Πιο δημοφιλή
Κώστας Πετρόπουλος Φταίει η Αριστερά για το μπάχαλο στα πανεπιστήμια; 

Η ανομία στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου αντί να μας δείξει το χάος των ελληνικών πανεπιστημίων, μας οδηγεί ξανά σε μια κομματική σκιαμαχία άνευ προηγουμένου. Στο μεταξύ, οι υγιείς δυνάμεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τελούν υπό καθεστώς μόνιμης ομηρίας.

29.09.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Εχεις φυσικό αέριο; Κάηκες! 

Oι κάποτε προνομιούχοι που είχαν φυσικό αέριο, με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έγιναν τα μεγάλα κορόιδα. Η επιδότηση της κυβέρνησης είναι ασπιρίνη σε ένα οικονομικό τραύμα που θα τραβήξει σε μάκρος. Δεν είναι αστείο: θα παγώσει κόσμος και κοσμάκης το χειμώνα.

21.09.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Κώστας Καραμανλής: το «παιδί» μίλησε, αλλά πλέον είναι αργά 

Ο πρώην πρωθυπουργός έλυσε τη μακρόχρονη σιωπή του από τα Ανώγεια ρίχνοντας ουσιαστικά το γάντι στην κυβέρνηση με αφορμή τις υποκλοπές. Μήπως, όμως, του δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτή που πραγματικά έχει;

01.09.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Ο αφόρητος επαρχιωτισμός μας απέναντι στα ξένα ΜΜΕ 

Πάσχουμε από εθνική ανάγκη επιβεβαίωσης. Πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να ασχολούνται μαζί μας. Τι γίνεται, όμως, όταν ασχολούνται με κάτι που δεν μας συμφέρει; Τότε κάνουμε σαν πειραγμένα παιδιά.

24.08.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Γιορτή της Δημοκρατίας: μια βαρετή δεξίωση που πρέπει να αλλάξει 

Αν είναι να αναλωνόμαστε σε θέματα fashion police, γιατί να μην διοργανώνουμε τη δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα;

27.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Andro Team Η Πεντέλη που πληγώναμε 

Πέρυσι κλάψαμε για την Βαρυμπόμπη. Φέτος ήταν η σειρά της Πεντέλης να πέσει θύμα των πυρκαγιών. Ενας από τους σημαντικότερους πνεύμονες της Αττικής, το βουνό Πεντέλη κάποτε είχε λίμνη και πλούσια βλάστηση. Σιγά σιγά οδηγούμαστε στο σημείο να γίνει «φαλακρό» διάσπαρτο από μικρές και μεγάλες κατοικίες.

20.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Αποφυλάκιση Λιγνάδη: ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; 

Ακόμη κι αν η αποφυλάκιση του σκηνοθέτη έγινε με νόμιμο τρόπο («πάτησε» σε ψηφισμένο νόμο), στο ηθικό σκέλος της υπόθεσης το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα που αυτή τη στιγμή είναι βαθύτατα τραυματισμένο και θυμωμένο.

14.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Με Σάκη, Βοnnie και Alice Cooper, αποχαιρέτα τα Γλυπτά που δεν έρχονται 

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν θα γίνει (αν γίνει ποτέ) με τέτοιου είδους συναυλιακές παράτες. Η παρουσία, δε, της υπουργού Πολιτισμού στο Ηρώδειο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μακρόπνοη διπλωματία και όχι το στεντόρειο «Σάκηηηηη».

29.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Κοινωνικά ή ιατρικά παχύσαρκος; 

Η πολεμική που ξέσπασε γύρω από τη σωματική διάπλαση της Δανάης Μπάρκα μας θυμίζει ότι ένα κοινωνικά αποδεκτό σώμα δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με το ιατρικώς επιθυμητό. Αλλά και αντιστρόφως, το ότι αποδεχόμαστε το κάθε σώμα κοινωνικά δεν σημαίνει ότι αγνοούμε τις επιβαρυντικές επιπτώσεις του πάχους στην υγεία.

17.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Δεν είμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι Τράγκες 

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι σαν τον Τράγκα κι αν δεν είναι προσπαθούν να του μοιάσουν. Μόνο που αυτό το σαρωτικό αφήγημα είναι τόσο επικίνδυνο και σκοτεινό όσο η αμύθητη περιουσία του αποθανόντος δημοσιογράφου.

06.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Συνέντευξη – Τάκης Θεοδωρόπουλος: «Κάποιοι θεωρούν πως είμαι ο Εωσφόρος» 

Τι άνθρωπος είναι; Του αρέσει να προκαλεί; Ποια είναι η ιδεολογική του ταυτότητα; Ο συγγραφέας και αρθρογράφος της Καθημερινής, Τάκης Θεοδωρόπουλος μας παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή το νέο του βιβλίο «Εμείς οι εξωφρενικότεροι των παλαβών» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μιλάει δίχως να φοβάται το πάθος των λόγων του.

01.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Γιατί δεν βγάζουμε πλέον «παγκόσμιους» Έλληνες; 

Κοντύναμε ξαφνικά ως έθνος και δεν βγάζουμε σπουδαίους και οικουμενικούς Έλληνες ή η εποχή μας δεν ευνοεί μεγάλα μεγέθη; Από την άλλη, μήπως ακόμη και στις μέρες μας έχουμε σπουδαίους Έλληνες αλλά αδυνατούμε να τους δούμε;

20.05.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top