Εκατοντάδες ladies, νωρίς το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, βρέθηκαν στην Astir Beach για να τρέξουν τα πιο όμορφα χιλιόμετρα της Αθήνας.

Οι κυρίες προφανώς και θέλουν και μπορούν. Όποιος έχει αντίρρηση, όποιος εξακολουθεί να αναπαράγει το κλισέ περί «ασθενούς φύλου» που λειτουργεί παραπληρωματικά προς το αντρικό και βρίσκεται υποφωτισμένο, μάλλον δεν έχει καταλάβει που ζει. Η δύναμη της θηλυκής θέλησής είναι όχι μόνο αστείρευτη, αλλά και άκρως δημιουργική.

Αυτό που κάνουν εδώ και οκτώ χρόνια εκατοντάδες γυναίκες, να δηλώνουν συμμετοχή στο Ladies Run, τον ομορφότερο και απόλυτα γυναικείο αγώνα της χρονιάς, είναι κάτι παραπάνω από μια άσκηση μια Κυριακή πρωί. Είναι ένα δείγμα της αλληλεγγύης τους προς άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, αλλά και ένα δώρο που προσφέρουν στους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο συνδυασμός δεν είναι αμελητέος.

Η Δώρα Κατσικογιάννη, όπως κάθε χρόνο κράτησε την κορδέλα του τερματισμού.

Το έβλεπες στο πείσμα και τη θέλησή τους από το πρωί της Κυριακής (20 Οκτωβρίου) που άρχισαν να μαζεύονται στην ανανεωμένη Astir Beach. Ανανεωμένες και αναγεννημένες έδειχναν κι αυτές οι λαμπερές παρουσίες. Ποιος θα χαλάλιζε το πρωινό της Κυριακής του αν δεν ήξερε πως αυτό που κάνει αξίζει την προσπάθεια; Το ήξεραν και φέτος πως μέρος των εσόδων θα δοθεί στο σωματείο ΔΕΣΜΟΣ που με τη σειρά του θα διοχετεύσει τα χρήματα σε απτές δράσεις που θα κάνουν λίγο καλύτερη τη ζωή κάποιων άλλων γυναικών που προσπαθούν να ξεφύγουν από το περιθώριο.

Λίγο πριν από την εκκίνηση του 8ου Ladies Run, οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες!

Κι επειδή αυτά δεν είναι φιλολογία, αλλά απτή πραγματικότητα: 5 ευρώ από κάθε συμμετοχή, δόθηκαν φέτος στο ΔΕΣΜΟ για την υποστήριξη φορέων όπως η ΜΚΟ Ζεύξις: Το Ladies Run ενισχύοει έναν ξενώνα για ασυνόδευτα ανήλικα κορίτσια 11 έως 17 ετών από όλα τα πιθανά σημεία όπου υπάρχει πόλεμος και δυστυχία. Ακόμα, χρήματα από τον αγώνα θα διατεθούν για την αγορά παιχνιδιών για το Σωματείο «Το Μεγάλο μας Σπίτι», έναν χώρο υποδοχής, συναντήσεων και πρώιμης κοινωνικοποίησης για παιδιά από 0 έως 4 ετών, με τις μαμάδες και με τα οικεία τους πρόσωπα.

Σχεδόν 30.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί από ιδρύσεως του θεσμού με προορισμό τη στήριξη κακοποιημένων, φυλακισμένων, τοξικοεξαρτημένων, προσφύγων μητέρων κ.α.

Έβλεπες, όμως, και κάτι άλλο, πιο θερμό στα πρόσωπα αυτών των γυναικών: δεν αποφάσισαν να τρέξουν για να βγουν πρώτες. Φυσικά και υπήρξαν αθλήτριες που έχουν κάνει βίωμά τους τον πρωταθλητισμό και την επίδοση. Τις τιμούμε και τις σεβόμαστε. Όμως, οι άλλες συμμετέχουσες, εκείνες που ήρθαν ανυπόκριτα, με αναπεπταμένα τα ιστία των σωμάτων τους, μόνο για να τρέξουν, να χαρούν, να αισθανθούν το σώμα τους να αποκτάει ζωή, αυτές οι γυναίκες είναι που αγαπάμε κόμα περισσότερο γιατί έχουν μέσα τους ζωή, πάθος και παλμό.

