Most Viewed

Είναι από τις ωραιότερες εξορμήσεις που μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας, μια Κυριακή. Οι αμπελώνες της Αττικής είναι δίπλα μας και προσφέρουν εκλεκτές ποικιλίες κρασιών, γευσιγνωσίες έως και μουσεία οίνου. Η Wive Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επέλεξε τα ωραιότερα οινοποιεία της περιοχής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κόκκινο κρασί κατακαλόκαιρο με τον ήλιο να καίει; Κι όμως, η Wine Vixen του Αndro, Εύα Μαρκάκη, σπάει κι αυτό το ταμπού και επιλέγει για εμάς τους ερυθρούς οίνους που θα ταιριάξουν τέλεια με το θέρος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με ποιο κρασί ταιριάζει η αστακομακαρονάδα; Με τι συνοδεύουμε το χταπόδι και τα όστρακα; Γιατί ο «χαρακτήρας» του ψαριού παίζει ρόλο στην επιλογή του οίνου; Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, λύνει όλες τις απορίες διότι αξίζει στην ψαροταβέρνα να πίνουμε καλό εμφιαλωμένο κρασί εκτός από χύμα «κρασάκι», ούζα και μπύρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λατρεύουμε το κρασί, αλλά ξέρουμε τι περιέχει και ποια συστατικά είναι εκείνα που ενισχύουν τα εκλεκτά αρώματα του; Λίγη χημεία δεν βλάπτει, υποστηρίζει η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη. Και μας εξηγεί με απλά λόγια, τι ακριβώς πίνουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πέντε από τους καλύτερους έλληνες sommeliers και η Wive Vixen του Andro, Eύα Μαρκάκη μας προτείνουν τα εστιατόρια που μπορούμε να φέρουμε το δικό μας κρασί (ΒΥΟΒ). Τι αξίζει να δοκιμάσουμε για να κάνουμε το ιδανικό food & wine pairing.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Παλ», δηλαδή «χλωμά», γαλλιστί. Ανοικτό σομόν ή κρεμμυδί αν προτιμάτε. Η τάση των ροζέ τύπου Προβηγκίας έχει γίνει... επιδημία του καλοκαιριού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι οινοποιοί εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά ροζέ με το ροδί χρώμα. Ο λαός ζητάει «παλ» καταστάσεις! Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη διαλέγει για εμάς τα καλύτερα και τα συνδυάζει με εκλεκτά πιάτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η σαμπάνια είναι η βασίλισσα των φυσαλιδών. Υπάρχουν όμως και άλλα αξιόλογα αφρώδη, τόσο Γαλλικά, όσο και Ελληνικά (και πιο εξωτικά ακόμα). Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας προτείνει τα πιο οικονομικά και σέξι εξ αυτών. Δοκιμάστε τα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

H Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μάς προτείνει πέντε wine bars που είναι ανεπιτήδευτα, χαλαρά, έχουν ευρεία γκάμα κρασιών και κουζίνα που θα σας δελεάσει ευχάριστα. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στο κρασί για να πάτε, αρκεί να αγαπάτε τις ομορφιές της ζωής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Wine Vixen του Αndro, Εύα Μαρκάκη, βρέθηκε σε ένα En primeur tasting και δοκίμασε 20 και βάλε διάσημα chateaux και τις εμφιαλώσεις τους για το 2020 που θεωρείται ήδη μια καλή χρονιά για το Bordeaux. Γράφει ποια της έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι κρασί που δεν το ξεχνάς με τίποτα. Εχει οξύτητα που κόβει σαν ξυράφι αλλά και φρούτο, τροπικό, πυρηνόκαρπο, που σκάει σαν έκρηξη στο στόμα ενώ σταδιακά βγαίνουν μέλια, λουλούδια και μια εθιστική αλμύρα. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας το προτείνει ανεπιφύλακτα και μας δίνει όλα τα μυστικά με ποια πιάτα μπορούμε να το συνοδεύσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν αγαπάτε τη Σαντορίνη δεν γίνεται να μην αγαπήσετε το Ασύρτικο που είναι ο βασιλιάς του οίνου στο νησί. Η wine vixen, Εύα Μαρκάκη, επιλέγει πέντε χαρακτηριστικά του είδους όπου το καθένα ανασύρει και μια προσωπική ιστορία. Κρασιά γεμάτα ηλιοβασιλέματα στην Καλντέρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φυλάξτε αυτό το άρθρο: Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, παρουσιάζει τα μεγάλα ελληνικά κρασιά με τις μικρές τιμές και επιπλέον μας προτείνει φαγητά που αξίζει να τα συνδυάσουμε. Μας ευχαριστείτε αργότερα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top