«Ο Κώστας»: 63 χρόνια όποιος προλάβει

Από το 1950 έχουν αλλάξει πολλά. Στο «Σουβλατζίδικο ο Κώστας» μόνο η σκυτάλη, που έχει περάσει ‒πάντα δίχως άγχος‒ από τον παππού στον εγγονό. Προσοχή, στις διόμισι το μεσημέρι μπορεί να έχει ήδη ξεπουλήσει!

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_7605

Το διάσημο σουβλάκι, με δροσερό γιαουρτάκι αντί για τζατζίκι.

Κατεβαίνοντας τη Μητροπόλεως, στρίβεις αριστερά στην Πεντέλης, στο παλιό υπουργείο Παιδείας (εκεί όπου είναι ένα εκκλησάκι) και στο δεξί σου χέρι συναντάς μια «τρύπα» γεμάτη κόσμο μέσα και (όταν ο καιρός το επιτρέπει) έξω στο πεζοδρόμιο. Ο Κώστας και η γυναίκα του Πόπη μέσα από τον πάγκο, δυο νέοι άνθρωποι, συνεχίζουν τη δουλειά του παππού ‒και συνονόματου‒ του Κώστα, ο οποίος είχε το μαγαζί στην Πλάκα, στην οδό Αδριανού, απέναντι από το Αμφι-θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, και το δούλευε με τη γυναίκα του. Το μότο παραμένει πάντα το ίδιο «Ωραίο το σουβλάκι μας…, όμως όχι άγχος», όπως και η μικρή ψησταριά ‒με το ζόρι πενήντα πόντους. Ο Κώστας ψήνει και η Πόπη τυλίγει, μοιράζοντας εναλλάξ στον κόσμο που περιμένει στωικά (πίνοντας τσιπουράκι ή καμιά μπύρα) το διάσημο σουβλάκι ‒όπου αντί για τζατζίκι, βάζουν δροσερό γιαουρτάκι.

Έχετε υπόψη σας, πρώτον πως εδώ το να ζητήσεις πατάτες θεωρείται ιεροσυλία και δεύτερον ‒για να μη μείνετε με την όρεξη‒ ότι γύρω στις δυόμισι το μεσημέρι το μαγαζί μπορεί να έχει κατεβάσει τα ρολά λόγω ξεπουλήματος. Άλλες εποχές…

// Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ. 210 3228502.

Το μότο παραμένει αμετακίνητα το ίδιο: Όχι άγχος.

Το μότο παραμένει αμετακίνητα το ίδιο: Όχι άγχος.

_MG_7601

Μη διανοηθείτε να ζητήσετε να σας βάλουν και πατάτες. Και μόνο η λέξη είναι ιεροσυλία…

_MG_7586

Στα χνάρια του παππού (στο κάδρο δεξιά) και συνονόματου του Κώστα, ο οποίος είχε το μαγαζί στην Πλάκα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top