Ο Κίμων Φραγκάκης με την Άννι Σκουρλέτη από το marketing του ΟΠΑΠ.

Χρειάζεται εξήγηση γιατί κάθε χρόνο το Ladies Run έχει αυτά τα τρία στοιχεία: όσο άρτια κι αν είναι μια διοργάνωση (η φετινή ήταν ακόμη μια διοργάνωση-υπόδειγμα), δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει το συναίσθημα. Αυτό βγαίνει αβίαστα, προκαλείται από τις συμμετέχουσες. Δεν ενεργοποιείται τεχνητά. Αλλά όταν ξεχυθεί, εξαπλώνεται εκθετικά, μέχρι να τους αγίξει όλους, σαν χαρούμενος ιός.

Από τις γυναίκες – για τις γυναίκες! Ο εμπνευστής του Ladies Run, Κίμων Φραγκάκης, επιδίδει στον εκπρόσωπο του Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, Χρήστο Παϊκόπουλο, το ποσό της προσφοράς που συγκεντρώθηκε από τη φετινή διοργάνωση.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί τις Κυριακής, γυναίκες όλων των ηλικιών, με τα χαμόγελά τους και τη γλυκιά αδημονία πριν από την έναρξη του αγώνα, γέμισαν την Astir Beach. Έβλεπες παντού αυτό το χαρωπό κύμα θηλυκότητας (πηγαίας, όχι φτιαχτής) να σε συνεπαίρνει. Άλλες να περιμένουν στη σειρά τους για να πάρουν τον αριθμό τους και τον βασικό εξοπλισμό τους, άλλες να προβάρουν τα μπλουζάκια του Ladies Run, άλλες να κάνουν διατάσεις, άλλες ένα ελαφρύ τροχάδην, άλλες να κοιτάζουν εκστασιασμένες τα ήρεμα νερά της παραλίας του Αστέρα, την ώρα που ο ήλιος έβαφε τα νερά. Βοηθούσε στην ατμόσφαιρα και η εξαιρετική, ετοιμόλογη και γεμάτη μπρίο Μαρία Παπιδάκη που έντυνε τις στιγμές με μουσικές γεμάτες ρυθμό.

Χαρά, θηλυκότητα και στυλ: Οι ladies Στέλλα Αλεξανδρίδου και Δήμητρα Ζαχοπούλου.

Τα πάντα ήταν οργανωμένα και σε τάξη. Κάθε συμμετέχουσα έπαιρνε έναν φάκελο που περιείχε τον αριθμό συμμετοχής της και το ειδικό αυτοκόλλητο, με την υπογραφή της ERGO, ασφαλιστικού συνεργάτη του Ladies Run για να επικολληθεί στο goodie bag (επίσης προσφορά της ERGO) και να παραδοθούν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων στη γκαρνταρόμπα. Να σημειωθεί πως οι δρομείς είχαν ασφαλιστεί με συμβόλαιο που καλύπτει κάθε συμμετοχή για προσωπικό ατύχημα και αστική ευθύνη, όπως κάθε χρονιά από το 2012, με την εγγύηση της ERGO ασφαλιστικής.

H εξαιρετική, ετοιμόλογη και γεμάτη μπρίο Μαρία Παπιδάκη που έντυνε τις στιγμές με μουσικές γεμάτες ρυθμό.

Αυτές τις γυναίκες που έτρεξαν στο Ladies Run δεν μπορείς να τις μπερδέψεις, δεν έχεις το δικαίωμα να λαθέψεις στον τρόπο που τις βλέπεις. Καμία δεν έδειχνε ότι ήρθε να ανταγωνιστεί την άλλη. Αν ήταν… αντρικός αγώνας θα μπορούσες να διακρίνεις πλάγια βλέμματα, οι άντρες έχουν μέσα τους την ανταγωνιστική φύση κάθε πράγματος. Οι γυναίκες όμως στο Ladies Run γίνονται μια γυναίκα, ένα ενιαίο σύμβολο. Τρέχουν σαν να έχουν όλες το ίδιο σώμα και παλμό, δίχως να χάνουν την ατομικότητά τους.

