Οπαδοί του εθνικιστικού κόμματος των Σκοπίων VMRO-DPME διαδηλώνουν κατά του Σόρος. Είναι… κολλητική η ασθένεια (Photo by Pierre Crom/Getty Images).

Ένας σωρός αιτίες. Σιγά μην χρειαζόμαστε τόσες πολλές. Η περιλάλητη συνωμοσιολαγνεία (sic) της φυλής δεν χρειάζεται πολλές αποδείξεις για τα εθνικιστικά της αξιώματα. Φτάνουν οι αποχρώσες ενδείξεις. Αρκούν οι ακριτομυθίες. Τα γεγονότα που εκπορεύονται από τη λερναία ύδρα των fake news. Ας μην το ψάχνουμε και πολύ: όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Ο Τζορτζ Σόρος, αν μη τι άλλο, αφήνει στο πέρασμά του αποκαΐδια. Το διαλαλούν σε όλους τους τόνους οι ακραιφνείς των σεναρίων καταστροφής. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους.  Είναι οι ίδιοι που διακηρύττουν με πάσα σιγουριά πως ένα μεγάλο σκοτεινό σχέδιο εξυφαίνεται στα βόρεια της χώρας. Ας μετρήσουμε τους εχθρούς: ο Τραμπ, τα μεγάλα τραστ, οι Σιωνιστές, το κτήνος της Αποκάλυψης, ο 666, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι Νεφελίμ, οι Ελοχίμ, τα τσιπάκια που θέλουν να μας βάλουν στανικά στο σώμα μας για να μας ελέγχουν, οι μασόνοι, η Λέσχη Μπίλντενμπεργκ. Ο κατάλογος των πιθανών ολετήρων της ελληνικότητας και της χριστιανοσύνης δεν έχει τελειωμό. Τι μας κρύβουν, τελικά;

Η περιβόητη φωτογραφία του Σόρος με τον Ζάεφ στο Νταβός (4news.mk).

Ο Αμερικανο-Ούγγρος μεγιστάνας συγκεφαλαιώνει -με τρόπο καθηλωτικό, θα έλεγε κανείς- όλο το αρνητικό φορτίο της πολεμικής που ασκούν οι ερασιτέχνες ρέκτες της γεωπολιτικής. Είναι πολύ πλούσιος, έχει επιρροή, είναι Εβραίος και έχει σχέδια – πολλά σχέδια για την αναδιάταξη του πλανήτη. Ιδιαιτέρως, όμως, της Ελλάδας.

Παρότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να περάσει από… δικάσιμο, ο Σόρος, όχι, δεν είναι αθώος.

Κατά καιρούς έχει χρεωθεί από τους ευφάνταστους τρωγλοδύτες των διεθνών πραγμάτων την οικονομική κρίση που ενέσκηψε στη χώρα μας. Ως hedge fund manager είχε τον τρόπο να ξέρει ή να επενεργεί δραστικά στα άδυτα των αγορών για να μετατρέψει τα ελληνικά ομόλογα σε σκουπίδια. Τότε που όλοι θεωρούσαμε πως τα ομόλογά μας ήταν η αφρόκρεμα των διεθνών αγορών (!). Επιπροσθέτως: θεωρείται από τους γνωστούς συνωμοσιολόγους ως ένας εκ των ενορχηστρωτών της προσφυγικής κρίσης, η οποία με τη σειρά της πάλι εμάς είχε ως θύματα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις οιμωγές τινών ακραίων για τη δράση του κατά τον Εβραίων την περίοδο του ναζισμού και -πάλι- δεν έχει τέλος ο κατάλογος των δεινών που έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα ο εν λόγω. Είπαμε: όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και ο Σόρος. Αυτό δεν θέλουν να μας πείσουν όλοι αυτοί που διαβάζουν τα γεγονότα με το δηλητήριο της πλεκτάνης;

Είναι, άραγε, αθώος του αίματος; Παρότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να περάσει από… δικάσιμο, ο Σόρος, όχι, δεν είναι αθώος. Αλλά και ποιος είναι; Ως άνθρωπος της «μεγάλης»πιάτσας των αγορών έχει μοχλεύσει ουκ ολίγες φορές μετοχές. Το 1992 με το μεγάλο σορτάρισμα που έκανε εναντίον της βρετανικής λίρας μετέτρεψε τον εαυτό του σε ζωντανό θρύλο της «μαύρης» αγοράς. Είναι, επίσης, δεδομένο πως μέσω του Ιδρύματός του έχει στηρίξει Αμερικανούς προέδρους όπως ο Μπους, ο Κλίντον και ο Ομπάμα. Κάτι, βέβαια, που κάνουν όλοι οι επιχειρηματίες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Δεν είναι ο Σόρος που ανακάλυψε την πυρίτιδα ή δημιούργησε τις σχέσεις εξουσίας-πλούτου.

Σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές των φαντασιακών σεναρίων: εμπλέκεται στο παίγνιο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ δεν λείπουν και οι υπόγειες παρεμβάσεις του στα ενδότερα της αμερικανικής σκηνής. Στα δικά μας τώρα: η φωτογραφία του με τον Ζάεφ στο πρόσφατο οικονομικό συνέδριο του Νταβός έγινε η θρυαλλίδα για να ξεσπάσουν εκ νέου οι περήφανοι πολέμιοι των σκιαμαχιών.

