Ας σκεφτούμε αυτό: αν υπήρχε το VAR το ’86 τότε δεν θα είχε μετρήσει το «Χέρι του Θεού». (Φωτογραφία: Robbie Jay Barratt – AMA / Getty Images / Ideal Image)

Η απογοήτευση του VAR

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: για όλους εμάς που δεν είμαστε παίκτες/προπονητές ένας αγώνας ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο το θέαμα και τα γκολ. Αυτό είναι το 50% μιας αναμέτρησης. Το άλλο 50% είναι οι συζητήσεις και οι κόντρες με τους κολλητούς μας για τις αμφισβητούμενες φάσεις και για το αν υπήρξε κάποια αδικία. Ε, αυτό μας στερεί το VAR.

Ναι, σίγουρα, πλέον υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μπει ένα γκολ και να μην μετρήσει ή να γίνει πέναλτι και να μην δοθεί, χάρη στην τεχνολογία. Αλλά, ας σκεφτούμε και αυτό: θα μας άρεσε να είχε ακυρωθεί το «Χέρι του Θεού» στο Μουντιάλ του ’86; Μόνο στους Άγγλους θα άρεσε. Σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη απλά αρέσει να το συζητάει και να το θυμάται. Για αυτό, αφήστε στο ποδόσφαιρο κάτι στην τύχη και στον ανθρώπινο παράγοντα – αυτά τα στοιχεία ήταν που έκαναν κάποιες ποδοσφαιρικές στιγμές να περάσουν στην ιστορία.

 

Διαβάστε ακόμα: Η ομάδα μου στο Μουντιάλ

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top