Η πρωταθλήτρια του στίβου Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, μέλος της Arla Protein Team, έκοψε πρώτη το νήμα του Ladies Run 2019, σε 17 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

Αλήθεια, τώρα, ας σκεφτούμε λίγο πιο ταπεινά: τι σημασία έχει αν μια γυναίκα δεν αθλείται καθημερινά, αν έχει κάποια κιλά παραπάνω κι αν οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο πρόσωπο; Εμείς αυτές τις κυρίες αγαπάμε. Είναι οι σύντροφοί μας στη ζωή, οι μητέρες μας, οι αδελφές μας, οι φίλες μας. Και θα είναι πάντα πηγαία όμορφες στα μάτια μας διότι τους χρωστάμε τα πάντα.

Οι γυναίκες στο Ladies Run γίνονται μια γυναίκα, ένα ενιαίο σύμβολο. Τρέχουν σαν να έχουν όλες το ίδιο σώμα και παλμό, δίχως να χάνουν την ατομικότητά τους.

Αριστερά η Στέλλα Αλεξανδρίδου, που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο θεσμό, κατακτώντας την 3η θέση του βάθρου και δεξιά η νικήτρια του φετινού Ladies Run, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, μπροστά από το ασθενοφόρο του ΙΑΣΩ, Health Partner της διοργάνωσης για ακόμα μια χρονιά.

Να γιατί, πρώτα και κύρια, το Ladies Run βρίσκεται στο κέντρο του ευ αγωνίζεσθαι. Εχει τη βασική ιδέα που ενώνει όλες τις γυναίκες και έχει και τον κατάλληλο χώρο για να ξεδιπλωθεί. Την πιο premium παραλία της Αττικής, την Astir Beach, το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συνγκρότημα Four Seasons του Αστέρα, αλλά και την πανέμορφη Astir marina με τα εντυπωσιακά γιοτ.

Οι νικήτριες του Ladies Run 2019: Στέλλα Αλεξανδρίδου (χάλκινο μετάλλιο), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (χρυσό μετάλλιο) και Ντενίζ Δημάκη (αργυρό μετάλλιο), χαρούμενες και περήφανες, μετά τον τερματισμό.

Ήταν, όμως, μόνο ο χώρος η συνταγή της επιτυχίας του Ladies Run 2019; Οχι, φυσικά. Καταρχήν η υπογραφή της Samsung ως Χρυσού Χορηγού έδωσε για μια ακόμα χρονιά το στίγμα της καινοτομίας και των επιδόσεων. Ακόμα, η ένωση των δυνάμεων με την ΙNTESPORT έφερε στο προσκήνιο το μήνυμα του #Womanism, ενός κινήματος αφιερωμένου στις καθημερινές «αθλήτριες» της ζωής. Το λευκό τεχνικό Τ-shirt , αποκλειστικά σχεδιασμένο από την INTERSPORT για τις Ladies του θεσμού με V λαιμόκοψη και σε  “μεσάτη” γραμμή -και το λογότυπο της Samsung στο στήθος- ανέδειξε τη δύναμη και τη θηλυκότητα των εκατοντάδων δρομέων που έδωσαν το παρών στην Astir Beach.

Χαρούμενες δρομείς, μετά τον τερματισμό: οι ladies ένωσαν τις δυνάμεις του για 8η συνεχή χρονιά και διέδωσαν το μήνυμα του #Womanism της INTERSPORT, που είναι αφιερωμένο στις καθημερινές «αθλήτριες» της ζωής.

Και επειδή οι γυναίκες έχουν ασφαλές κριτήριο για το τι είναι ωραίο και τι όχι, το γκελ που είχε η συγκεκριμένη μπλούζα ήταν άνευ προηγουμένου. Πολλές το πρόβαραν, το φόρεσαν, καμάρωσαν, έβγαλαν φωτογραφίες, τις ανέβασαν στα social media. Αισθάνθηκαν πως μπήκαν αυτομάτως σε μια σπάνια και όμορφη κοινότητα.

