Most Viewed

Ποιος είπε πως το κρασί είναι μόνο αντρική υπόθεση; Από την Ελλάδα έως τη Γαλλία και τη Χιλή υπάρχουν άξιες οινοποιοί και οινολόγοι που φτιάχνουν υπέροχα κρασιά. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επιλέγει τις δέκα TOP ετικέτες που φτιάχτηκαν από γυναίκες για όλους μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To Cabernet Franc είναι «γονιός» του Cabernet Sauvignon. Μια ποικιλία του σαλονιού, αλλά και του λιμανιού. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μάς το συστήνει και μας προτείνει με ποια πιάτα μπορούμε να συνδυάσουμε τις καλύτερες ετικέτες του είδους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπάρχουν, πλέον, άφθονα κρασιά που δεν χρησιμοποιούν ζωικά παράγωγα για να γίνουν πιο διαυγή. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, διευκρινίζει αν έχουν διαφορά στη γεύση, σε ποια τιμή τα βρίσκουμε και τι ισχύει με τα ελληνικά κρασιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας πως θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι ή θα εκπληρώσουμε τα όνειρά μας ενόψει της νέας χρονιάς. Μήπως να βάλουμε και κάποιους οινικούς στόχους; Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας βοηθάει να μην χαθούμε στη γλυκιά απεραντοσύνη των κρασιών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του Χαρίδημου Χατζηδάκη που ανέδειξε όσο κανένας άλλος το κρασί της Σαντορίνης. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, γράφει για ένα ανεπανάληπτο δείπνο (αφιερωμένο σε 'κείνον) στο οποίο πρωταγωνίστησαν τα κρασιά του οινοποιείου του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έχετε πιει -με παρέα, όχι μόνος- από φιάλη Salmanzar, ήτοι 9 λίτρων; Ο περίφημος Μέγας Οίνος του Σκούρα κυκλοφορεί και αυτές τις γιορτές σε διάφορα... διαμετρήματα. Από magnum και πάνω, είναι ιδανικό για δώρο. Γράφει η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Funky φυσικά αφρώδη (pet nat), αξιόπιστα prosecco ή λεπταίσθητες σαμπάνιες; Όποια μπουκάλια και αν διαλέξετε για να ευχηθείτε αυτές τις γιορτές, να ξέρετε πως οι αγαπημένες φυσαλίδες αξίζουν ένα καλό γαστρονομικό ταίριασμα εκτός από κέφι. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας βοηθάει να επιλέξουμε αφρώδη και να τα ταιριάξουμε με τα κατάλληλα πιάτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έχετε αποφασίσει να κινηθείτε οικονομικά στα εορταστικά τραπέζια που έρχονται οσονούπω; Ή, μήπως, σκοπεύετε να κάνετε grande καταστάσεις; Και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν καλές λύσεις. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας προτείνει πιάτα και κρασιά «δύο ταχυτήτων» ανάλογα με το βαλάντιό σας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι κάτι μικρά ασήμαντα λαθάκια -που κάνουμε όλοι- και καταστρέφουν εντελώς τη γευστική εμπειρία. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, τα καταγράφει έτσι ώστε να τα αποφεύγουμε, μας μαλώνει αυστηρά κι έπειτα μας δίνει ένα φιλάκι (χωρίς κραγιόν).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ο ορισμός των value for money. Ασύρτικα, bordeaux ή αφρώδη που συνδυάζουν εξαιρετική ποιότητα και τιμή που δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επέλεξε τα καλύτερα και μας προτείνει τα κατάλληλα πιάτα για να τα συνδυάσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κόκκινο, μαγικό και με παθιασμένο ταμπεραμέντο σαν της Μόνικα Μπελούτσι. Το Nebibiolo βγαίνει από τα καλύτερα αμπελοτόπια του Piemonte και έχει ταξιδιάρικη ψυχή. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, εξηγεί γιατί πρέπει να το λατρέψουμε όπως εκείνη και με ποια πιάτα να το συνδυάσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το φρέσκο Beaujolais καταφτάνει παγκοσμίως στις 17 Νοεμβρίου. Μπορεί να μην έχει την πολυπλοκότητα άλλων κρασιών, εντούτοις έχει δρέψει δάφνες και παραμένει ψηλά στην προτίμηση πολλών. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, εξηγεί τους λόγους της επιτυχίας του και γιατί πρέπει να του δώσουμε, έστω, μια ευκαιρία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top