Αν δεν χαρούμε τώρα το καλοκαίρι, τότε πότε θα το κάνουμε;

Η βαλίτσα έτοιμη από βραδίς. Τι και αν το πλοίο έφευγε την επομένη αργά το απόγευμα. Η προσμονή για τις διακοπές μεγάλη και οι ώρες δεν περνούσαν. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Πολύ διάβασμα, πολύ άγχος, πολλά ξενύχτια και πολύ κόπος.

Κόπος που δεν πήγε χαμένος, αφού η προσπάθεια όλου αυτού του χρόνου απέδωσε καρπούς. Από Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου. Ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα. Και ήρθε η ώρα να το γιορτάσω έτσι όπως ακριβώς πρέπει… διακοπές με την παρέα στα κυκλαδίτικα νησιά.

Οι σημειώσεις και τα βιβλία μπήκαν στην άκρη, και τη θέση τους πήραν οι χάρτες των νησιών. Από το χειμώνα, είχαν μπει οι βάσεις για αυτό το ταξίδι. «Ασχέτως ακαδημαϊκών επιδόσεων, τα νησιά το καλοκαίρι μας περιμένουν» είχε πει τότε ο Παύλος ένα βράδυ μεταξύ αστείου και σοβαρού όπου οι μπύρες ΑΛΦΑ Xωρίς μας έκαναν παρέα. Και όλοι αυτό περιμέναμε. Να τελειώσει η εξεταστική, να βγουν τα αποτελέσματα και να μοιραστούμε τη χαρά της επιτυχίας, όπως είχαμε μοιραστεί την αγωνία, τα ξενύχτια, και την πίεση. Γιατί έτσι είναι οι φίλοι, μοιράζονται τα πάντα.

Το ραντεβού ήταν για τις έξι το απόγευμα. «Νωρίς να μαζευτούμε. Να πιάσουμε καλές θέσεις. Θα φέρω και μπύρες. ΑΛΦΑ Χωρίς, από αυτές που μας αρέσουν είχα πει στους κολλητούς. Αυτή ήταν η μπύρα για όλο το χειμώνα. Αυτή ήταν που μας είχε συντροφέψει όταν βγαίναμε για να ξεσκάσουμε λίγο από το διάβασμα της Σχολής. Χωρίς αλκοόλ.

Αυτή ήταν που μας κρατούσε συντροφιά και μας δρόσιζε τα βράδια πριν από τις εξετάσεις. Αυτή θα είναι που θα έρθει μαζί μας στις διακοπές. Στο ψυγειάκι έχω ήδη βάλει 2 εξάδες. Θα είναι αρκετές μέχρι να βάλει μπρος τις μηχανές το πλοίο και να βρεθούμε μεσοπέλαγα, μακριά από τη ζέστη της πόλης.

Στήσαμε ένα μικρό πάρτι στο καράβι με την κιθάρα του Γιάννη και με τις μπύρες ΑΛΦΑ Χωρίς, και ευτυχώς που το μπαρ του πλοίου είχε πολλές ακόμα παγωμένες στο ψυγείο…

Το πλοίο μπορεί να άργησε να πιάσει το λιμάνι του προορισμού μας, αλλά λίγη σημασία είχε. Εμείς είχαμε βρει τον τρόπο να περάσουμε καλά εν πλω. Άλλωστε είχαμε αφήσει πίσω όλες τις έγνοιες και τις κακές σκέψεις. Στήσαμε ένα μικρό πάρτι με την κιθάρα του Γιάννη. Οι ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε. Μια οι κουβέντες, μια τα τραγούδια, μια τα παιχνίδια, μια οι μπύρες ΑΛΦΑ χωρίς – γιατί είπαμε πίνουμε υπεύθυνα – βοήθησαν ώστε το πολύωρο ταξίδι να φανεί μικρό.

Το πρώτο πράγμα που κάναμε φτάνοντας στο νησί, ήταν να αφήσουμε τα πράγματα στα δωμάτια, να φορέσουμε μαγιό και να φύγουμε για την παραλία. Κάποιοι έπιασαν τις ρακέτες – ναι αυτή η μάστιγα της παραλίας – κάποιοι άλλοι τα βιβλία, κάποιοι μπήκαν στη θάλασσα και δεν έλεγαν να βγουν. Έτσι θα κυλούσαν και όλες οι υπόλοιπες μέρες στο νησί: ξέγνοιαστες, χαρούμενες, χαλαρές. Με καλή παρέα και άφθονη μπύρα. Πάντα χωρίς αλκοόλ!

 

Διαβάστε ακόμα: Il Giardino Segreto. Το ξεχωριστό μενού του Atrium of Alexander’s Lounge.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top