Για ακόμα μια χρονιά έγινε το αδιαχώρητο στο περίπτερο του ΟΠΑΠ όπου αμέσως μετά το επαγγελματικό μακιγιάζ οι δρομείς φωτογραφίζονταν ως cover girls του πιο fit περιοδικού της πόλης σε ένα όμορφο photo booth.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ίδιο τον αγώνα: Όσο περνούσε η ώρα, η αδημονία μεγάλωνε. Λίγο το άγχος, λίγη η προσμονή, οι παλμοί ανέβαιναν διαρκώς. Αυτό που βοήθησε να κατέβουν λίγο οι τόνοι και να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα ήταν η προθέρμανση που πρόσφερε η fitness expert Μάντη Περσάκη και η ομάδα της με τον ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα διατάσεων που έδειξαν σε πάρα πολλές δρομείς που έσπευσαν να ακολουθήσουν τις συμβουλές της όχι μόνο τις βοήθησε να αποβάλλουν το άγχος, αλλά και να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά και μετά τον τερματισμό ο ΟΠΑΠ και η Μάντη περιποιήθηκαν τις δρομείς: Με επαγγελματικές διατάσεις πάνω στις αναπαυτικές ξαπλώστρες της Astir Beach.

Oι Ladies με τα μωρά τους. Πόσο όμορφη εικόνα.

Το Ladies Run είναι ο πλέον δημοκρατικός (!) αγώνας δρόμου: δεν αποκλείει καμία γυναίκα, αντιθέτως επιθυμεί να τις αγκαλιάσει όλες.

Λίγο πριν από τις 10, άρχισαν να μαζεύονται οι αθλήτριες στο χώρο της εκκίνησης. Κουβεντούλα, selfies, χαμόγελα, φιλιά προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα που τους παρακολουθούσαν απέξω, αλλά και γνωριμίες της στιγμής. Έβλεπες μαμάδες ακόμη και με τα παιδιά τους μέσα στα καρότσια τους να ετοιμάζονται να ξεχυθούν στην Απόλλωνος με προορισμό το τέρμα του Λαιμού της Βουλιαγμένης. Το Ladies Run είναι ο πλέον δημοκρατικός (!) αγώνας δρόμου: δεν αποκλείει καμία γυναίκα, αντιθέτως επιθυμεί να τις αγκαλιάσει όλες.

Αριστερά, ένα αγγελικό πλάσμα, η μπαλαρίνα Δήμητρα Ζαχοπούλου στο περίπτερο της Samsung, Χρυσού Χορηγού του Ladies Run 2019, εντυπωσίασε με τις επιδόσεις της. Δεξιά, η γνωστή make-up artist Ρούλα Σταματοπούλου, προστάτευσε την επιδερμίδα της πριν αλλά και μετά το run, χάρη στα προϊόντα της Vichy.

Ακριβώς πριν από την εκκίνηση ο δημιουργός του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης, επέδωσε το αποδεικτικό της κατάθεσης της φετινής ενίσχυσης στον ΔΕΣΜΟ και δήλωσε έμπλεος χαράς στις συγκεντρωμένες Ladies ότι και το φετινό έμβασμα είναι ακόμη μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Το λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Δημήτρης Κακογιαννάκος, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του τη σημασία και την αξία του θεσμού του Ladies Run και γιατί η δημοτική Αρχή τον έχει αγκαλιάσει. Ας σημειωθεί ότι από το 2012 το δημοτικό συμβούλιο της πόλης θέτει κάθε χρόνο ομόφωνα υπό την αιγίδα του τον θεσμό. Πώς θα μπορούσε να μην αγκαλιάσει κάτι τόσο φωτεινό και όμορφο;

Ο Ανδρέας Σούχης,εκ των φωτογράφων μας. Επί τω έργω.

Ωστόσο, τα πολλά λόγια είναι πάντα φτώχεια και η δράση πήρε τη σκυτάλη. Στις 10:00 ακριβώς στην Astir Beach, η Αθηνά Κοΐνη, η πρώτη lady που τερμάτισε στα 5 χλμ. το 2012, η πρώτη νικήτρια στην παρθενική συνάντηση των Ladies, έδωσε το σήμα της εκκίνησης! Το τι ακολούθησε μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με τη λέξη «γιορτή». Ένα μεγαλειώδες κύμα από γυναίκες άρχισε να τρέχει. Πόσο ζωντανή εικόνα, πόσο γλαφυρή. Φευ, καμία φωτογραφία δεν θα καταφέρει να αποτυπώσει τη στιγμή της εκκίνησης σ’ αυτόν τον αγώνα «καρδιάς».

Όλες οι δρομείς ήταν ασφαλισμένες για προσωπικό ατύχημα και αστική ευθύνη, από την ERGO Ασφαλιστική, πολύτιμο σύμμαχο του Ladies Run από το 2012.

