«Μέσω των κομματιών μου, μεταφράζω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου».

Μεταξύ των δρομολογίων του ανά τον κόσμο, συναντήσαμε τον εκρηκτικό DJ και παραγωγό Chris IDH. Ανακάλυψε τη μαγεία του Παρισιού, γεμίζοντας με τη μουσική του το Key Club, όπου παρουσίασε τα νεότερα DJ sets του. Μέσω αυτής της συνέντευξης θέλαμε να εξερευνήσουμε το μουσικό του ταλέντο, τις διεθνείς του εμπειρίες και τι θα μας φέρει η μουσική του στο μέλλον.

«Η προσπάθεια να κατακτήσεις την καρδιά ενός ακόμα ανεξερεύνητου κοινού είναι μια μαγευτική πρόκληση».

– Τι καφέ πίνεις;

Ένα εσπρεσάκι – ξυπνάει τις αισθήσεις.

– Έχεις ξαναπάει στο Παρίσι;

Πέρυσι έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στο Παρίσι, όπου είχα την ευκαιρία να παίξω στο κλαμπ L’Arc.

– Πώς νιώθεις όταν παίζεις εκτός Ελλάδας;

Κάθε φορά που παίζω εκτός Ελλάδας, είναι μια εμπειρία γεμάτη χαρά και ηρεμία. Είναι απολύτως θεραπευτικό να βλέπω μπροστά μου ανθρώπους που έχω γνωρίσει σε προηγούμενα ταξίδια, που έχουν επιλέξει να με ακούσουν ξανά, καθώς και νέες φιλίες που δημιουργήθηκαν μέσα από την κοινή μας αγάπη για τη μουσική. Πάντα είναι ελκυστικό να βλέπεις όλους αυτούς να περνάνε καλά με τη μουσική που παίζεις, ενώ ταυτόχρονα, η προσπάθεια να κατακτήσεις την καρδιά ενός ακόμα ανεξερεύνητου κοινού είναι μια μαγευτική πρόκληση. Αυτό που συνδέει και τα δύο αυτά στοιχεία είναι η βαθιά αγάπη και το πάθος που νιώθω για αυτό που κάνω.

– Αισθάνεσαι ακόμη αναχιτρίλα πριν βάλεις το Buya (σ.σ.: ένα από τα κομμάτια που τον έχουν κάνει γνωστό);

Κάθε φορά που παίζω το Buya, είναι σαν να το ανακαλύπτω εκ νέου. Με συναρπάζει και νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και με το κοινό μου, αντικρίζοντας την αντίδρασή του κάθε φορά που μπαίνει το κομμάτι.

«Θα ήταν μια υπέροχη έκπληξη να δω κάποιον αγαπημένο μου παραγωγό να παίζει ένα κομμάτι μου».

«Μου αρέσουν πολύ οι Jazz Soul μελωδίες και παίζω πιάνο από μικρός».

– Πώς νιώθεις όταν το ακούς να παίζεται από άλλους Dj;

Με γεμίζει περηφάνια. Προσωπικά, θα ήταν μια υπέροχη έκπληξη να δω κάποιον αγαπημένο μου παραγωγό να παίζει ένα κομμάτι μου.

– Σου έχει συμβεί ποτέ αυτό;

Ναι και όχι μία μόνο φορά. Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον όμως, όταν είδα βίντεο με τον Adam Port να παίζει κομμάτια μου, χάρηκα πάρα πολύ.

 – Τι πιστεύεις ότι κάνει τα κομμάτια σου να ξεχωρίζουν;

Νομίζω πως αυτό που κάνει ξεχωριστές τις παραγωγές μου, είναι ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών μουσικών ειδών. Και νομίζω είναι κάτι που ξαφνιάζει θετικά τον κόσμο.

Υπάρχει πάντα κάτι φρέσκο στα κομμάτια σου; 

Προσπαθώ πάντα να προσφέρω κάτι νέο, κατασκευάζοντας δικά μου edits και remixes γνωστών κομματιών, τα οποία ακούγονται αποκλειστικά στα live sets μου. Πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί μια αίσθηση μοναδικότητας που το κοινό εκτιμά.

Τι καινούργιο θα ακούσει ο κόσμος από εσένα; 

Μου αρέσουν πολύ οι Jazz Soul μελωδίες και παίζω πιάνο από μικρός. Έτσι η έκπληξη για τον χειμώνα που ακολουθεί, θα είναι να παντρέψω τα Dj Sets μου με μελωδίες που θα δημιουργώ ο ίδιος ζωντανά. Μια performance που θα κάνει τα κομμάτια πιο “νόστιμα”.

«Το να βλέπω ανθρώπους από όλο τον κόσμο να εμπνέονται με ό,τι δημιουργώ και να τους βοηθά να μεταφράσουν τις δικές τους σκέψεις, με κάνει νιώθω όμορφα».

 – Το κοινό θα το γνωρίζει από πριν ή θα είναι έκπληξη;

Το καλοκαίρι, θα δοκιμάσω αυτήν τη νέα προσέγγιση χωρίς να προαναγγείλω κάτι στον κόσμο. Ωστόσο, από τον χειμώνα και έπειτα, το κοινό θα γνωρίζει τι να περιμένει. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετή προετοιμασία και περιέχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά μιας live εμφάνισης. Είναι γνωστό ως Hybrid Set.

«Μ’αρέσει να μαγειρεύω για τους φίλους μου και να περνάω χρόνο κοντά στη θάλασσα».

– Ολα αυτά ακούγονται να απαιτούν επένδυση χρόνου και ενέργειας. Νιώθεις ότι υπάρχει ανταλλακτική εξαργύρωση;

Μέσω των κομματιών μου, μεταφράζω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Είναι ο τρόπος μου να επικοινωνώ και να εκφράζομαι. Έτσι, το να βλέπω ανθρώπους από όλο τον κόσμο να εμπνέονται με ό,τι δημιουργώ και να τους βοηθά να μεταφράσουν τις δικές τους σκέψεις, με κάνει νιώθω όμορφα.

– Όταν δεν είσαι πίσω από τα decks τι σε γεμίζει;

 Μ’αρέσει να μαγειρεύω για τους φίλους μου και να περνάω χρόνο κοντά στη θάλασσα.

 

Διαβάστε ακόμα: Burt Bacharach. O χρυσοδάκτυλος των μεγάλων μουσικών επιτυχιών.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top