατάμε τις ελπίδες μας ψηλά.

   

  Στην επόμενη σελίδα: Γρηγόρης Σχιζοδήμος, κωπηλασία.

  1 2 3 4 5

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top