Κι ύστερα, σε όλους εμάς που ήμασταν οι θεατές του αγώνα άρχισε να μεγαλώνει η αδημονία για το ποια Lady θα έκοβε πρώτη το νήμα του τερματισμού. Χρειάστηκε να περιμένουμε μόλις 17 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα για να δούμε να κόβει το νήμα πρώτη η πρωταθλήτρια στίβου στα 800μ. και 1.500μ., Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Δεύτερη τερμάτισε η «συνήθης ύποπτη» και σιδηρά κυρία του θεσμού, η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 18’24” και τρίτη ηλιοκαμένη και λυγερόκορμη (αλλά επίσης πολύ καλή αθλήτρια στίβου), Στέλλα Αλεξανδρίδου με χρόνο 19′.11”. Ολες οι ladies σιγά σιγά άρχισαν να καταφτάνουν. Ιδρωμένες, αναψοκοκκινισμένες, κουρασμένες, αλλά σχεδόν όλες με το που τερμάτιζαν ύψωναν τα χέρια τους. Και πολύ καλά έκαναν διότι όλες τους ήταν νικήτριες. Είπαμε: σ’ αυτόν τον αγώνα, φυσικά και υπάρχουν τυπικά κάποιες νικήτριες, αλλά η μέγιστη νίκη είναι η συμμετοχή σε κάτι πολύ πολύ μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο.

Ένα ξεχωριστό, stylish κόσμημα, σχεδιασμένο από την Irène Mamfredos (δεξιά) και το πρωτοποριακό brand Kimalé, περίμενε όλες τις δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό. Η Δήμητρα Ζαχοπούλου (αριστερά) ήταν η πρώτη που το πρόβαρε, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Να σημειωθεί πως στον τερματισμό, όλες οι δρομείς έλαβαν το νέο συλλεκτικό αναμνηστικό δώρο του θεσμού: Ένα ξεχωριστό, stylish κόσμημα, σχεδιασμένο από την Irène Mamfredos και το πρωτοποριακό brand Kimalé, που φοριέται σε τρία διαφορετικά σημεία: Στο αυτί ψηλά, σαν διαφορετικό σκουλαρίκι, στα δάκτυλα στην πρώτη φάλαγγα, σαν εναλλακτικό δακτυλίδι, αλλά και στα δάκτυλα των ποδιών, για τις πιο τολμηρές! Από την πρώτη στιγμή, πολλές Ladies το φόρεσαν σε σημεία που τους άρεσε περισσότερο και δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους για το νέο τους απόκτημα που πέραν της αισθητικής αξίας είχε και μια άκρως συμβολική διάσταση.

Στο περίπτερο της Vichy έγινε το αδιαχώρητο. Η fitness expert Πόλυ Χατζόγλου έπραξε ανάλογα.

Και τώρα κάτι που μας έκανε τρομερή εντύπωση και πρέπει να σημειωθεί. Με το που τέλειωσε ο αγώνας θα περίμενε κανείς οι περισσότερες να αποχωρίσουν, να πάρουν τα προσωπικά τους είδη και να φύγουν με τους οικείους τους. Με τίποτα! Να άλλο ένα στοιχείο που κάνει ξεχωριστό το Ladies Run. Αυτές οι γυναίκες περνούσαν τόσο καλά εκεί που δεν τους έκανε καρδιά να φύγουν. Δεν ήταν μόνο η αποθεραπεία από την έμπειρη ομάδα της Μάντhς Περσάκη στις ξαπλώστρες της Astir Beach που τις δελέασε.

Οι δρομείς «έζησαν την εμπειρία» της πιο premium αποθεραπείας, που προσέφερε η Μάντη Περσάκη και η ομάδα του Pilates by Mandy.

Εξαρχής ο χώρος υποδοχής και γραμματείας είχε μετατραπεί σε sponsors village. Οι μεγάλοι χορηγοί του θεσμού είχαν διαμορφώσει τα δικά τους περίπτερα που υποδέχονταν τις γυναίκες (να τις πούμε κορίτσια να τελειώνουμε; Στο κάτω κάτω όλες κορίτσια έδειχναν!). Πριν από τον αγώνα, λόγω του άγχους, κοιτούσαν τα περίπτερα με θαυμασμό, αλλά είχαν τον αγώνα στο μυαλό τους.

H DJ Xenia Ghali στο περίπτερο της SAMSUNG Electronics Hellas, όπου παρουσιάστηκαν οι πλέον προηγμένες τεχνολογικά προτάσεις σε smartphones και wearables.

