Βοδινή ουρά με τραχανά και γραβιέρα, από τον Κλεομένη Ζουρνατζή

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
Τραχανάς με βοδινή ουρά

Σερβίρουμε στο πιάτο με τον τραχανά ως βάση, το κρέας με λίγη σάλτσα στην κορυφή και λίγες φλοίδες γραβιέρας ολόγυρα.

 

Υλικά:

(Για 4 άτομα)

-1 βοδινή ουρά

-500 ml κόκκινο κρασί

-400 γρ τραχανάς ξινός

-150 γρ γραβιέρα

-Ελαιόλαδο

-Δενδρολίβανο


Εκτέλεση:

Ζητάμε από το χασάπη να τεμαχίσει την ουρά στις κλειδώσεις.

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρέας ώσπου να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο.

Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για τρεις ώρες, ώσπου να μαλακώσει πολύ το κρέας.

Αφαιρούμε τα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα και, αφού κρυώσει, το ξεψαχνίζουμε από τα κόκαλα.

Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου να γίνει ο τραχανάς.

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε 300ml νερό και τρεις κουτάλες σουρωμένο ζωμό από την ουρά.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον τραχανά και τον μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας διαρκώς.

Αφού πιεί τα υγρά του (η επιθυμητή πυκνότητα του τραχανά πρέπει να θυμίζει ριζότο) προσθέτουμε τη γραβιέρα, τριμμένη, μαζί με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε στο πιάτο με τον τραχανά ως βάση, το κρέας με λίγη σάλτσα στην κορυφή και λίγες φλοίδες γραβιέρας ολόγυρα.

 

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής είναι συνιδιοκτήτης και σεφ στο εστιατόριο Cucina Povera.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro