“Πολλοί διεκδικούν τη Μάρα, όμως εγώ την ανακάλυψα πρώτος”, λέει ανερυθρίαστα -και με λατρεία για τη μούσα του- ο Ζούλιας.

Η Μάρα κι εγώ επιστρέφουμε στον Εθνικό κήπο την επόμενη Δευτέρα 3/4 για να γιορτάσουμε το σήμερα, ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά πίσω στις μέρες του styling όταν επιστράτευα ο,τιδήποτε για αξεσουάρ… Από βαλσαμωμένα πουλιά μέχρι τριαντάφυλλα, όπως κάναμε στην πρώτη μας φωτογράφηση στο HILTON.

Εκείνη τη μέρα που ήρθε για κάστινγκ σπίτι μου στην Αλωπεκής 6 στο Κολωνάκι, την Άνοιξη του ‘87, την έντυσα αμέσως με ενα μάξι  φόρεμα, μουσελίνα, γάντια και λουλούδια στο κεφάλι. Και της είπα, τώρα θα πάμε με τα πόδια στο Hilton: Κυκλοφορούσε τοσο άνετα στον δρόμο με αυτο το styling στις 10 το πρωί, ήταν τόσο cool και φυσικά πόζαρε σαν επαγγελματίας.

Η Μάρα Δεσύπρη με αύρα κινηματογραφική και styling του Βασίλη Ζούλια, στο φακό του Τάκη Διαμαντόπουλου.

Σύντομα απέκτησα εμμονή μαζί της, σε τέτοιο σημείο ώστε, κάποια στιγμή η τότε διευθύντριά μου στο περιοδικό “ΓΥΝΑΙΚΑ”, Laura de Nigris, μου λέει: “Βασίλη πρέπει να διαλέξεις, ή τη Μάρα ή τη θέση σου στο περιοδικό… φτάνει!”

Φυσικά δεν την άκουσα, και πολύ σύντομα όλοι είχαν ερωτευτεί τη Μάρα!

Εκείνη την εποχή, στις αμέτρητες φωτογραφήσεις μας, της έβαζα ό,τι μπορούσε κανείς να φανταστεί στο κεφάλι -από ταριχευμενα πουλιά μέχρι ολόκληρα φορέματα του Ασλάνη ανάποδα, σαν καπέλα. Ο,τιδήποτε για να βγει η λήψη. Η Μάρα υποστήριζε τα πάντα με το στυλ της, διέθετε αυτό το χάρισμα που είχαν πολύ λίγα μοντέλα εκείνη την εποχή στην Αθήνα. Και κάτι που θύμιζε έντονα την Inès de la Fressange, που μεσουρανούσε τότε στον κόσμο της μόδας. Ένα απλό μαύρο φόρεμα επάνω της έδειχνε σαν κάτι πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό, γιατί έτσι μοναδική ήταν και η ίδια.

Αριστερά: “Μόνο η Μάρα θα μπορούσε να φορέσει ένα φόρεμα για καπέλο και να μοιάζει φυσική”, λέει ο Ζούλιας. Δεξιά: Chanel με τσιγαράκι; Βεβαίως! Όπως η Κοκό.

Σήμερα, φωτογραφίζει τις καμπάνιες μου και ακόμη διασκεδάζουμε κάνοντας styling. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι με την Μάρα έχουμε καρμική σχέση. Μιας και είναι αυτή η κυρία υπαίτιος για την αλλαγή της καριέρας μου, απο στυλίστα σε σχεδιαστή. Όπως αντίστοιχα εκείνη ακολούθησε την πορεία από το μόντελινγκ στη φωτογραφία.

Ι love you Mara Desipris, I will always be obssessed and inspired by you…

 

Δείτε ακόμα: Η Μάρα Δεσύπρη φωτογραφίζει γυμνή την Ευαγγελία Ράντου, για το Andro. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top