Aκόμη κι αν δεν υπήρχε ο Σόρος θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει. Είναι βέβαιο πως θα το είχαμε κάνει. Είναι ίδιον της φυλής (Photo by Myrna M. Suarez/Getty Images).

Οτιδήποτε συμβαίνει στα βόρεια σύνορά μας, η αναταραχή με το όνομα των Σκοπίων, η συμφωνία των Πρεσπών και όλα όσα ακολούθησαν αυτής, τα πάντα, για να μην μακρηγορούμε, έχουν υφανθεί, μελετηθεί, εκπονηθεί από το πονηρό μυαλό του Σόρος. Ιδού τι λένε αυτοί που… ξέρουν κι όλοι οι υπόλοιποι, εμείς δηλαδή, υποταγμένοι με τη δική μας θέληση στη Νέα Τάξη, αρνούμαστε να το αποδεχθούμε.

Στα βαθιά νερά του ίντερνετ θα βρει κανείς σχοινοτενείς αναλύσεις διάφορων amateurs αναλυτών, οι οποίοι προτάσσουν ως θέσφατο το γεγονός ότι από την τσέπη του Σόρος βγήκε πακτωλός χρημάτων που στόχο είχαν να χρηματίσουν ελαφριές συνειδήσεις βουλευτών ένθεν κακείθεν. Δυστυχώς, αυτές οι απόψεις, ενώ θα έπρεπε να παραμένουν στο περιθώριο (εκεί όπου ανήκουν), ακούστηκαν με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο ακόμη και στη Βουλή. Κι όμως, υπάρχει πολιτικά κόμματα και αρχηγοί που επικροτούν αυτές τις αναλύσεις. Φανταζόμαστε πως είναι μόνο ο Καμμένος που το κάνει, αλλά δεν είναι ο μόνος. Υπάρχει κι άλλοι… καμένοι.

Το γεγονός ότι οι περισσότερες θεωρίες εκπορεύονται από ακροδεξιά στόματα ή εθνικιστικές παραφυάδες δεν θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Ο Σόρος είναι ο άνθρωπος που αγαπούν να μισούν οι ακροδεξιοί. Η Χρυσή Αυγή τον έχει αναγορεύσει σε υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο της χώρας. Είναι η επιτομή του «νεοταξίτη» παράγοντα. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κλασική ακροδεξιά φιγούρα της σήμερον, τον βλέπει και βγάζει αφρούς από το στόμα. Αυτό από μόνο του θα έφτανε για να συμπαθήσει κάποιος τον Σόρος. Ούτε κι αυτό θα ήταν ορθό. Όχι, προφανώς και δεν είναι αθώα περιστερά. Επαναλαμβάνω, όμως: ποιος είναι;

Το γεγονός ότι οι περισσότερες θεωρίες εκπορεύονται από ακροδεξιά στόματα ή εθνικιστικές παραφυάδες δεν θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Στην περίπτωσή μας: ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο Σόρος θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει. Είναι βέβαιο πως θα το είχαμε κάνει. Είναι ίδιον της φυλής να ρίχνουμε το ανάθεμα και τον κακό μας τον καιρό σε άλλους. Εμείς ποτέ δεν κάνουμε κάτι λανθασμένο, είμαστε Έλληνες εμείς, καθαρά μυαλά, ανυστερόβουλα. Μόνο οι ξένοι, οι διαφθορείς του πολιτισμού, αυτοί που όταν εμείς φτιάχναμε την Ακρόπολη έτρωγαν μπανάνες σκαρφαλωμένοι σε δέντρα, αυτοί φταίνε για όλα.

Μπορεί να μην μας αρέσει να το ακούμε, αλλά είναι μια πικρή αλήθεια που πάντα θα μας ακολουθεί. Δεν υπάρχει Σόρος-αντίπαλος ή Σόρος-φίλος (όχι μόνο ο συγκεκριμένος, αλλά ο οποιοσδήποτε). Ο κάθε ξένος πολιτικός ή επιχειρηματίας θα κοιτάξει να διαμορφώσει τις κατάλληλες γι’ αυτόν συνθήκες. Θα προσπαθήσει να φέρει τα πράγματα σε τέτοια ρέγουλα που θα τον συμφέρουν.

Το θέμα ήταν και είναι τι ακριβώς κάνουμε εμείς. Αν το αυτομαστίγωμα και οι ψεκασμένες θεωρίες είναι το καλύτερο που μπορούμε να καταφέρουμε ή να προσφέρουμε στους εαυτούς μας, τότε, ναι, δεν έχουμε τύχη. Και, μάλλον, με αυτά τα μυαλά δεν αξίζει να έχουμε τύχη.

Παρεμπιπτόντως: αν ακούσετε κάποια στιγμή ότι η Ακρόπολη θα βγει στο σφυρί, να ξέρετε πως ο αγοραστής, αυτός που βάλει την τζίφρα του φαρδιά πλατιά στην επιταγή εξόφλησης, δεν θα είναι άλλος από τον Τζόρτζ Σόρος. Πού ξέρεις; Μπορεί να θέλει να την μετατρέψει σε Βουλή των Σκοπιανών. Για όλα είναι ικανός, όχι; Πάλι fake news;

 

Διαβάστε ακόμα: Αμβρόσιος, ένας Μητροπολίτης που δεν είναι χριστιανός.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top