Η οικογένεια του Ladies Run σε μια ακόμη κοινωνική δράση.

  Το φετινό φθινόπωρο, λόγω της COVID-19, είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Μπορεί να μην επέτρεψε να διεξαχθεί ο ετήσιος αγώνας Ladies Run -τέτοιες μέρες θα γιορτάζαμε άλλη μια αθλητική γιορτή αποκλειστικά αφιερωμένη στις γυναίκες- ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι κοινωνικές μας δράσεις σταματούν.

  Tην Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, η οικογένεια του Ladies Run (σ.σ. το «αδελφάκι» του Andro) υλοποίησε μια ακόμη κοινωνική δράση, την τρίτη κατά σειρά με τα χρήματα που δώρισε το 2019, στρέφοντας την προσοχή σε μητέρες πρόσφυγες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται στον ξενώνα Safe Place στο Λαύριο.

  Από το 2012 το Ladies Run έχει προσφέρει πάνω από 25.000 ευρώ για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες γυναικών.

  Ο ξενώνας είναι ένα καταφύγιο αποκλειστικά για γυναίκες και παιδιά που οδηγούνται στην προσφυγιά και ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις τον Ιανουάριο του 2020. Με την παρουσία του προσπαθεί να καλύψει ένα μικρό μέρος του τεράστιου κενού που υπάρχει όταν ανυπεράσπιστες μητέρες πρόσφυγες με τα παιδιά τους φτάνουν στη χώρα μας, περνώντας από 40 κύματα.

  Το Ladies Run προμηθεύτηκε τα ποδήλατα και τα κράνη από το κατάστημα King of Bikes στη Ραφήνα.

  Ήδη κορίτσια και αγόρια από το Αφγανιστάν που έφτασαν στη Λέσβο και μέσα από διάφορες περιπέτειες στεγάζονται προσωρινά στο Λαύριο, χαίρονται τα καινούρια ποδήλατά τους.

  Το Safe Place λαμβάνει αιτήματα από μητέρες που ζητούν ένα ασφαλές μέρος να διαμείνουν για ένα διάστημα με τα παιδιά τους. Ο ξενώνας βρίσκεται στο Λαύριο (υπάρχει αντίστοιχη εγκατάσταση στην Αθήνα και τη Λέσβο) και πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο με κοινόχρηστο σαλόνι που μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα κάθε φορά. Αυτή τη στιγμή ο ξενώνας φιλοξενεί 20 άτομα κυρίως από το Αφγανιστάν.

  Ο διοργανωτής του Ladies Run, Κίμων Φραγκάκης παρέδωσε το τελευταίο σκέλος της προσφοράς του αγώνα για το 2019.

  Το κτίριο έχει αγοράσει ένα δωρητής και το έχει προσφέρει στον ξενώνα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το μοντέλο του “Lavrio Shelter” αντικατοπτρίζει το μοντέλο της δομής στη Λέσβο, υποστηρίζοντας τις γυναίκες και τα παιδιά μέσω της παροχής στέγης, τροφής, διδασκαλίας γλωσσών, νομικής βοήθειας, ενώ τους επιτρέπει να ζουν κάτω από καθεστώς ασφάλειας.

  Πέντε ολοκαίνουργια ποδήλατα και τα πέντε κράνη για τα παιδιά και τις μητέρες τους.

  Η λειτουργία του καταφυγίου υποστηρίζεται από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές. Το πόσο μπορούν να μείνουν στον ξενώνα οι μητέρες και τα παιδιά ποικίλει ανά περίπτωση. Στο μέγιστο, υπάρχει η δυνατότητα να μείνουν ακόμη και ένα χρόνο. Τα λειτουργικά έξοδα του ξενώνα καλύπτονται από δωρεές.

  Ολες οι κοινωνικές δράσεις του Ladies Run γίνονται σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, ΔΕΣΜΟΣ.

  Εμείς επισκεφθήκαμε τον ξενώνα και διαπιστώσαμε πως πράγματι, οι μητέρες και τα παιδιά τους διαβιούν σε ένα περιβάλλον ασφαλές, με χαμόγελο. Για να τους δώσουμε λίγη παραπάνω χαρά προσφέραμε πέντε όμορφα, γυαλιστερά και ολοκαίνουργα ποδήλατα και ισάριθμα κράνη. Είναι σημαντικό για λόγους υγείας και ψυχολογίας τα παιδιά και οι μαμάδες που διαμένουν στον ξενώνα να αθλούνται και να έρχονται σε επαφή με τη φύση.

  Οι μητέρες και τα παιδιά στο Safe Place βρίσκουν ασφάλεια, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν διάφορες ασχολίες, όπως, πλέον, και η ποδηλασία.

  Σε μια φιλική “τελετή” παράδοσης, η ομάδα του Ladies Run και οι εκπρόσωποι του ΔΕΣΜΟΥ βρέθηκαν στο Safe Place, παρέδωσαν τα ποδήλατα με τα κράνη τους και συνομίλησαν με την υπεύθυνη του ξενώνα, Valeria Verzeletti. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κορίτσια και αγόρια από το Αφγανιστάν που έφτασαν στη Λέσβο και μέσα από διάφορες περιπέτειες στεγάζονται προσωρινά στο Λαύριο, χαίρονται ήδη τα ποδήλατά τους.

  Τα παιδιά ξεκίνησαν αμέσως την ποδηλατάδα τους.

  Η τρίτη αυτή ενέργεια σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της φετινής προσφοράς του Ladies Run σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ. Οι δράσεις του 2020 μας είχαν φέρει ακόμα κοντά στα ασυνόδευτα κορίτσια στη ΜΚΟ «Ζεύξις», αλλά και στο «Μεγάλο μας Σπίτι» έναν πρότυπο χώρο συναντήσεων, ψυχολογικής υποστήριξης και πρώιμης κοινωνικοποίησης για παιδιά  έως 4 ετών.

  Η ασφάλεια πάνω από όλα.

  Οι δράσεις του 2019 μας είχαν φέρει στο ΛΥΡΕΙΟ παιδικό ίδρυμα, στο κέντρο θεραπευτικών αλόγων «Ιππόλυση»  και στο Καταφύγιο Γυναικών Θυμάτων Βίας και Trafficking του ΕΚΚΑ. Ας σημειωθεί ότι το Ladies Run κάνει αδιάκοπα ανάλογες προσφορές από το 2012.

  Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Το Ladies Run συνεργάζεται κάθε χρόνο με τον ΔΕΣΜΟ τόσο για τη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων που ο αγώνας έχει την τιμή να προσφέρει, όσο και για το know-how του Σωματείου στο να βρίσκει διαρκώς νέες πρωτοβουλίες που αξίζουν τη βοήθεια μας.

   

  Διαβάστε ακόμα: Το Ladies Run στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top