To μπορντό χρώμα που φέρει στο μυαλό μας το τριαντάφυλλο του Μικρού Πρίγκιπα κυριαρχεί στη νέα σειρά της Montblanc. Τόσο στις εξαιρετικής αισθητικής πένες όσο και στο σημειωματάριο που προτείνει η εταιρεία.

  Στην μακρά ιστορία της λογοτεχνίας σπάνια θα βρει κανείς ένα βιβλίο που ανεξάρτητα την εποχή που γράφτηκε, εξακολουθεί να συνεγείρει μικρούς και μεγάλους και συνάμα να αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης. Ο Antoine de Saint-Exupéry το κατάφερε με τον «Μικρό Πρίγκιπα», ένα εμβληματικό έργο – από τα πλέον αναγνωσμένα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

  Στο Le Petit Prince Doué Classique είναι χαραγμένο με αστέρια και το όνομα του αστεροειδούς «B612» απ’όπου «κατάγεται» ο Μικρός Πρίγκιπας.

  Η Montblanc έχει δείξει έμπρακτα πως λαμβάνει με ευθύ τρόπο έμπνευση από τα βασικά στοιχεία που ορίζουν τον μύθο του Μικρού Πρίγκιπα: τη σημασία της αγάπης, τη φροντίδας για τον πλανήτη και τις σχέσεις εμπιστοσύνης και τρυφερότητας που μόνο ένα παιδί μπορεί να νιώσει ενστικτωδώς. Γι’ αυτό δημιούργησε την τρίτη κατά σειρά συλλογή από πένες υψηλής αισθητικής που εμπνέονται από το έργο του Antoine de Saint-Exupéry. Κάπως έτσι γεννήθηκε η νέα σειρά: Meisterstück Le Petit Prince & The Planet.

  Συνολικά η οικογένεια των συλλεκτικών μοντέλων που εμπνέονται από τον Μικρό Πρίγκιπα αποτελείται από τρεις συλλογές, εμπνευσμένες από χαρακτήρες του βιβλίου και τα ισχυρά μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν. Το 2018 δημιουργήθηκε η σειρά The Fox που έχει ως πρωταγωνίστρια την αλεπού. Η αλεπού δίνει οδηγίες στον μικρό πρίγκιπα και του μιλάει για τη σημασία των ανθρώπινων δεσμών και της φιλίας.

  Το μπορντό του σώματος της πένας σε συνδυασμό με τη σαμπανιζέ απόχρωση του χρυσού και τα περίκομψα αστέρια, χαρίζουν ένα ολόθερμο αποτέλεσμα.

  Το 2019 παρουσιάστηκε η σειρά Αviator – ύμνος στον αεροπόρο αφηγητή και άλτερ έγκο του Εξιπερί, που μας εμπνέει την αξία της διδαχής, της μάθησης και της διαρκούς εξερεύνησης.

  Φέτος είναι η σειρά της συλλογής The Planet. Ένας ύμνος στον μικρό αστεροειδή «B612» που φιλοξενεί τον Μικρό Πρίγκιπα, και μια υπενθύμιση ότι όπως ο μικρός αστεροειδής, έτσι και ο πλανήτης Γη που μας φιλοξενεί, χρειάζεται διαρκώς την αγάπη και τη φροντίδα μας.

  Στο καπάκι κάθε πένας είναι χαραγμένες οι απλές, αλλά ουσιαστικές λέξεις που η αλεπού μοιράζεται με τον Μικρό Πρίγκιπα.

  Το καπάκι και το σώμα της πένας Meisterstück Le Petit Prince Precious Resin Le Grand και της πένας Meisterstück Le Petit Prince Precious Resin Classique είναι κατασκευασμένα από πολύτιμη ρητίνη με γυαλιστερό μπορντό χρώμα που θυμίζει  τριαντάφυλλο, και είναι ενισχυμένα με επιχρυσωμένα εξαρτήματα στην απόχρωση της σαμπάνιας.

  Στη χειροποίητη, χρυσή μύτη της πένας μπορούμε να θαυμάσουμε τον Μικρό Πρίγκιπα να ξεχορταριάζει τον πλανήτη του, για να φροντίσει το μοναδικό του τριαντάφυλλο.

  Το καπάκι της γραφίδας Le Petit Prince Doué Classique είναι χαραγμένο με αστέρια και με τον κωδικό του αστεροειδούς «B612», ενώ η αιχμή της πένας είναι από χρυσό 18Κ και είναι διακοσμημένη με ένα λεπτό σχέδιο τριαντάφυλλου.

  Άκρως συλλεκτική γραφίδα.

  Τέλος το μοντέλο Meisterstück Le Petit Prince Solitaire Le Grand Edition είναι κατασκευασμένο από ξύλο ευρωπαϊκού καρπίνου, χρωματισμένο σε μπορντό χρώμα. Το ξύλινο καπάκι είναι διακοσμημένο με το μοτίβο του αστεροειδούς, ενώ τη σήμανση «B612» την βρίσκουμε στο πίσω μέρος του καπακιού. Το κλιπ σε όλες τις εκδόσεις είναι διακοσμημένο με ένα λακαρισμένο χρυσό αστέρι, μια αναφορά στην πρόσκληση του πιλότου προς τον Μικρό Πρίγκιπα να θυμηθεί το γέλιο του κοιτώντας τα αστέρια.

  Η εμπειρία συμπληρώνεται με ένα ζευγάρι εκλεκτά μανικετόκουμπα.

  Στο καπάκι κάθε πένας είναι χαραγμένες οι απλές, αλλά ουσιαστικές λέξεις που η αλεπού μοιράζεται με τον Μικρό Πρίγκιπα: «On ne voit bien qu’avec le coeur» («Βλέπουμε καθαρά μόνο με την καρδιά»).

  Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία γραφής, η Montblanc παρουσιάζει ένα ωραίο σημειωματάριο σε χρώμα μπορντό.

  Το μάθημα της ζωής της αλεπούς είναι ότι αυτό που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή είναι όσα «βλέπει» πηγαία η καρδιά και η ψυχή μας, και όχι τα επιφανειακά πράγματα που εποπτεύουν τα μάτια μας. Είναι μια σκέψη που αξίζει να ανακαλέσουμε καθώς υπογράφουμε ένα γράμμα σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, με τη συλλεκτική γραφίδα της Montblanc.

  Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία γραφής, η Montblanc παρουσιάζει ένα ωραίο σημειωματάριο σε χρώμα μπορντό από δέρμα μόσχου, το οποίο είναι διακοσμημένο με ανάγλυφα αστέρια και χρυσές λεπτομέρειες. Ενώ στη συλλογή υπάρχει και μια νέα μελάνη μπορντό χρώματος, εμπνευσμένη από το τριαντάφυλλο του Μικρού Πρίγκιπα.

  Οι θαυμαστές ιδέες της Montblanc δεν τελειώνουν εδώ, καθώς αξίζει να προσέξουμε το συνοδευτικό της συλλογής μπρασελέ για τις κυρίες που είναι σχεδιασμένο από μπορντό δέρμα και ατσάλι, αλλά και ένα εκλεκτό ζευγάρι από ατσάλινα μανικετόκουμπα για τους κυρίους, από πολύτιμη μπορντό λάκα, διακοσμημένη με αστέρια.

   

  ΙΝFO: Θα βρείτε τη συλλογή της σειράς Montblanc « Le Petit Prince & The Planet» στα καταστήματα και το eshop Tzannes.

   

  Διαβάστε ακόμα: «Le Petit Prince Aviator» – οι νέες συλλεκτικές πένες της Montblanc είναι ένας ύμνος στην αθωότητα.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top