Μόλις, όμως, ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί και η χαρά της συμμετοχής είχε εμπεδωθεί, το ενδιαφέρον έγινε έντονο. Έβλεπες πολλές γυναίκες στο περίπτερο της SAMSUNG Electronics Hellas, του Χρυσού Χορηγού του Ladies Run για 4η συνεχόμενη χρονιά, να θέλουν να δουν από κοντά τις προηγμένες τεχνολογικά προτάσεις smartphones και wearables για ladies που αναζητούν σιγουριά σε κάθε τους βήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περίπτερο της Samsung δεν σταμάτησε λεπτό να είναι γεμάτο από γυναίκες που έσπευσαν να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα της εταιρείας.

Ή μήπως δεν είχε πλήθος γυναικών στο περίπτερο της VICHY;  Η Νο1 μάρκα αντιγήρανσης στο φαρμακείο, παραμένοντας σταθερός σύμμαχος κάθε γυναίκας, απέδειξε για ακόμα μια φορά περίτρανα πως η νεότητα είναι στάση ζωής, ανεξάρτητα από τις βουλές του ημερολογίου. Η Κατερίνα Γιατζόγλου, βρέθηκε στο περίπτερο της Vichy μαζί με άλλες γνωστές Ladies όπως η make-up artist Ρούλα Σταματοπούλου και μοιράστηκαν μυστικά νεότητας.

Τι όμορφη σκηνή: μετά τον αγώνα πολλές γυναίκες δέχθηκαν την περιποίηση εξειδικευμένων ανθρώπων της εταιρείας για τον απαραίτητο καλλωπισμό τους. Διότι μια lady ακόμη κι αν φοράει αθλητικά ρούχα δεν πρέπει να χάνει το στυλ της.

Τί κρατούσαν όλες στο χέρι; Ένα προϊόν της Arla – αναγκαίο για να αναπληρώσουν την ενέργεια που έδωσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το βελούδινο αλλά άπαχο ρόφημα Arla Protein, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική πρωτεΐνη, δρόσισε και τόνωσε τις ladies μετά τον τερματισμό. Ενώ “στασίδι” είχε πιάσει στο περίπτερο της Arla και η νικήτρια του αγώνα Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, η οποία άλλωστε τρέχει με τα χρώματα της Arla Protein running team.

Το βελούδινο αλλά άπαχο ρόφημα Arla Protein, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική πρωτεΐνη, δρόσισε και τόνωσε τις ladies μετά τον τερματισμό.

Βεβαίως είχε προηγηθεί η απαραίτητη ενυδάτωση, σε τρεις σταθμούς στο τερματισμό και επί της δαδρομής. Το ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, χάρισε άμεση ενυδάτωση στον οργανισμό των δρομέων χάρη στο αλκαλικό pH8 που διαθέτει, μέσα από την καινοτόμο και stylish φιάλη των 330ml. Με το καλοκαίρι να μην λέει να μας αποχωριστεί και τον ήλιο, από ένα σημείο και μετά να καίει, ήταν φανερό πως τα νερά ΘΕΟΝΗ ήταν απαραίτητα για δρομείς και θεατές.

Το ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, χάρισε άμεση ενυδάτωση στον οργανισμό των δρομέων και έγινε η απαραίτητη πηγή δροσιάς για κάθε lady.

 Αλλά και το ΙΑΣΩ, ένας θεσμός της υγείας, βρέθηκε για ακόμα μια χρονιά στο πλευρό των δρομέων, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμένα ασθενοφόρα στην Astir Beach. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Ολες οι ladies αποδείχθηκαν πραγματικές αμαζόνες. Και έδωσαν ραντεβού με το ΙΑΣΩ για μετά τον αγώνα, χάρη στο εκπτωτικό κουπόνι που ο Health Partner πρόσφερε στην κάθε μία.

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Κλαίρη Γάσπαρη -ντυμένη με Kimalé- επιμελήθηκε την απονομή των μεταλλίων στις νικήτριες.

Τέλος, το μετάλλιο που στόλισε την τροπαιοθήκη σημαντικών Ελληνίδων δρομέων ήταν ένα έργο τέχνης του διακεκριμένου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Βαλαή, εμπνευσμένο από τον αρχαιοελληνικό κότινο που προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα! Αντικειμενικά πρόκειται για μετάλλιο σπάνιας ομορφιάς και πρωτοτυπίας. Φυσικά και με έντονο συμβολισμό.

