Το μοντέλο της Yamaha είναι από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά στην χώρα μας και όχι μόνο.

Αν βγεις για μια βόλτα στην πόλη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντικρίσεις αρκετά Tracer 9 ή 900 αν θέλετε. Το μοντέλο της Yamaha είναι από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά στην χώρα μας και όχι μόνο. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Ανεβαίνεις στην σχετικά χαμηλή σέλα η οποία στενεύει αρκετά μπροστά διευκολύνοντας κι άλλο όσους δεν είναι και το πρώτο μπόι, τη ζυγίζεις ανάμεσα στα πόδια σου, σου φαίνεται αμέσως εύκολα διαχειρίσημη, κουμπώνεις την πρώτη κι έφυγες. Κάθεσαι με τον κορμό σχεδόν κάθετο, το τιμόνι κοντά σου κι αρχίζεις να κάνεις ελιγμούς μέσα στην κίνηση λες και η μοτοσικλέτα είναι δικιά σου εδώ και καιρό, με το quick shifter να σου κάνει τη ζωή ακόμα πιο εύκολη.

Η Yamaha Tracer 9 GT είναι σπορ και δεν το κρύβει.

H Tracer 9 GT είναι μια ευχάριστη μοτοσικλέτα ακόμα και για μέσα στην πόλη όπου δε θα σε προβληματίσει τίποτα πέρα από το γεγονός του ότι ο τρικύλινδρος κινητήρας θα σε κάνει να σκέφτεσαι σούζες, παντιλίκια και στριφτερές διαδρομές. Ναι, αυτό είναι ένα θέμα για όσους ενδεχομένως να βλέπουν την Tracer ως μια μοτοσυκλέτα για όλες τις χρήσεις. Είναι δύσκολο να έχεις στο δεξί σου χέρι 119 άλογα, ροπή παντού κι έναν ήχο που σε πωρώνει, και να μην ενδίδεις στον πειρασμό, ακόμα κι αν βλέπεις τον δείκτη της βενζίνης να κατεβαίνει γρήγορα – υπολογίσαμε 7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες! Η Yamaha Tracer 9 GT είναι σπορ και δεν το κρύβει. Είναι για εκείνους που δεν αντέχουν να τους χτυπάει ο αέρας όπως στο naked αδελφάκι της MT-09 και θέλουν να ευχαριστιούνται τη μοτοσικλέτα τους κάνοντας μακρινές εξορμήσεις με περισσότερη άνεση.

H Tracer 9 GT είναι μια ευχάριστη μοτοσικλέτα ακόμα και για μέσα στην πόλη όπου δε θα σε προβληματίσει τίποτα πέρα από το γεγονός του ότι ο τρικύλινδρος κινητήρας θα σε κάνει να σκέφτεσαι σούζες, παντιλίκια και στριφτερές διαδρομές.

Στον ανοιχτό δρόμο και με τη βοήθεια του cruise control και τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις στην ρύθμιση για άνεση, μπορείς να χαλαρώσεις αλλά όχι για πολλή ώρα μια και ο ανεμοθώρακας θα προστατέψει μεν τον κορμό σου, όμως το κράνος σου θα δέχεται στροβιλισμούς, οι οποίοι μετά από κάποια ώρα θα γίνουν ενοχλητικοί. Ο ανεμοθώρακας ρυθμίζεται εύκολα με το χέρι χωρίς όμως να γίνεται αισθητή η διαφορά στον αναβάτη είτε βρίσκεται στην χαμηλότερη, είτε κάπου ενδιάμεσα, είτε στην ψηλότερη θέση. Κάτι άλλο που με προβλημάτισε ήταν ότι το φαρδύ ρεζερβουάρ μου άνοιγε αρκετά τα πόδια και είμαι βέβαιος ότι σ’ ένα πολύωρο ταξίδι θα με κούραζε. Η σέλα πάντως είναι πολύ άνετη και έχει χώρο να μετακινηθείς μπρος πίσω αν αισθάνεσαι ότι έχεις πιαστεί.

Αυτό που θα ξεχωρίσεις και θα αγαπήσεις αμέσως στην Yamaha Tracer 9 GT, είναι ο τρικύλινδρος κινητήρας της, με τον ήχο της να σε προδιαθέτει ευχάριστα, οποιαδήποτε κι αν είναι η διαδρομή που έχεις να κάνεις.

Η σέλα είναι πολύ άνετη και έχει χώρο να μετακινηθείς μπρος πίσω αν αισθάνεσαι ότι έχεις πιαστεί.

Στην γρήγορη οδήγηση η Tracer 9 GT θα πλαγιάσει όπως μια street μοτοσικλέτα αφού αυτό βασικά είναι, μια μηχανή δρόμου με ψηλό τιμόνι, ενώ τα φρένα της δεν πρόκειται να σας ανησυχήσουν ποτέ μια και σταματάνε μ’ ένα δάχτυλο τα 220 κιλά. Θα χρειαστεί βέβαια μια προσπάθεια απ’ τον αναβάτη -λίγο περισσότερο counter steering- καθώς με το που ξεκινάει να μπαίνει στην στροφή έχει την τάση να ανοίγει την τροχιά της. Το ίδιο συμβαίνει και στις κλειστές αλλά και στις ανοιχτές στροφές. Μόλις το συνηθίσεις μπορείς να την πλαγιάσεις όσο θέλεις. Ή να πειραματιστείς με την προφόρτιση των αναρτήσεων που δεν είναι ηλεκτρονική και έχεις τη δυνατότητα να την ρυθμίσεις και στο πιρούνι εμπρός, και στο αμορτισέρ πίσω.

Στην γρήγορη οδήγηση η Tracer 9 GT θα πλαγιάσει όπως μια street μοτοσικλέτα αφού αυτό βασικά είναι, μια μηχανή δρόμου με ψηλό τιμόνι.

Αυτό που θα ξεχωρίσεις και θα αγαπήσεις αμέσως στην Yamaha Tracer 9 GT, είναι ο τρικύλινδρος κινητήρας της, είναι αυτός που θα σκέφτεσαι πριν ανέβεις επάνω της, αυτός ο οποίος κάθε φορά που θα τον βάζεις μπρος και θα ακούς τον ξερό του ήχο θα σε προδιαθέτει ευχάριστα, οποιαδήποτε κι αν είναι η διαδρομή που έχεις να κάνεις.

//Ευχαριστούμε τη Motodynamics και την Yamaha Nikolakopoulos για την παραχώρηση της Yamaha Tracer 9 GT.

 

Διαβάστε ακόμα: Speed 400 & Scrambler 400 X – Οδηγούμε τα νέα 400άρια της Triumph!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top