photo1

«Ξεκίνα να ζεις» με το Nescafé for starters. Από τα γυρίσματα του πρώτου επεισοδίου με θέμα πως να κάνουμε μια ευχάριστη ποδηλατάδα!

Είναι πολύ πιο εύκολο να συλλογίζεσαι το παρελθόν, το οποίο δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, παρά να προγραμματίζεις το αβέβαιο μέλλον. Όσο περνάει ο καιρός, ακόμα και τα πιο απλά «θέλω» φαντάζουν βουνό. Πράγματα που ήθελες να κάνεις πιτσιρικάς ή έφηβος από μια ηλικία και μετά φαντάζουν ακατόρθωτα, χρονοβόρα, αδύνατα.

Με απλά λόγια, η μετάβαση από το «αυτό δεν είναι για μένα» στο «ξεκινάω» είναι δύσκολη και χρειάζεται μεταξύ πολλών άλλων υπομονή, επιμονή, ρεαλισμό και, πάνω απ’ όλα, υποστήριξη.

Πρόσφατα ανακάλυψα μία νέα προσπάθεια του Nescafé, που έφτιαξε ένα site για να μας βοηθήσει να μάθουμε πράγματα μόνοι μας. Στο εισαγωγικό video κυριαρχεί το βασικό ερώτημα: «Θέλεις να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, αλλά πάντα κάτι σε σταματά;» Η απάντηση ήρθε αυθόρμητα και ήταν θετική. «Τώρα εμείς βάζουμε τα ξεκινήματα και εσύ την όρεξη» συνεχίζει το video, στο οποίο έμαθα πως μέσα από μια σειρά σύντομων μαθημάτων από εξειδικευμένους instructors θα μπορούσα να μυηθώ στην ποδηλασία, τη ζωγραφική χαρακτήρων, τη φωτογραφία, το μακιγιάζ, τη yoga και την τέχνη του καφέ ως εκκολαπτόμενος barista.

Ο instructor ποδηλασίας Βαγγέλης Ζαρουχλιώτης μας μαθαίνει πως να κάνουμε σωστά πεντάλ. Αν νομίζετε πως ξέρετε, ρίξτε μια ματιά στο πρώτο επεισόδιο του NescafeForStarters.

Ο instructor ποδηλασίας Βαγγέλης Ζαρουχλιώτης μας μαθαίνει πως να κάνουμε σωστά πεντάλ. Αν νομίζετε πως ξέρετε, ρίξτε μια ματιά στο πρώτο επεισόδιο του Nescafé for starters.

Ο instructor ποδηλασίας Βαγγέλης Ζαρουχλιώτης μας μαθαίνει πως να κάνουμε σωστά πεντάλ. Αν νομίζετε πως ξέρετε, ρίξτε μια ματιά στο πρώτο επεισόδιο του Nescafé for starters. Προσωπικά, μετά το τέλος του, διάρκειας μόλις έντεκα λεπτών, αποφάσισα να φέρω το ποδήλατο από το χωριό.

Προτείνω να μελετήσουν το βίντεο και οι ήδη ποδηλάτες, πολλοί από τους οποίους θεωρούν εαυτούς βασιλιάδες της ασφάλτου – έχουν να ανακαλύψουν πολλά.

Αρχικά, το όλο concept ταιριάζει στο πνεύμα της εποχής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να μάθουν δωρεάν και να εξασκήσουν δεξιότητες που τους αρέσουν με άγνωστες δυνατότητες για το μέλλον. Ο εκπαιδευτής της ποδηλασίας ήταν άνετος και φαινόταν να ξέρει άριστα το αντικείμενό του. Από συμβουλές για την αγορά ποδηλάτου μέχρι την προθέρμανση προτού να καβαλήσουμε το ποδήλατο, με κάλυψε. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να μας μάθει και ποδήλατο. Αυτή τη ρημάδα την ισορροπία που εγώ έμαθα πριν από περίπου 30 χρόνια σε ένα χωματόδρομο στο χωριό με κατασκισμένα γόνατα, τη θεία μου να μου κρατάει πεισματικά τη σέλα και να μου λέει «κοίτα μπροστά» και τον παππού να παρακολουθεί από το μπαλκόνι.

Το μαυροκόκκινο background είναι γεμάτο με motivational mottos τα οποία αξίζει και να τα διαβάσεις και να πιστέψεις.

Το μαυροκόκκινο background είναι γεμάτο με motivational mottos τα οποία αξίζει και να τα διαβάσεις και να πιστέψεις.

Πίσω στα δικά μας, θα δω και το δεύτερο επεισόδιο. Προτείνω μάλιστα να μελετήσουν το video και οι ήδη ποδηλάτες, καθώς μπορεί να μάθουν πολλά.

Περιμένοντας τα videos για τη φωτογραφία και τη ζωγραφική, να σημειώσω ότι μου άρεσε το σκηνικό και τα γραφικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, παρ’ όλο που είναι σχετικά νωρίς για συμπεράσματα με ένα μόνο επεισόδιο να έχει ανέβει στο You Tube. Πάντως, το γεγονός πως κάθε θεματική θα έχει συνέχειες είναι θετικό και δεν σου δίνεται η αίσθηση του άρπα-κόλλα. Ωραία θα ήταν κάποια στιγμή να προτείνουν και οι θεατές της συγκεκριμένης προσπάθειας νέες θεματικές ενότητες ή ακόμα καλύτερα να συμμετάσχουν σε αυτές.

Άλλωστε,  «It all starts with a Nescafé».

nescafeforstarters.gr, #XekinaNaZeis

Δείτε το πρώτο video – tutorial εδώ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top