Μαθήματα ποτό-αστρονομίας στο Theory στο Χαλάνδρι

Ο Βασίλης Δημαράς βρέθηκε ένα μεσημέρι στο Χαλάνδρι και ανακάλυψε όλους τους πλανήτες μέσα από τα νέα κοκτέιλ της ομάδας του Theory bar με ξεναγό την Λορέτα Τόσκα.

 

Ο νέος κοκτέιλ κατάλογος του Theory θα σε ταξιδέψει μακριά. Πολύ μακριά. Μέχρι τον Ουρανό.

Η αστρονομία είναι μια επιστήμη που πάντα με συνάρπαζε. Θα ήθελα να γίνω αστρονόμος, αστροφυσικός, αστροναύτης ή κάτι από άστρο. Με μαγεύει να χαζεύω ντοκιμαντέρ σχετικά με τους πλανήτες και το Ηλιακό μας σύστημα, να διαβάζω θεωρίες για την ύπαρξη ζωής έξω από την Γη αλλά και απλά να παρατηρώ τα άστρα και να προσπαθώ να βρω τους αστερισμούς – όχι το βιβλίο «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» δεν είναι το αγαπημένο μου. Τώρα γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Αφορμή στάθηκε ο νέος κατάλογος των κοκτέιλ του Theory. Ένας κατάλογος ταξίδι στο Ηλιακό μας σύστημα.

Η Λορετά Τόσκα μαζί με όλη την ομάδα (Βαγγέλης Θανάσης, Αντώνης Ματζαρίδης, Βαγγέλης Ζάχος, Νικηφόρος Γεροπάνος, Γιώργος Δραγάσης και Κώστας Μπατζόγλου) ετοίμασαν μια διαστημική αποστολή, Voyager την είπαν, με σκοπό να μας ταξιδέψουν στον όμορφο και ενδιαφέρον κόσμο του Ηλιακού μας συστήματος αλλά με έναν άλλο τρόπο: με τα κοκτέιλ τους. Όποτε μιλάμε για μια ποτο-διαστημική εμπειρία. Η ιδέα αυτή υπήρχε στο μυαλό της αεικίνητης Λορέτας ένα χρόνο τώρα. Από τότε που παρουσίασε κάτι ανάλογο στην δοκιμασία Speed and Taste στον τελικό του World Class 2016.

Ο Ποσειδώνας (αριστερά) μοιάζει εντυπωσιακός, ενώ ο Πλούτωνας πιο επιβλητικός από ποτέ.

«Φυσικά τα ποτά του τότε με το τώρα δεν έχουν καμία σχέση» θα μου πει. «Δούλεψε όλη η ομάδα για αυτά και είναι μια συλλογική δουλειά» θα μου προσθέσει πριν αρχίσει να μου εξηγεί όλη το concept του Voyager. Μένω έκπληκτος από τις τόσες πληροφορίες που μου δίνει σχετικά με τις ομώνυμες διαστημικές αποστολές που ξεκίνησαν πριν από 40 χρόνια, που για μια στιγμή ξεχνάω ότι βρίσκομαι σε κάποιο μπαρ και νομίζω ότι έχω έρθει στο Πλανητάριο.

Εννέα λοιπόν πλανήτες-signature ποτά και τρεις δορυφόροι-low alcohol απαρτίζουν τον νέο κατάλογο. Θα μείνω με τον εντυπωσιακό Ποσειδώνα με την μπλε κηλίδα μέσα στο ποτήρι από βερμούτ που είναι μια πολύ όμορφή παραλλαγή του dry martini με συνδυασμό από gin, whisky και ξηρό βερμούτ και λίγες σταγόνες βότκα. Εξίσου ενδιαφέρον ήταν και ο δικός μας πλανήτης, Γη. Βότκα, λευκό κρασί και ένα cordial από κάπαρη, άνηθο μαζί με lemon tonic έδιναν ένα δροσερό και ευχάριστο αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό το πότο το φαντάστηκα να ταιριάζει και με το gin πράγμα που συμφώνησε και η αστρονομός-bartender Λορέτα.

Πόση απόσταση έχει η Γη (δεξιά) από τον Άρη (αριστερά) στο Theory; Ένα σέικερ δρόμο.

Θα συνεχίσω την πλανητική μου περιήγηση, με μια στάση στον Ουρανό. Ένα μπλε ποτό μέσα σε εμφιαλωμένο μπουκάλι έρχεται μπροστά μου μαζί με ένα χαμηλό ποτήρι που μέσα του φιλοξενεί ένα μεγάλο πάγο σε σχήμα κύβου. Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Μοιάζει με το αγαπημένο Negroni, σε μπλε χρώμα, αλλά δεν είναι. Έχει γεμάτο σώμα, αρώματα από κάρδαμο και μαστίχα (βλέπε Skinos), σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι περιέχει περγαμόντο ενώ το κονιάκ του δίνει βάθος και σοβαρότητα. Το λάτρεψα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Επόμενος σταθμός ο παρεξηγημένος από πολλούς Άρης. Σε αυτό το ποτό η τεκίλα μπαίνει στο ίδιο σέικερ με ένα cordial από κεράσι, κύμινο (ναι κύμινο!), ξίδι μπαλσάμικο και ξίδι από μηλίτη. Στο ποτήρι βάζουν ένα rim από πούδρα τζίντζερ και αλατιού. Ο Άρης λοιπόν, φέρνει κάτι από την κλασική Margarita που όμως στο τέλος σου αφήνει μια κερασένια αίσθηση. Θα ολοκληρώσω με τον Πλούτωνα. Whiskey, Campari, μαζί με κόκκινο πιπέρι, θυμάρι και σόδα φτιάχνουν ένα ευχάριστο πότο με επίγευση από περγαμόντο.

Στην αστροναυτική αυτή πλοήγηση είπα να βάλω τέλος με ένα από τους δορυφόρους- low alcohol cocktail. Προτίμησα τον Τιτάνα για την φρεσκάδα του τζίντζερ που βγάζει και μου άρεσε πολύ. Και με αυτό τον τρόπο επέστρεψα και πάλι πίσω. Να κάθομαι στο ψηλό σκαμπό πίσω από την μπάρα του Theory και δίπλα μου η Λορέτα που είχε βγάλει την διαστημική της στολή να με κοιτά με εκείνο το πονηρό της χαμόγελο.

// Theory, Bar & More, Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ. 2106801633.

 

Διαβάστε ακόμα: Στιγμές δροσιάς και καλοκαιρινής απόλαυσης στο νέο Canal Café

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro