Most Viewed
Διονύσης Μαρίνος Γιατί δεν βγάζουμε πλέον «παγκόσμιους» Έλληνες; 

Κοντύναμε ξαφνικά ως έθνος και δεν βγάζουμε σπουδαίους και οικουμενικούς Έλληνες ή η εποχή μας δεν ευνοεί μεγάλα μεγέθη; Από την άλλη, μήπως ακόμη και στις μέρες μας έχουμε σπουδαίους Έλληνες αλλά αδυνατούμε να τους δούμε;

20.05.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Well done, Kyriakos… 

Σε μια γεωπολιτική συγκυρία γεμάτη αστάθεια και προκλήσεις, η χθεσινή (17/5) ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο ήταν ήρεμη, ουσιαστική, δηκτική εκεί που έπρεπε και διπλωματικά μελετημένη.

18.05.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Eνας υπουργός για όλες τις δουλειές, ακόμα και για τα… γατάκια; 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παρενέβη προσωπικά για να συλληφθεί ο ανεκδιήγητος που έριξε για πλάκα (!) ένα άμοιρο γατάκι στη θάλασσα. Σε καμιά σοβαρή χώρα δεν θα συνέβαινε αυτό. Τον υπουργό δεν τον έχεις για να κάνει τον «τροχονόμο» στις αφύλακτες διαβάσεις, ούτε για να σώζει -αξιολάτρευτα κατά τα άλλα- αδέσποτα.

03.05.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Ιωάννα Παλιοσπύρου: η ομορφιά της θέλησης 

Η απόφαση της Ιωάννας Παλιοσπύρου να δείξει το πρόσωπό της δίχως πια την προστατευτική μάσκα μάς φέρνει μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα της ζωής που δεν έχει τίποτα το ιδανικό. Γίνεται, όμως, με τον τρόπο της όμορφη λόγω της θέλησης του ανθρώπου.

29.04.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Είναι αστείο να μας τρομάζει ακόμη το Τατόι 

Πόσο (κακό) πολιτικό παρελθόν καταναλώνουμε για να θεωρούμε πως η αξιοποίηση του κτήματος του Τατοΐου θα σημάνει την… παλινόρθωση της βασιλείας στην Ελλάδα; Το κτήμα μπορεί και πρέπει να αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο σε μια περιοχή που εδώ και χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη της.

27.04.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Δημήτρης Δασκαλόπουλος: υπάρχουν και στην εποχή μας ευεργέτες 

Η απόφαση του βιομήχανου να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της ιδιωτικής του συλλογής έργων τέχνης σε τέσσερα δημόσια ιδρύματα (ελληνικά και διεθνή) μας θυμίζει πως οι πλούσιοι δεν χρειάζεται να είναι οι «κακοί» της ιστορίας όπως διατείνονται οι λαϊκιστές. Υπάρχουν πάντα φωτεινά παραδείγματα μεγάλων επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την κοινωνία όχι μόνο στα λόγια, αλλά στα έργα.

14.04.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Ισοποσάκηδες όλου του κόσμου ενωθείτε (αλλά μακριά μας) 

Η ξεκάθαρη θέση που πήρε ο Διονύσης Σαββόπουλος υπέρ της Ουκρανίας ξεβόλεψε αρκετούς συνέλληνες που δεν λένε να αφήσουν τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων. Τι κρίμα που αυτό το αφήγημα έχει κοντά ποδάρια. Δεν γίνεται να εξομοιώνεις τον θύτη με το θύμα μήπως και φανεί προς τα πού γέρνεις.

06.04.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Όχλος αυτόκλητων τιμωρών 

Πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη για τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και με την αστυνομία να θεωρεί βασική ύποπτη τη μητέρα, ο κόσμος στην Πάτρα μαζεύτηκε έξω από το σπίτι της να ζητήσει άμεση «τιμωρία» και «θάνατο». Μόνο που η αυτοδικία και η βία κάποια στιγμή θα επιστρέφουν στους αυτόκλητους δικαστές σαν μπούμερανγκ και θα χτυπήσει κι αυτούς.

31.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Ο Νίκος Ευαγγελάτος και νεκρούς ανασταίνει 

Αποτροπιασμός; Ύβρις στη μνήμη ενός νεκρού παιδιού; Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη «φαεινή» ιδέα του δημοσιογράφου να «αναστήσει» μέσω 3D το ένα από τα τρία πεθαμένα κοριτσάκια στην Πάτρα. Κι όμως, το έπραξε κι αυτό.

30.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Στο όνομα ποιας ειρήνης τραγουδάτε; 

H συναυλία ειρήνης που διοργανώνεται από Έλληνες καλλιτέχνες αποδείχθηκε ικανή να προκαλέσει… «πόλεμο» στο εσωτερικό. Να τι συμβαίνει όταν δεν παίρνεις ξεκάθαρη θέση σε ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα και προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από γενικόλογες εκφράσεις συμπαράστασης.

24.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Γιατί οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα αγαπούν τον Πούτιν; 

Τη στιγμή που τα μεγάλα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη κρατούν αποστάσεις, πλέον, από τον Πούτιν, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη ακραίοι που ενώθηκαν υπέρ του (όπως έκαναν με τον αγώνα κατά του εμβολίου) και δεν τους νοιάζει αν γίνει ο κόσμος στάχτη και μπούρμπερη από τον ρώσο ολετήρα.

23.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Κατερίνα Σακελλαροπούλου: η Πρόεδρος μας δικαιώνει μέρα με τη μέρα 

Eίναι ενωτική, οι παρεμβάσεις της είναι χαμηλών τόνων και ουσιαστικές, ενώ ο τρόπος που αντιμετωπίζει και τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι στη σωστή γραμμή. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγγράφεται ως θετικό σημείο αναφοράς στα πολιτικά μας πράγματα. Με πλήρη σεβασμό στο αξίωμα της, την προτρέπουμε να τολμήσει και περισσότερα.

16.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top