Πιο δημοφιλή
Διονύσης Μαρίνος Κωστής Παπαϊωάννου: «Ο φασισμός είναι γέννημα από τη μήτρα της δεξιάς» 

Τελείωσαμε με τη Χρυσή Αυγή ή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση μπρος στη νέα μορφή νεοναζισμού στην Ελλάδα; Τι συμβαίνει στη δεξιά πολυκατοικία και τι εννοούμε όταν μιλάμε για «κόκκινο φασισμό»; Ο πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Αγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά»που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις, μιλάει στο Andro.

15.06.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Μία Κόλλια Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Η κοινωνία έχει δρόμο να διανύσει στο ρόλο των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ» 

Ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Andro και μιλάει στη Μία Κόλλια. Τι θα γίνει με την αρωγή προς τους καλλιτέχνες; Με τί πληρότητα θα λειτουργήσουν θέατρα και κινηματογράφοι μέσα στο καλοκαίρι; Τι λέει για το ελληνικό #metoo, τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το υπουργείο και τη σημασία του πολιτισμού ως μοχλό ανάπτυξης στην επαρχία.

14.06.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Η Μαργαρίτα του Master Chef: ευτυχώς καμιά φορά κερδίζει το αυθεντικό 

Το κορίτσι που κέρδισε χθες τον διαγωνισμό του Master Chef αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι παίκτες από το τηλεοπτικό κοινό. Δεν ξέρουμε αν φτιάχνει καλά το αρνάκι ή τον αστακό, δεν τα έχουμε δοκιμάσει, αλλά καταλάβαμε πώς είναι να προβάλλεις ένα αυθεντικό πρόσωπο σε ένα παιχνίδι τηλεοπτικών ρόλων.

10.06.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ναι σε προνόμια για τους εμβολιασμένους 

Θα έχουμε στο άμεσο μέλλον δύο κατηγορίες πολιτών; Θα περιπέσουν σε δυσμένεια οι μη εμβολιασμένοι σε σχέση με εκείνους που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου; Η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ανάψει φωτιές.

08.06.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος «Τα κόμματα να φτιάξουν ξανά τη μεσαία τάξη, αντί να την επικαλούνται συνέχεια» 

Ανήκουμε στη μεσαία τάξη ή μήπως αυτή έχει πεθάνει προ πολλού; Ο κοινωνιολόγος Παναγής Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το βιβλίο του «Περιπέτειες της μεσαίας τάξης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο, σημειώνει με ενάργεια, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Andro, όλες τις αλλαγές που έχει υποστεί η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας από τη Μεταπολίτευση έως την οικονομική κρίση και τώρα την πανδημία.

07.06.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Πιερρακάκης – Μιχαηλίδου: δυο μοντέρνοι πολιτικοί με διακομματική αποδοχή 

Είναι πολύ νέοι, τριαντάρηδες αμφότεροι, με αξιόλογες σπουδές στο εξωτερικό, και χωρίς κομματικές περγαμηνές. Χάρη στο έργο τους τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν οι κακές γλώσσες, είναι από τους πλέον επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

03.06.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος «Το brain drain μπορεί να μετατραπεί σε brain regain» 

Γιατί φεύγουν τα καλύτερα μυαλά της χώρας για το εξωτερικό; Θα επιστρέψουν ποτέ; Θα ανασχεθεί η αιμορραγία των επιστημόνων; Δεν πρέπει να βλέπουμε τα πάντα «μαύρα», καθώς το brain drain μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Οι συγγραφείς Λόης Λαμπριανίδης και Θεοδόσης Συκάς αναλύουν στο Andro το φαινόμενο με αφορμή το βιβλίο τους «Brain Drain στην Ελλάδα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΑΠ.

31.05.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Ποιον εκφράζει ο Γιάννης Λοβέρδος; 

Κατά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ένας βίαιος σύζυγος μπορεί να είναι καλός πατέρας. Μόνο που ο λύκος δεν γίνεται αρνί. Ποιους εκφράζει μ' αυτές τις επικίνδυνες απόψεις; Σε ποιους δίνει άλλοθι;

21.05.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Η πολιτική εκμετάλλευση μιας στυγερής δολοφονίας 

Πριν ακόμη κοπάσει ο αποτροπιασμός και ο θρήνος για τη στυγερή δολοφονία της νεαρής γυναίκας στα Γλυκά Νερά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να ρίξουν επιπλέον νερό στο μύλο της ανασφάλειας της κοινωνίας. Κι όμως, είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε πολίτη.

12.05.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Όταν τα social media επιδρούν θετικά και γίνονται «τιμωροί» επίδοξων βιαστών 

Το κύμα συμπαράστασης προς την κοπέλα που παραλίγο να δεχθεί επίθεση από έναν επιδειξία στη Νέα Σμύρνη δείχνει πως όλοι μας μπορούμε και πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα και να ενώνουμε τη φωνή μας -έστω και μέσω των social media- για τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών.

07.05.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Παναγιώτης Τσάκωνας: «Ο Ερντογάν δεν θα την έχει εύκολα και απλά με τον Μπάιντεν» 

Ποιος είναι ο Σουλτάνος που μας δημιουργεί συνεχώς προβλήματα; Πώς προέκυψε και ποιες είναι οι επιδιώξεις του; Γιατί δεν του αρέσει που νίκησε ο Μπάιντεν και γιατί η Ελλάδα έπρεπε να στηριχθεί στη Συνθήκη του Ελσίνκι; Ο Καθηγητής διεθνών σχέσεων, σπουδών ασφάλειας και ανάλυσης εξωτερικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Τσάκωνας, εξηγεί τα πάντα στο Andro.

30.04.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Μην μπερδευόμαστε: χούντα υπήρξε το ’67 – ’74, όχι σήμερα 

54 χρόνια από την κατάλυση της δημοκρατίας από τους συνταγματάρχες (σαν σήμερα, 21 Απριλίου 1967) είναι ανιστόρητο, επικίνδυνο και εν τέλει ντροπή να μιλάμε για χούντα που προέρχεται από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

21.04.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top