BCCB PHOTOS

Στην Ιταλία, παραδοσιακά πίνεται σκέτο, με παγάκια και μια φέτα πορτοκαλιού ή λίγη σόδα, αλλά και για να μετατρέψει κομψά ένα prosecco σε long drink. Photo Credit: BCCB PHOTOS/flickr

Η μανία με τα απεριτίφ έχει διαδοθεί πια παντού, χάρη σε μια ανανέωση του ενδιαφέροντος για τη μόδα των κοκτέιλ, το ευγενές τσιμπολόγημα, αλλά κυρίως για τα πικρά ποτά. Του στυλ «να το πιω κι αυτό το ποτήρι».

Το «Cocchi Americano» είναι ένα πολύ φίνο απεριτίφ από κρασί που παράγεται στην επαρχία του Άστι, στην Ιταλία, από το 1891. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στα μεγάλα ιστορικά κοκτέιλ, για να αντικαταστήσει το Lillet (του οποίου η συνταγή άλλαξε τη δεκαετία του ’80), ώστε να αποκατασταθεί η αρχική τους γεύση.

Από την περιοχή της Bava, παράγεται με βάση το λευκό κρασί κυρίως από τους αμπελώνες του Πιεμόντε (ποικιλίες Μαλβάζια, Nebbiolo, Braccheto), τη ζάχαρη, μπαχάρια, μυρωδικά, ρίζες και ρανίδες πικρού πορτοκαλιού.

Το θρυλικό “Ohla Boutique Bar” στη Βαρκελώνη χαρακτήρισε το Cocchi Americano “trendy, δημοφιλές και εξαιρετικής ποιότητας».

Στην Ιταλία, παραδοσιακά πίνεται μέσα σ’ ένα απλό ποτήρι με παγάκια και μια φέτα πορτοκαλιού ή λίγη σόδα, αλλά και για να μετατρέψει κομψά ένα prosecco σε long drink. Στα κοκτέιλ, το Vesper Martini και το Corpse Reviver #2 είναι οι δύο συνταγές που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τα αρώματά του.

cocchismall

Από το 1891 και για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους.

Θα μπορούσες να το εντάξεις στη μεγάλη οικογένεια των βερμούτ, αλλά από τεχνική άποψη αυτό δεν ισχύει. Γιατί μπορεί να είναι ένα ενισχυμένο κρασί αρωματισμένο με μυρωδικά και μπαχάρια, αλλά στα συστατικά του θα έπρεπε οπωσδήποτε να περιέχει αψέντι. Εξάλλου, «wermut» στα γερμανικά σημαίνει αψέντι. Στην περίπτωση του «Cocchi Americano», το αψέντι έχει αντικατασταθεί από τη γεντιανή.

Όλα αυτά τα σοβαρά απεριτίφ που δεν είναι εκβιομηχανισμένα παράγονται από οικογένειες με τη δική τους συνταγή η καθεμία, έχουν τη δική τους προσωπικότητα και απαιτούν εκλεπτυσμένο ουρανίσκο.

Το φινετσάτο, λοιπόν, αυτό ελιξήριο που ακούει στο όνομα «Cocchi Americano», δεν προορίζεται μόνο για κοκτέιλ. Στην πραγματικότητα, το απολαμβάνεις σωστά σκέτο, παγωμένο. Ο Roberto Bava της Cocchi λέει ότι προϋποθέτει μια «στάση», μια «τέχνη του πίνειν». Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια terrasse στην Ιταλία, την ώρα του aperitivo. Dolce Vita!

Tip: Από τη στιγμή που η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ (16,5%) είναι μεγαλύτερη από εκείνη ενός κρασιού και καθώς περιέχει ζάχαρη, διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ένα απλό λευκό. Αλλά, ας μην το παρακάνουμε. Κλείστε καλά τη φιάλη και βάλτε τη στο ψυγείο το πολύ για έξι βδομάδες. Μετά, αποκτά ενδιαφέρον και στο μαγείρεμα.

 

//Aγοράστε το Cocchi Americano online.

 

Διαβάστε ακόμα: H Βενεδικτίνη και η επινόηση του σύγχρονου μάρκετινγκ. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top