Το ξενοδοχείο Τhe Newel Metaxourgeio έκανε εγκαίνια πρόσφατα.

  Άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το The Newel Metaxourgeio, το νέο μέλος της αλυσίδας The Newel. Το νέο ξενοδοχείο αποτελεί μια ακόμη σύγχρονη πρόταση φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ολοένα και περισσότερο αναβαθμίζεται.

  Διαθέτει 17 minimal δωμάτια καθώς και υπηρεσίες spa. Σημειώνεται ότι η The Newel αποτελεί ένα νεοσύστατο brand υβριδικής φιλοξενίας που διαθέτει στο portofolio της premium καταλύματα, Lifestyle Hotels & Luxury Boutique Apartments.

  Χρώμα παντού.

  Το ξενοδοχείο είναι εμπνευσμένο από το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της περιοχής του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού.

  H startup THE NEWEL μετρά 62 συνολικά premium δωμάτια στον αστικό ιστό της Αθήνας. Ειδικότερα η ατζέντα της εταιρείας περιλαμβάνει το «The Newel Acropolis», το «The Newel Psychiko» και τώρα το νεοσύστατο «The Newel Metaxourgeio».

  Ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Χριστόφορος Πέτσης με αφορμή τα εγκαίνια του «The Newel Metaxourgeio», που έγιναν πρόσφατα, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη η χαρά μας που εγκαινιάζουμε το νέο μας κατάλυμα, το ”The Newel Metaxourgeio”. Το νέο μέλος της ”οικογένειας” The Newel βρίσκεται σε μια ιστορική γειτονιά και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, λόγω της στρατηγικής θέσης του.

  To ξενοδοχείο διαθέτει 17 minimal δωμάτια.

  Ο κ. Πέτσης έχει επισημάνει και στο παρελθόν ότι «σύντομα η THE NEWEL θα ανακοινώσει την επέκταση του brand τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τη σχεδιαζόμενη ανάπτυξή της να εκκινεί από την εμπιστοσύνη των επισκεπτών και το γεγονός ότι τα καταλύματά της αποτελούν σταθερή επιλογή αυτών».

  Από αρχιτεκτονικής άποψης, το ξενοδοχείο είναι εμπνευσμένο από το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της περιοχής του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού. Σχεδιάστηκε από το γραφείο JC Architects παίρνοντας στοιχεία από διαφορετικές αρχιτεκτονικές μορφές.

  Το κτίριο δίνει έμφαση στην ιδέα της αντίφασης.

  Σε όλο το συγκρότημα, μεταλλικά διάτρητα πάνελ ρίχνουν δραματικές σκιές στις προσόψεις, πλαισιώνοντας τη θέα.

  Το κτίριο δίνει έμφαση στην ιδέα της αντίφασης, με την πρόσοψή του να χωρίζει το εξωτερικό «δέρμα» και την εσωτερική «καρδιά» του, μέσα από πολλαπλές αντίθετες τεχνικές. Το εσωτερικό μέρος εκτίθεται σε χτενισμένο σκυρόδεμα και άλλα μορφολογικά στοιχεία της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής, ενώ η εξωτερική όψη διαθέτει σύστημα μεταλλικής επένδυσης.

  Η διαφορά στην υλικότητα του ισογείου σε σύγκριση με άλλους ορόφους προσθέτει μια οπτική ποικιλία μεταξύ των δύο επιπέδων και αυξάνει τα οπτικά εφέ. Σε όλο το συγκρότημα, μεταλλικά διάτρητα πάνελ ρίχνουν δραματικές σκιές στις προσόψεις, πλαισιώνοντας τη θέα.

  Το μέσα συναντάει το έξω.

  «Εμπνευσμένοι από την αθηναϊκή αρχιτεκτονική, οι χώροι αλληλεπιδρούν με την αστική γειτονιά», σημειώνει η ομάδα σχεδιασμού.

  Δημιουργείται μια σταθερή και ανεμπόδιστη ροή τόσο φυσική όσο και οπτική μεταξύ του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου. Οι μεταλλικές δοκοί ανάρτησης της μεταλλικής επένδυσης συμμετέχουν στη μορφολογική εντύπωση της κτιριακής δομής σκιαγραφώντας μπαλκόνια και παράθυρα.

  Το εσωτερικό του κτιρίου επανασχεδιάστηκε πλήρως από την αρχή.

  Με τον τρόπο αυτό σημειώνονται τρύπες στην πρόσοψη, πλαισιώνοντας διάφορα σημεία του αστικού ιστού του Μεταξουργείου. Το εσωτερικό του κτιρίου επανασχεδιάστηκε πλήρως από την αρχή. Όπως περιγράφουν οι αρχιτέκτονες, «Παίρνοντας έμπνευση από την πόλη της Αθήνας, δημιουργήσαμε μια κεντρική ”λεωφόρο” και μικρότερους παράπλευρους ”δρόμους”, που οδηγούν στα δωμάτια, εξασφαλίζοντας ιδιωτικότητα και ηχομόνωση».

  Ο σχεδιασμός ανήκει στο γραφείο JC Architects παίρνοντας στοιχεία από διαφορετικές αρχιτεκτονικές μορφές.

  Η ιδέα της αντίθεσης χαρακτηρίζει και τους εσωτερικούς χώρους. «Υπάρχει ένας συνεχής διάλογος μεταξύ του ατελούς και του γυαλισμένου. Τα σημάδια και οι εσοχές από το υπάρχον σκυρόδεμα των δομικών στοιχείων συνυπάρχουν με εκλεκτά υλικά όπως ξύλο, μέταλλο, μωσαϊκό, παστέλ, και γήινα χρώματα. Το χρώμα γίνεται κυρίαρχο μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού. Εμπνευσμένοι από την αθηναϊκή αρχιτεκτονική, οι χώροι αλληλεπιδρούν με την αστική γειτονιά», σημειώνει η ομάδα σχεδιασμού.

   

  Φωτογραφίες: C. Drazos
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το thegreekfoundation.com.

   

  Διαβάστε ακόμα: Κυψέλη, αγάπη μου. Ενα ρετιρέ του ΄50 απέκτησε νέα ζωή.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top