Πιο δημοφιλή
Νίκος Νυφούδης Ποιος φοβάται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό; 

Στην Ελλάδα πολλοί τον πολέμησαν, περισσότεροι τον φοβήθηκαν. Ο έντιμος κοινωνικός φιλελευθερισμός, ήταν πάντα ένα ταμπού ή και ένας μπαμπούλας. Κι όμως, περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε μια συμφωνία του «καλού» μακριά από προκαταλήψεις και κομματικά στεγανά. Σαν κι αυτή που προτείνει ο Τζο Μπάιντεν. Γράφει ο Νίκος Νυφούδης.

27.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας 

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που ντρέπονται να το δηλώσουν. Υπάρχει κόσμος που θεωρεί τους ανθρώπους του Τύπου «τυφλοπόντικες». Η αξιοπιστία του επαγγέλματος έχει φτάσει στο ναδίρ. Μήπως, όμως, έχει και πιο κάτω ακόμη;

24.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τάκης Καρπουτζόγλου Μύθοι και σύμβολα στην πολιτική 

Η πολιτική κυριαρχείται από το δικό της μάρκετινγκ. Το θυμηθήκαμε και στην περίπτωση του Μπάιντεν και της πολυσυλλεκτικής ομάδας του. Αντίστοιχοι συμβολισμοί υπάρχουν και στην Ελλάδα, ολοένα πιο κοντά στο αμερικανικό πρότυπο, υποστηρίζει ο Τάκης Καρπουτζόγλου.

21.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Να προστατεύσει τα πανεπιστήμια ο… Κουφοντίνας 

Την ίδια στιγμή που ο σύνοδος των πρυτάνεων αρνείται όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης για αλλαγές στα πανεπιστήμια, 68 πανεπιστημιακοί υπογράφουν κείμενο υπέρ του Κουφοντίνα. Συμπέρασμα; Η λογική έχει αποδράσει προ πολλού από τη χώρα μας.

22.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Αν είσαι άντρας, είσαι με τη Σοφία 

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έχουν πολλαπλή σημασία. Βοηθούν την ίδια να βγάλει ένα βάρος από πάνω της, δίνουν δύναμη σε άλλες γυναίκες να πάψουν να σιωπούν και υπενθυμίζουν σε εμάς τους άντρες πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Το θέμα μας αφορά όλους.

18.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Aιώνιοι φοιτητές: μην παρκάρεις άλλο τον εαυτό σου στα θρανία 

Φτάσαμε στο 2021 και συζητάμε ακόμη για αιώνιους φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια. Άλλη μια «πρωτοπορία» της χώρας μας που οφείλει να τελειώσει, καθώς γελοιοποιεί στο μέγιστο βαθμό την ύψιστη αποστολή των πανεπιστήμιων να δημιουργήσουν τους νέους επιστήμονες και όχι τους καινούργιους «ωχαδερφιστές». Το ραχάτι δεν διδάσκεται στα αμφιθέατρα.

14.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Λες και χρωστάμε στην Ιερά Σύνοδο… 

Η εκκλησία «ξαναχτυπά». Οι ιερείς κήρυξαν νέο «αντάρτικο» για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Κραδαίνουν το γράμμα του ιερού νόμου, αλλά στην πραγματικότητα αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

05.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Ανασχηματισμός: κουβέντα να γίνεται 

Αυτό που χρειάζεται κάθε κυβέρνηση, της τωρινής συμπεριλαμβανομένης, είναι να δίδεται σε κάθε υπουργό ο απαραίτητος χρόνος να κάνει έργο. Τα «μπες-βγες» μπορεί να αρέσουν στους πολιτικούς συντάκτες, αλλά κανένα ενδιαφέρον δεν προκαλούν στην κοινή γνώμη που στην τελική ζητάει άρτο κι όχι θεάματα.

04.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Το αραβικό Nammos και η παρένθετη τάξη των Ελλήνων 

Τι είδους άτομα είναι αυτά που κοσμούν με την παρουσία τους τα πρώτα τραπέζια στο Nammos του Ντουμπάι ή την πρώτη σειρά στις ξαπλώστρες της Ψαρρούς; Μια... κοινωνιολογική ανάλυση του ανωστρώματος που κινείται ανάμεσα στο φθαρμένο στρώμα της μεσαίας τάξης και στα μεταξωτά σεντόνια των αληθινών πλουσίων, πουλώντας και αγοράζοντας αέρα κοπανιστό.

04.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Αν έχεις μπάρμπα στην (κομματική) Κορώνη κάνεις αμέσως εμβόλιο 

Προς τι όλη αυτή η πρεμούρα των κυβερνητικών στελεχών να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όταν προηγούνται τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και οι ευπαθείς ομάδες; Αυτό δεν το λες και καλό παράδειγμα προς τους πολίτες.

30.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Του ψεκασμένου το εμβόλιο έχει φυσιολογικό ορό 

Κόντρα στην αισιοδοξία για τις πρώτους εμβολιασμούς, η βλακεία ορισμένων, που πάντα θα είναι ανίκητη, έρχεται να μας ενοχλήσει. Ναι, οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν το κανονικό εμβόλιο, όπως θα το κάνουμε και οι περισσότεροι.

28.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Τη νύχτα που η «Ευτυχία» εκτόπισε τα τηλε-σκουπίδια 

Η γλυκιά εκδίκηση του τηλεοπτικού κοινού. Προτίμησε να δει την ταινία «Ευτυχία» από τους τελικούς του Bachelor και του Big Brother. Μήπως είναι καιρός οι επικεφαλής των καναλιών να καταλάβουν πως έχουν γεράσει πριν την ώρα τους ανακυκλώνοντας συνεχώς «σκουπίδια»;

21.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top