Μέσα σε 16 σελίδες ο Musk ανέλυσε το σκεπτικό του γύρω από το κόστος των ταξιδιών στον Άρη. (Φωτογραφία: CNN)

  Τους τελευταίους μήνες, όποια πέτρα και να σηκώσεις (δηλαδή σε όποιο site και να μπεις) θα δεις το όνομά του. Όχι μόνο στις λίστες με τους πιο ισχυρούς και πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, εκεί όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις ιδέες που θα αλλάξουν τον κόσμο μας μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

  Άλλωστε αυτό είναι το όνειρο του Elon Musk, να αφήσει το σημάδι του στον πλανήτη και στο σύμπαν. Έτσι μετά τους υπόγειους αυτοκινητόδρομους, τα νέα μοντέλα της Telsa και τα οικολογικά σπίτια, ο 45χρονος επιχειρηματίας στράφηκε και πάλι στο αγαπημένο του project: τα διαστημικά ταξίδια και την αποίκηση του Άρη.

  «Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να ρίξουμε το κόστος του ταξιδιού στον Άρη στην τιμή αγοράς ενός σπιτιού στη Γη, δηλαδή περίπου 200.000 δολάρια, τότε θα καταφέρουμε τους στόχους μας».

  Μόνο που αυτή τη φορά, μέσα από μια έκθεση 16 σελίδων, αποκάλυψε όχι μόνο το πώς το φαντάζεται, αλλά και το πόσο θέλει να κοστίζει ένα τέτοιο ταξίδι. «Δεν είναι εφικτό να δημιουργήσουμε μια κοινωνία στον Άρη, όταν το εισιτήριο κάθε ταξιδιού θα κοστίζει 10 δισ. δολάρια» αναφέρει ο Musk και συνεχίζει: «Θα πρέπει αυτά τα ταξίδια να τα κάνουμε πιο προσιτά σε όλους τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να ρίξουμε το κόστος του ταξιδιού στην τιμή αγοράς ενός σπιτιού, δηλαδή περίπου 200.000 δολάρια, τότε θα καταφέρουμε τους στόχους μας».

  Βέβαια, όπως εξήγησε στην έκθεσή του, για να καταφέρει να μειώσει το κόστος του ταξιδιού, θα πρέπει να βρει λύση στο κόστος των καυσίμων, καθώς αυτό είναι που εκτοξεύει την τιμή. Και η λύση που έχει σκεφτεί μοιάζει αρκετά απλή – τουλάχιστον στο μυαλό του: ο Musk θεωρεί ότι θα μπορεί να βρει καύσιμα στον Άρη, έτσι ώστε όταν ένα διαστημόπλοιο προσγειώνεται στον «κόκκινο πλανήτη» να μην παροπλίζεται αλλά να έχει τη δυνατότητα να κάνει και άλλα ταξίδια.

  Κατά πόσο είναι εφικτό αυτό, κανείς δεν ξέρει. Ούτε ο ίδιος ο Musk. Η διαφορά είναι όμως πώς ο 45χρονος επιχειρηματίας δεν θα διστάσει να το δοκιμάσει.

  [Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση του Elon Musk εδώ]

   

  Διαβάστε ακόμα: Οι πέντε αποτυχίες του Elon Musk

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top