Το Delta restaurant, το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με δύο αστέρια Michelin. (Φωτογραφία: @zakviemon.)

Εδώ και λίγες ημέρες, στο εντυπωσιακό εστιατόριο Delta που βρίσκεται εντός του ΚΠΙΣΝ, προσφέρεται ένα πρωτοποριακό νέο pairing ποτών με το menu: Ο συνδυασμός των πέντε πιάτων με ισάριθμα ιδιόρρυθμα κοκτέιλ και «κρασιά» από φρούτα  που έχουν υποστεί ζύμωση και μια συγκεκριμένη διαδικασία «οινοποίησης». Μια διαδικασία που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ομάδα του Line Athens, με προσήλωση στη βιωσιμότητα και στις αρχές του zero food waste.

Τα «Fine Drinks» που εκτός από το pairing έχουν ενταχθεί και ως αυτόνομα cocktails στον κατάλογο του Delta Bar, αποτελούν twists κλασσικών ποτών, που προέρχονται από εποχιακά τρόφιμα και πρώτες ύλες, παράγωγα παραδοσιακών διαδικασιών διατηρησιμότητας, αλλά και ανταλλαγή υποπροϊόντων και αξιοποίηση υπολειμμάτων που προέρχονται από την κουζίνα της ομάδας του Delta.

Ο Δημήτρης Χριστοφιλέας, CEO του Δειπνοσοφιστήριον στο οποίο ανήκει το Delta, με τον εκδότη του Andro Κίμωνα Φραγκάκη. (Φωτογραφία: @zakviemon.)

Αυτές οι custom-made δημιουργίες φέρουν την υπογραφή των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου του Line και έρχονται να συνοδεύσουν και να αναδείξουν, με γνώμονα την ισορροπία, το γαστριμαργικό ταξίδι, που έχει δημιουργήσει ο sef Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος με την ομάδα του.

Στον συναρπαστικό κόσμο του Fine Dining, η ομάδα του Delta δημιουργεί τη δική της γαστρονομική τέχνη. Στον κόσμο των Fine Drinks η ομάδα του line δημιουργεί μοναδικά κοκτέιλς που εναρμονίζονται με την απόλαυση κάθε πιάτου. Ένα «πάντρεμα» πρωτοποριακό, καθώς το 12ο μπαρ στα 50 καλύτερα παγκοσμίως με το μοναδικό εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin στην Ελλάδα δημιουργούν μια συνέργεια, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του Zero Waste.

H ομάδα του Delta δημιουργεί τη δική της γαστρονομική τέχνη ενώ η ομάδα του LINΕ δημιουργεί μοναδικά κοκτέιλς που εναρμονίζονται με την απόλαυση κάθε πιάτου.

Αριστερά η ετοιμασία των Fine Drinks κι αριστερά η γαρίδα του Delta με το seasonal spritz του Line.(Φωτογραφία: @zakviemon.)

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την πρωτοπορία της ελληνικής κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Η διαχείριση του εστιατορίου Delta ανήκει στην εταιρία Δειπνοσοφιστήριον.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top