Πιο δημοφιλή
Κώστας Πετρόπουλος Αν φορέσεις μάσκα μέσα στην εκκλησία θα είσαι λιγότερο χριστιανός; 

Με μια αδιανόητη και άνευ λογικής απόφαση, η κυβέρνηση εξαίρεσε (προς το παρόν) τις εκκλησίες από το σωστό μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας σε κλειστούς χώρους. Ας ελπίσουμε πως δεν θέλει να μας θυσιάσει στο βωμό των θρησκόληπτων για μικροπολιτικούς λόγους.

29.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος 9 Αφροέλληνες μιλούν ανοιχτά: τι σημαίνει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» στην Ελλάδα 

Αφορμή ήταν το τραγικό συμβάν με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ και το κίνημα «I can't breathe» που αναπτύχθηκε εν συνεχεία. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έδωσε το λόγο σε εννέα αφροέλληνες να μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία και για το τι μπορεί να σημαίνει να είσαι μαύρος στη σημερινή Ελλάδα. Μια συζήτηση ανοιχτή γύρω από τον ρατσισμό που προκαλεί γόνιμο προβληματισμό. Οι εννέα συμμετέχοντες προέρχονται από διαφορά επαγγέλματα και έχουν διαφορετικές καταγωγές, κάτι που κάνει τη συζήτηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

26.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro TV
Guest / Ζωή Γονείς: Διακοπές είναι, χαλαρώστε… 

Πλησιάζει η ώρα των διακοπών και για εμάς τους γονείς. Mε παιδιά ή με φίλους, οργανωνόμαστε για να περάσουμε καλύτερα. Κρατάμε μακριά την καθημερινότητα της πόλης και γενικώς, αφηνόμαστε. Στις διακοπές φοράμε μαγιό όλη την ημέρα, δεν υπάρχει μανίκι για τράβηγμα. Γράφει η Θέμις Φούλια.

14.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Πόση χούντα κατανάλωσες σήμερα; 

Γιατί τόσοι συμπατριώτες μας ανακαλύπτουν παντού χούντες; Για τους «πρωταθλητές» της επανάστασης, οτιδήποτε δεν ταιριάζει στα δικά τους πιστεύω εκπορεύεται από μια μοχθηρή δικτατορία. Εκείνοι ζουν το μύθο τους, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή.

10.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη «Αλό, γραφείο διαδηλώσεων;» 

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να βάλει τάξη στις διαδηλώσεις, η Θέμις Φούλια φαντάζεται πέντε αστείους διαλόγους μεταξύ του διοργανωτή της διαδήλωσης (όπως προβλέπει ο νόμος) και του... αρμόδιου στη δημόσια υπηρεσία.

01.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού πήγε το ηθικό πλεονέκτημα; 

Οι αποκαλύψεις γύρω από τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και η «μισή» παραδοχή του πρώην υπουργού μας θυμίζουν πως το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται μόνο την πράξη.

26.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος 5 χρόνια από το Δημοψήφισμα: τότε που η Ελλάδα αναστέναξε 

Υπήρξε το μεγαλύτερο θρίλερ της σύγχρονης πολιτικής ζωής στην Ελλάδα. Πώς η απόφαση του Τσίπρα να πάει κόντρα στους δανειστές, σαν σήμερα 27 Ιουνίου 2015 προκήρυξε το δημοψήφισμα, κατέληξε στην περιβόητη «kolotoumba».

27.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Καλλιτέχνης θα γίνεις, παιδί μου; 

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το μάθημα της μουσικής και των καλλιτεχνικών στην Α' Λυκείου και το σχέδιο από την Γ' Λυκείου δείχνει την στεγνά τεχνοκρατική λογική της ηγεσίας του.

19.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Φοίβος Καρζής: «Η καραντίνα, ορόσημο για κοσμογονικές αλλαγές στην εργασία» 

Ποια είναι η περιβόητη μεσαία τάξη και γιατί πλήττεται συνεχώς από τις κρίσεις των τελευταίων ετών; Πώς θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό και ποια είναι η θέση των κομμάτων απέναντί της; Με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο «Το μεσαίο κενό» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Φοίβος Καρζής δίνει τις δικές του εξηγήσεις στο Andro.

18.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Βρέθηκε η πιο βλακώδης «αναρχική» αφίσα στην Αθήνα 

Από σήμερα τους δρόμους των Εξαρχείων (κάτω από την “πολιτική τάφρο" της Χαριλάου Τρικούπη) κοσμεί αυτή η εξωφρενικής έμπνευσης αφίσα που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τον Χαρδαλιά χουντικό και ναζί.

16.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Η Μεγάλη ταλαιπωρία του Περιπάτου 

Γιατί όλο αυτό μπάχαλο στο κέντρο της Αθήνας και γιατί τώρα; Το όραμα του Κώστα Μπακογιάννη για αλλαγή του προφίλ της Αθήνας δεν είναι λανθασμένο, ωστόσο άλλο πράγμα η θεωρία κι άλλο η πράξη, όπως αποδεικνύται... στην πράξη αυτές τις μέρες.

16.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Μιχάλης Μαριόρας: πόσο απειλείται η Ελλάδα από τους μετανάστες, το Ισλάμ και τον Ερντογάν 

O λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ, ειδικευμένος σε θέμα που αφορούν το Ισλάμ, μιλάει στο Andro για το μεταναστευτικό πρόβλημα, τις σχέσεις Δύσης-Ισλάμ, το πρόβλημα της τρομοκρατίας, αλλά και την προβληματική συνύπαρξή μας με την Τουρκία.

10.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top