«Το αγάπησα το άθλημα, πήρα μέρος στα πρωταθλήματα και το ένα έφερε το άλλο. Και καλός να μην ήμουν, πάλι θα συνέχιζα την κωπηλασία».

  Γρηγόρης Σχιζοδήμος / Κωπηλασία

  Ο κωπηλάτης των 17 ετών, έχει φέτος σαρώσει τα χρυσά μετάλλια σε πανελλήνιο επίπεδο. Τόσο στο διπλό και τετραπλό εφήβων, όσο και στο τετραπλό ανδρών. Ήταν μάλιστα ο πιο μικρός της βάρκας των ανδρών. Επίσης πέρσι τερμάτισε δεύτερος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Τον βρήκαμε κι αυτόν στο τηλέφωνο, στον Βόλο, όπου μένει και προπονείται, με αρωγό του τον προπονητή Σίμο Σάμιο. Είχε μόλις δώσει Χημεία στις εξετάσεις του αλλά ήταν ολοσχερώς δοσμένος στην κουβέντα μας για την κωπηλασία.

  – Από πότε έχεις ξεκινήσει την κωπηλασία;
  Πριν πέντε χρόνια, όταν ήμουν 12 ετών. Τότε το έκανα πιο πολύ για τη φυσική κατάσταση και για να συναναστραφώ άλλα παιδιά όπως εγώ. Όσο περνούσα τα χρόνια άρχισα να αυξάνω τις προπονήσεις. Πολλές φορές ξεκινάω την προπόνηση πριν πάω σχολείο. Ξεκινάω πριν τις 6 το πρωί την προπόνηση και τελειώνω στις 7:30.

  – Πότε κατάλαβες ότι τα πας καλά και ξεκίνησες να το βλέπεις πιο σοβαρά;
  Απλώς το αγάπησα το άθλημα, πήρα μέρος στα πρωταθλήματα και το ένα έφερε το άλλο. Και καλός να μην ήμουν, πάλι θα συνέχιζα την κωπηλασία.

  – Το μέλλον της κωπηλασίας στην Ελλάδα πώς το βλέπεις να εξελίσσεται;
  Έχει πάρα πολύ καλούς αθλητές στην κωπηλασία η Ελλάδα, απλώς δεν έχει τις σωστές υποδομές στους Ομίλους, δηλαδή το κράτος δεν βοηθάει τους κωπηλατικούς Ομίλους τόσο πολύ. Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτό να είναι δύσκολο, αυτή την δύσκολη για όλους εποχή.

  Το καλοκαίρι ο Γρηγόρης στοχεύει να πάει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λιθουανία. Στα προκαταρκτικά προπονητικά κοινόβια της Εθνικής Ομάδας, συμμετείχε μέχρι στιγμής και στα τρία. Σε λίγο καιρό θα γίνει ένα ακόμα τέτοιο κοινόβιο, και αν επιλεγεί, όπως όλοι αναμένουν, θα πάρει το εισιτήριο για το πρώτο του Παγκόσμιο.

   

  Στην επόμενη σελίδα: Σωτήρης Λιγκοβανλής, ελληνορωμαϊκή πάλη.

  1 2 3 4 5

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top