Μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων υπάρχει ένα πέτρινο μαγαζάκι, για να απολαύσεις τον καφέ σου. (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Kevin Jasini)

Λοιπόν. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τα Ιωάννινα είναι από τις πιο όμορφες και ατμοσφαιρικές πόλεις που έχουμε. Με το που πατάς το πόδι σου εκεί, ο χρόνος που θα χρειαστείς για να πεις «μ’ αρέσει!», είναι περίπου 3 νανοσεκόντ. Τα επόμενα νανοσεκόντ, ώρες ή μέρες που θα μείνεις, θα κάνεις ακούραστα πέρα δώθε τον δρόμο μπροστά στη λίμνη, αν μπορέσεις θα πάρεις και ποδήλατο, θα δεις στους κήπους εκεί να εκτείνεται μια υπαίθρια γκαλερί γλυπτικής με έργα του Θεόδωρου Παπαγιάννη (είναι Ιωαννίτης γαρ), αλλά και του Διονύση Γερολυμάτου, του Χρήστου Ρηγανά (ψάξτε τους, είναι πραγματικά υπέροχα τα γλυπτά) και πολλών άλλων.

Μετά θα κάτσεις σε ένα από τα παγκάκια πασαλειμμένος στα χέρια με σιρόπι από γιαννιώτικο μπακλαβά, θα χωθείς στο Κάστρο και την Καστροπολιτεία, θα πάρεις το καραβάκι για το νησάκι της κυρά Φροσύνης, θα χαζέψεις τους κωπηλάτες να κάνουν προπόνηση στα νερά ενοχλώντας τα γλαράκια, θα φας ονειρεμένες πίτες, θα πιεις τις ρακές σου μαζί με τους φοιτητές όσο χρονών κι αν είσαι, και γενικώς θα ζήσεις όπως απαιτεί μια πόλη που βρίσκεται μέσα και έξω από κάστρο: σαν βασιλιάς. Στο ενδιάμεσο κάνε και τις ακόλουθες στάσεις που κρατάνε τα σκήπτρα σε κάθε ταξίδι μας εκεί.

 

Στην επόμενη σελίδα: Στο Ιτς Καλέ θα πιεις τον καφέ σου με θέα μια άλλη εποχή.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top