Τρεις ομάδες άλλαξε ο Barkley στην προσπάθειά του να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δεν στάθηκε τυχερός. (Φωτογραφία: Focus on Sport / Getty Images / Ideal Image)

  Charles Barkley

  Ένας «σερ» από την Αλαμπάμα; ΟΚ, η αλήθεια είναι ότι ο Charles Barkley αυτοαποκαλέστηκε «Sir Charles», καθώς πάντα του άρεσε να πουλάει τρέλα. Αλλά μέσα στο γήπεδο ήταν ένας πραγματικός άρχοντας. Με ύψος σχεδόν 2 μέτρα, σκόραρε, έπαιρνε ριμπάουντ και μοίραζε ασίστ με χαρακτηριστική ευκολία.

  Και φυσικά είναι από τους ανθρώπους που έψαξαν όσο κανένας άλλος το πρωτάθλημα του NBA. Αφού τα πρώτα 8 χρόνια της καριέρας του είδε ότι δεν θα πάρει τίτλο με τη Φιλαδέλφεια, δεν δίστασε να μετακομίσει στο Φοίνιξ δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ομάδα. Μάλιστα το 1993 έφτασε στην πηγή, αφού έφτασε με τους Σανς μέχρι τους Τελικούς – και εκεί του έκοψε τα φτερά ο Michael Jordan.

  Κι αφού δεν τα κατάφερε με τους Σανς, πήρε μεταγραφή στους Ρόκετς, όπου για 3 χρόνια έκανε τα πάντα για κερδίσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Αλλά αυτός ο τίτλος θα ήταν ο μοναδικός που δεν θα έβαζε ποτέ στο βιογραφικό του.

   

  Στην επόμενη σελίδα: John Stockton – Karl Malone, οι «διόσκουροι» της Γιούτα.

  1 2 3 4 5 6

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top