H nέα συλλεκτική φιάλη Johnnie Walker Blue Label Rare Side of Scotland, έχει σχεδιαστεί από το φημισμένο σκοτσέζικο design studiο υφασμάτων Timorous Beasties.

Ο εκκεντρικός φιλόσοφος Slavoj Žižek είπε κάποια στιγμή πως η Σκοτία φτιάχτηκε όταν ένας πλούσιος και ανοιχτοχέρης Σλοβένος εκδιώχθηκε από τους συμπατριώτες του. Τον έβαλαν σε ένα καράβι και τον έστειλαν στη Σκωτία για να «ανανήψει».

Ναι, οι κλασικές προκαταλήψεις. Για τους Σκοτσέζους λέμε πως είναι εγκρατείς στα οικονομικά τους, ότι φορούν το παραδοσιακό κιλτ, ότι η μεγάλη τους «προσφορά» στον σύγχρονο πολιτισμό είναι ο Σον Κόνερι και ότι δεν αποφασίζουν αν θέλουν να αποσχιστούν από τη Μ. Βρετανία και να αυτονομηθούν. Γιατί, όμως, δεν λέμε πως πρόκειται για μια πανέμορφη χώρα, με φυσικό κάλλος, που μας έμαθε τι θα πει αυθεντικό ουίσκι;

Ας το πούμε, λοιπόν, διότι είναι μια πραγματικότητα. Κι αφού το πούμε, ας το γευτούμε κιόλας. Σ’ αυτό θα μας βοηθήσει το Johnnie Walker που παρουσιάζει τη νέα συλλεκτική φιάλη Johnnie Walker Blue Label Rare Side of Scotland, που έχει σχεδιαστεί από το φημισμένο σκοτσέζικο design studiο υφασμάτων Timorous Beasties. Πηγή έμπνευσης για την πράγματι σπάνιας ομορφιάς σχεδίαση της φιάλης και της συσκευασίας της, αποτέλεσε η ονειρική ομορφιά των φυσικών τοπίων που συναντά κανείς στις τέσσερις γωνιές της Σκοτίας.

Η φιάλη παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο πριβέ υπόγειο του “42”, υπό την μπαγκέτα της brand ambassador, Άντζελας Μαριδάκη.

Στη συλλεκτική αυτή φιάλη κυριαρχεί η αναπαράσταση της Aurora Borealis (το Βόρειο Σέλας όπως είναι ευρέως γνωστό), που λάμπει φαντασμαγορικά πάνω από τα σκοτσέζικα Highlands. Επίσης, απεικονίζονται με εξαιρετική λεπτομέρεια μερικά από τα πιο σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας της Σκοτίας. Συγκεκριμένα, τρία  πτηνά μοναδικής ομορφιάς: ο μεγαλοπρεπής αετός με τη χαρακτηριστική λευκή ουρά, ο  νουμήνιος με το μεγάλο ράμφος και η αναπάντεχα γρήγορη πάπια με τα μαγευτικά και χρωματιστά πούπουλα της.

Το σκηνικό συμπληρώνουν τα πολύχρωμα, ευαίσθητα άνθη των δυσπρόσιτων βουνών μαζί με δύο από τα μικρότερα και σπάνια ζωύφια της Σκοτίας: τον σκώρο του Γερακιού, και την εξαιρετικά μικρή πεταλούδα –  με το όνομα η «Μικρή Μπλε».

Σε κάθε φιάλη Johnnie Walker Blue Label, περικλείεται ένα blend από εξαιρετικά σπάνια και υψηλής ποιότητας σκοτσέζικα ουίσκι.

Αυτό το τοπίο εξέχουσας φυσικής ομορφιάς συνθέτει το περιβάλλον που ευδοκιμεί ο πολυδιάστατος γευστικός χαρακτήρας του ουίσκι Johnnie Walker για σχεδόν δύο αιώνες.

Σε κάθε φιάλη Johnnie Walker Blue Label, περικλείεται ένα blend από εξαιρετικά σπάνια και υψηλής ποιότητας σκοτσέζικα ουίσκι, κάθε ένα με τον δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα. Μόνο 1 στα 10.000 βαρέλια του συνολικού αποθέματος που διαθέτει ο Οίκος Johnnie Walker, ακόμα και από τα σπάνια αποθέματα των αποστακτηρίων – φαντασμάτων, θεωρείται επαρκές, ώστε να δώσει την ποιότητα, τον χαρακτήρα και το άρωμα του Johnnie Walker Blue Label. Το αποτέλεσμα είναι ένα ουίσκι με βελούδινη γεύση και πολυδιάστατο χαρακτήρα, γλυκό, πικάντικο, καπνιστό, ιδιοσυγκρασιακό.

Ένα ουίσκι με βελούδινη γεύση και πολυδιάστατο χαρακτήρα, σε ένα συλλεκτικό μπουκάλι.

Προφανώς και η δική μας χώρα έχει μαγικές τοποθεσίες που μας προσφέρουν εξαίρετα αποστάγματα που αυτές τις γιορτές θα δοκιμάσουμε με περισσή χαρά. Όμως, ουίσκι -ακόμα- δεν έχουμε, επομένως μπορεί να απολαύσουμε τούτο το σκοτσέζικο απόσταγμα που είναι μια ωδή στη σπανιότητα και στη δεξιοτεχνία.

Η περιορισμένης έκδοσης φιάλη Johnnie Walker Blue Label Rare Side of Scotland που έχει σχεδιαστεί από το Timorous Beasties Studio, διατίθεται στην Ελλάδα με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 209 € (για τη φιάλη των 700 ml, με 40% αλκοόλ κατ’ όγκο).

 

Διαβάστε ακόμα: Ghost and Rare Port Ellen -Ένα συλλεκτικό «φάντασμα» του περίφημου Blue Label.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top