Αριστερά: Τα μετάλλια που φιλοτέχνησε ο Κωνσταντίνος Βαλαής ήταν εμπνευσμένα από τον αρχαιοελληνικό κότινο που προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα. Δεξιά: Η Κατερίνα Γιατζόγλου, με τη Marketing Manager της Vichy Μαργαρίτα Βενάρδου.

Ναι, υπήρξε και απονομή με όλες τις τιμές προς τις νικήτριες όλων των κατηγοριών. Eίχες την εδραία αίσθηση πως οι απονομές ήταν το πιο όμορφο καταστάλαγμα μιας γιορτής. Συγκίνηση, γέλιο, ζέστη, βουτιές για αρκετές κυρίες στο φόντο, και μια νέα πρώτη Lady στο βάθρο, την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Το κέφι συνεχίστηκε στην παραλία της Astir Beach.

Το όγδοο Ladies Run τα είχε όλα. Δύναμη, ομορφιά, προσφορά, ακόμα και επιστροφή -για ένα κομμάτι της διαδρομής- μέσα από το μυθικό συγκρότημα του Αστέρα.

Να πούμε κι εμείς το κλασικό ότι ήταν το καλύτερο Ladies Run μέχρι το επόμενο; Κλισέ μεν, αλλά τι να κάνουμε που κάθε χρόνο το event που ξεδιπλώνει το “αδερφάκι” του Andro  είναι όλο και ομορφότερο, όλο και πιο ηλιόλουστο, όλο και πιο συγκινητικό; Ladies, σας ευχαριστούμε με όλη μας την ψυχή που για 8η χρονιά πλημμυρίσατε τον Λαιμό της Βουλιαγμένης, ίσως το ωραιότερο σημείο στην Αττική για τρέξιμο, ανάμεσα στα πεύκα και στη θάλασσα, χωρίς ταμπέλες και σκουπίδια, χωρίς να κόβουμε την κυκλοφορία, χωρίς εκνευρισμό, μονάχα με θηλυκότητα, χαμόγελο, αληθινή προσπάθεια, και πάντα για καλό σκοπό!

 

LADIES RUN 2018 – Οι Νικήτριες

Γενική κατάταξη:
1. Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου με χρόνο 17:49.
2. Ντενιζ Δημάκη με χρόνο 18:24.
3. Στέλλα Αλεξανδρίδου με χρόνο 19:11.

Κατηγορία 18-29 ετών:
1. Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου με χρόνο 17:49.
2. Στέλλα Αλεξανδρίδου με χρόνο 19:11.
3. Μαριάννα Βλαχογιάννη με χρόνο 22:11.

Κατηγορία 30-39 ετών:
1. Αγγελική Τζώτζου με χρόνο 21:13.
2. Χριστίνα Φαράντζου με χρόνο 21:26.
3. Ευστρατία Παπαδοπούλου με χρόνο 21:39.

Κατηγορία 40-49 ετών:
1. Ντενιζ Δημάκη με χρόνο 18:24.
2. Μάγδα Γκούμα με χρόνο 20:49.
3. Σταυρούλα Μορφογιάννη με χρόνο 22:20.

Κατηγορία 50+ ετών:
1. Φιλίππα Πουλίδου με χρόνο 20:00.
2. Χρυσάνθη Σταθάκη με χρόνο 23:22.
3. Κατερίνα Κόλιαλη με χρόνο 25:19.

 

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

 

//Σημείωση:  Ο ετήσιος θεσμός του Ladies Run τελεί υπό την ομόφωνη αιγίδα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Κάθε χρόνο 5 ευρώ από κάθε συμμετοχή, διατίθενται μέσω του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ (www.desmos.org) για τη στήριξη ευπαθών ομάδων γυναικών, κακοποιημένων, τοξικοεξαρτημένων, φυλακισμένων κ.α. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ αρμόζει στους εθελοντές, χωρίς τους οποίους η μεγάλη γιορτή του Ladies Run δεv θα μπορούσε να διεξαχθεί, για όγδοη χρονιά, με τόση επιτυχία!

 

Διαβάστε ακόμα: Το Ladies Run στην Ιππόλυση.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top