Από αριστερά: ο Ανδρέας Βέργος της VERGOS Auction, η η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Δάφνη Οικονόμου και η ψυχή του Κτήματος Σκούρα, ο Γιώργος Σκούρας.

  Το ότι ο Λαβύρινθος του Κτήματος Σκούρα είναι είναι ένα πρωτοποριακό κρασί, το γνωρίζαμε πολύ καλά. Είναι, άλλωστε, ένα κρασί που που φτιάχνεται με τη μέθοδο της solera, δηλαδή σε ένα βαρέλι 1000 λίτρων παλαιώνουν όχι μια, αλλά πολλές διαδοχικές χρονιές.

  Τώρα, ξέρουμε και με τη… βούλα ότι είναι ένα κρασί που μπορεί να πιάσει τιμή ρεκόρ σε μια δημοπρασία. Κάτι που συνέβη στη φιλανθρωπινή δημοπρασία που διοργάνωσαν από κοινού την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, η VERGOS Auctions και το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ.

  Ο έντονος ρυθμός των «χτυπημάτων» από τους συμμετέχοντες έδωσε το στίγμα της δημοπρασίας.

  Οι δύο συλλεκτικές εμφιαλώσεις «Λαβύρινθος 21 Χρονιές» έπιασαν τιμή ρεκόρ για την ελληνική αγορά κρασιού, καθώς πουλήθηκαν έναντι 6.000 ευρώ έκαστη.

  Ο «Λαβύρινθος 21 Χρονιές» στη συλλεκτική του θήκη.

  Με αφορμή την Επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ κυκλοφόρησε τη φετινή χρονιά το εκλεκτό κρασί «Λαβύρινθος 21 Xρονιές», διαθέτοντας 21 φιάλες για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας, όλα τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

  Ο έντονος ρυθμός των «χτυπημάτων» από τους συμμετέχοντες έδωσε το στίγμα της δημοπρασίας με το σύνολο της αξίας πώλησης των  21 αριθμημένων φιαλών να προσεγγίζει το συμβολικό ποσό των 21.000€. Μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι το ευαισθητοποιημένο κοινό ανταποκρίνεται με θέρμη σε ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας που στόχο έχουν την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.  

  Σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Δάφνη Οικονόμου, η οποία τίμησε με την παρουσία της τη δημοπρασία, ευχαρίστησε θερμά τον Ανδρέα Βέργο, Managing Director της VERGOS Auctions και τον Γιώργο Σκούρα, ιδιοκτήτη του οινοποιείου Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ, εξαίροντας την πρωτοβουλία τους όπως και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

   

  //Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της φιλανθρωπικής δημοπρασίας δείτε εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Tρυγήσαμε τη χαρά της ζωής, στο Κτήμα Σκούρα.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top