fotilas (1)

Ο Φωτήλας εκτός από δικηγόρος είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός στην Πάτρα.

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι δικηγόρος το επάγγελμα, υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην Αχαϊα. Το βιντεάκι της καμπάνιας του είχε πάνω από 110.000 προβολές (σε 48 ώρες), ως τη στιγμή που συντάσσονταν αυτές οι γραμμές. Όσες έχει μετά από μια εβδομάδα στο επίσημο κανάλι της Νέας Δημοκρατίας στο YouTube, και το πολυδιαφημισμένο σποτ με τον πρωθυπουργό στο τραπέζι της κουζίνας.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι το πιο πετυχημένο σποτ της προεκλογικής περιόδου. Όμως ταυτόχρονα ο ίδιος δέχεται έντονη κριτική από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που τον κατηγορούν ότι αντέγραψε μια σκηνή ερωτικής εξομολόγησης στο σινεμά.

Ρωτήσαμε τον Ιάσονα Φωτήλα, και αναγνώρισε ότι το σποτ είναι απολύτως εμπνευσμένο από την περίφημη σκηνή στην ταινία «Love, Actually», με την Keira Knightley:

«Το concept του σποτ δεν είναι δικό μου, αλλά του προσωπικού μου φίλου, διαφημιστή, Σπύρου Ματθαιόπουλου. Το έχει πράγματι «δανειστεί» από την κινηματογραφική ταινία «Love, Actually», στην οποίο υπάρχει μια ανάλογη σκηνή, με κάρτες. Καθίσαμε πέντε φίλοι γύρω από ένα τραπέζι και σκεφτήκαμε τι θα λένε οι κάρτες και τι ο πρωταγωνιστής και η γυναίκα του. Σκοπός μας ήταν να καταφέρουμε να πείσουμε τον θεατή να το δει ολόκληρο». «Μόλις αρχίσεις να μιλάς, οι περισσότεροι θα το κλείσουν», μου έλεγαν, και δεν είχαν άδικο.

Οι κάρτες με τις ατάκες έδωσαν τη λύση. Κάπως έτσι ένας υποψήφιος κατάφερε να μην ξεστομίσει ούτε λέξη στην ίδια του τη διαφήμιση.

Το χόμπι του Φωτήλα, το θέατρο -με το οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά τα 20 τελευταία χρόνια– συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του προεκλογικού σποτ. Μάλιστα, ως ερασιτέχνης ηθοποιός παίζει στην ίδια θεατρική ομάδα με τη σύζυγό του, της οποίας ακούγεται μόνον η φωνή στο σποτ.

Το σποτάκι είχε πάνω από 110.000 προβολές (σε 48 ώρες), την ώρα που συντάσσονταν αυτές οι γραμμές. Όσες και το πολυδιαφημισμένο σποτ με τον πρωθυπουργό, στην κουζίνα της οικογένειας.

Ο Φωτήλας είναι ένας από τους 11 υποψηφίους που «κατεβάζει» το Ποτάμι στην Αχαϊα, η οποία και θα αναδείξει συνολικά οκτώ βουλευτές. Υπήρξε πρώτη φορά υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, με συνδυασμό που είχε τότε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς επιτυχία.

Στην ερώτηση αν αρκεί ένα έξυπνο σποτ για να τον εμπιστευτούν οι Αχαιοί ψηφοφόροι, ο υποψήφιος μας απάντησε με μια ιστορία, με πρωταγωνιστή τον ήρωα της επανάστασης του ’21, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη:

«Ο Κολοκοτρώνης είχε πολλές φορές αγανακτήσει από τα πομπώδη και φλύαρα κείμενα των γραμματικών του. Κάποτε, περνώντας με τ’ ασκέρι του νύχτα κοντά στο μοναστήρι της Βελανιδιάς, πρόσταξε τον γραμματικό του να γράψει ένα μήνυμα προς τον ηγούμενο, για να του στείλει τυρί που χρειαζόταν το καταπονημένο στράτευμα.

Ο λογιότατος γέμισε δυο-τρεις σελίδες κατεβατό, με τα κομψά του γράμματα, τους κούφιους τίτλους και τις δασκαλικές περιττολογίες. “Ακόμα μωρέ;” τον ρώτησε ο Κολοκοτρώνης, βλέποντας τον να ιδρώνει και να καθυστερεί. Παίρνει το χαρτί, βλέπει τα κατορθώματα του γραμματικού και φρίττει. Σκίζει ένα κομμάτι χαρτί και γράφει ο ίδιος το λακωνικό μήνυμα, τρεις λέξεις όλες κι όλες, στο μοναστήρι: “Γούμενε, τυρί, Κολοκοτρώνης”. Σε μία ώρα είχαν καταφθάσει οι τενεκέδες με το τυρί».

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε ακόμα: Tα βιβλία που άλλαξαν τη ζωή του Γιώργου Γραμματικάκη. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top