«Ελπίζω μόνο να μην παραβλέψουμε πότε ένα πράγμα – ότι όλα ξεκίνησαν με έναν ποντικό». Walt Disney, October 27, 1954

Σήμερα 18 Νοεμβρίου του 2018, συμπληρώνονται 90 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του γλυκού ποντικού στην ταινία «Ατμόπλοιο Γούλι» στις 18 Νοεμβρίου του 1928 (στα πρώτα σκίτσα αναφερόταν ως… Mortimer). Ενενήντα χρόνια καριέρας  δε θα μπορούσαν όμως να χωρέσουν σε ένα μικρό αφιέρωμα. Γι αυτό κι η Taschen αποφάσισε να ξεδιπλώσει όλη την ιστορία του, ακόμα και όσα δε γνωρίζουμε, όσο φανατικοί του και αν έχουμε υπάρξει, σε μια έκδοση που σου ζητά χρόνο και διάθεση για να σου επιστρέψει μόνο απόλαυση.

Εκτενής αρχειακή έρευνα ρίχνει νέο φως στα πιο διάσημα κεφάλαια της ζωής και της καριέρας του Mickey.

Πράγματι, αυτή η έκδοση είναι ίσως η μεγαλύτερη σε έκταση στην ιστορία του σύμπαντος της Disney. Θα είναι διαθέσιμη με 995 αντίγραφα και 5 λιθογραφίες αλλά και ένα πανομοιότυπο κατάλογο εμπορευμάτων του Mickey από το 1936.

Ένα επικό συλλεκτικό artbook, μοντέρνο και ευφάνταστο από άποψης design, με λεπτομέρειες από όλη την πορεία του Mickey,  θα φτάσει στα χέρια του κοινού, τιμής ένεκεν στα παιδικά  χρόνια που συντρόφευε σαν ένας καλός φίλος!

Τι περιέχει: Αποκαλυπτικά παρασκήνια, που θα ξεσκεπάσουν κάθε πιθανό σενάριο που ίσως έχεις κάνει για τη δημιουργία της κάθε σκηνής που θυμάσαι. Σκίτσα μοναδικά παράξενα, ιδανικά γι αυτό το συλλεκτικό βιβλίο, που ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως  η «Βίβλος του Μίκυ».

Ο Mickey Mouse  έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Εντός, θα υπάρχουν βεβαίως όλες οι εκδοχές του ήρωα που συναντούσαμε μέσα στα χρόνια, είτε πρόκειται για τον κλασσικό ποντικό με το κόκκινο παντελόνι, είτε με τα άλλα «κουστούμια του». Το σπάνιο υλικό από τα κλασσικά  «The Band Concert», «Brave Little Tailor», «Fantasia» και «Fun and Fancy Free», φυσικά και ξεχωρίζει. Ο Mickey Mouse  έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες κινουμένων σχεδίων κι ευτυχώς γι αυτόν και εμάς, αυτές είναι από το είδος των ταινιών που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.

Ο Mickey Mouse έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ποπ κουλτούρα (ο Andy Warhol, ο Keith Haring και ο Roy Lichtenstein τον αγάπησαν όσο κανείς), αλλά και στην «καθημερινή» τέχνη.

Ο θρυλικός χαρακτήρας που αγαπήθηκε περισσότερο από  οποιοδήποτε άλλο, οι ιστορίες του σε όλες τις εκφάνσεις, ακόμα και project που δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν για διάφορους λόγους  να πάρουν σάρκα και οστά, όλα θα περιλαμβάνονται στο ανθολόγιο των 90 ετών.

Με την ικανότητά του να συνδέεται συναισθηματικά με γενιές σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που κατάφερε να κερδίσει την καρδιά των θαυμαστών του σε όλο τον πλανήτη.

Είτε ως  καρτούν, είτε ως το αγαπημένο μας ποντικάκι, αυτό που πέρασε ως αίσθηση και ιδέα από γενιά σε γενιά (και αγαπήθηκε στον ίδιο βαθμό από όλους), ήταν σίγουρα πως αυτός ο ήρωας ήταν ευχάριστος, δραστήριος, αισιόδοξος και γεννημένος ηγέτης. Respect στο ποντίκι και τίποτα άλλο.

Με την παγκόσμια απήχηση και την ικανότητά του δε να συνδέεται συναισθηματικά με γενιές σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που κατάφερε να καταλάβει τέτοιον χώρο στην καρδιά και το μυαλό θαυμαστών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

«Fantasia»: Ίσως η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ. Κυκλοφόρησε το 1940.

 

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχει ένα περιοδικό, αποκλειστικά για θεοπάλαβα sneakers.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top