Most Viewed

Η λευκή ποικιλία-χαμαιλέοντας πέρασε από τη φάση της καταξίωσης σ' αυτή την απαξίωσης, αλλά τώρα επιστρέφει δυναμικά. Η διαχρονικότητα και η αίγλη του Chardonnay δεν γίνεται να αμφισβητηθούν. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη εξηγεί γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Sushi, γαρίδες tempura, ramen. Η γιαπωνέζικη κουζίνα έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στη χώρα μας. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ταιριάζει με sake ή παγωμένη μπίρα. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, σπάει κι αυτό το στερεότυπο και μας προτείνει τα κατάλληλα κρασιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αγιωργίτικα και Μοσχοφίλερα τραγανά, φρέσκα και άκρως γοητευτικά. Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, οι Μεγάλες μέρες της Νεμέας επέστρεψαν δυναμικά και μάλιστα σε καλύτερη φόρμα από ποτέ. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, δοκίμασε αρκετά κρασιά και γράφει γι' αυτά που της έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eίναι, άραγε μύθος ότι κάθε κρασί γίνεται καλύτερο αν το κρατήσουμε για χρόνια στο κελάρι; H Εύα Μαρκάκη λύνει «παρεξηγήσεις» και μας ενημερώνει ποια κρασιά αξίζει να παλαιώνουμε και ποια να τα πίνουμε άμεσα δίχως σκέψη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι λογικό ένα κρασί που ξεκίνησε ως... χυμός σταφυλιού, να κοστίζει εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ; Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, εξηγεί χωρίς «ιδεολογικές» αγκυλώσεις ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες που καθορίζουν την (δίκαιη;) τιμή κάθε ετικέτας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κρασιά από τον εγχώριο αλλά και τον παγκόσμιο αμπελώνα, που θα τινάξουν την μπάνκα στον αέρα. Κλασικά value for money που θα ταιριάξουν με τα καλοκαιρινά πιάτα. Επιλέγει η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βurrata με ψητά σταφύλια, πίτσα της ακαμάτρας, μπρουσκέτες με μοσχαρίσιο παστράμι και κάμποσες άλλες εύκολες συνταγές που μας προτείνει η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, για να συνοδεύσουμε τα λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά μας σε παρέες με φίλους. Κρατήστε σημειώσεις, θα σας χρειαστούν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αχινό, με ταραμοσαλάτα, με φιλεταρισμένη σφυρίδα ή μήπως με χταπόδι ψητό; Η Wine Vixen του Αndro, Εύα Μαρκάκη, βρέθηκε στην ξεχωριστή γευσιγνωσία της σαμπάνιας Billecart Salmon Brut Reserve στο Δουράμπεη και μεταφέρει με έξαρση τις εντυπώσεις της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καλοκαίρι χωρίς πίτσα γίνεται; Δεν γίνεται. Το θέμα, όμως, είναι να συνδυάσουμε τις ιταλικές γευστικές νότες της με το κατάλληλο κρασί. Η Wine Vixen του Andro, Eύα Μαρκάκη, μας λύνει όλες τις απορίες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κόκκινο κρασί το καλοκαίρι; Φυσικά. Ανατρέπουμε το κλισέ που θέλει τους ερυθρούς οίνους να περιορίζονται στον χειμώνα. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας προτείνει τις κατάλληλες ετικέτες, εξηγεί πώς πρέπει να τις συντηρούμε εν μέσω θέρους και με ποια πιάτα να τις συνδυάσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια νέα λευκά, ροζέ και κόκκινα; Με ποιο κρασί θα συνοδεύσουμε τις γαρίδες, τα ψάρια, την πίτσα ή τον μουσακά; Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, είναι πιο καλοκαιρινή από ποτέ και μας προτείνει τους οίνους του θέρους και τα πιάτα που θα τους συνδυάσουμε καλύτερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φέτος ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου δεν είχε εκπλήξεις και αντεγκλήσεις όπως ο περσινός. H Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, ήταν ξανά μέλος της επιτροπής και μας μεταφέρει πληροφορίες από «μέσα». Ποια κρασιά αναδείχθηκαν καλύτερα και ποια ήταν αποκάλυψη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top