Το ιδρυτικό όνομα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα είναι «Αγιά Σοφιά».

Ανούσιες όσο και απαραίτητες, οι συνεντεύξεις Τύπου-παρουσιάσεις αξίζουν μόνο για τη σημειολογία του πράγματος. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, γεμίζοντας την αίθουσα του Τατόι Club με δόξες του παρελθόντος πρόθυμες να του σφίξουν το χέρι, έβγαλε την «υποχρέωση».

Με κοφτές απαντήσεις στα προβοκατόρικα ερωτήματα, ανέλυσε τη φιλοσοφία του για τη νέα ΑΕΚ. Είπε όσα (λίγα) ήθελε, άφησε να εννοηθούν όσα (περισσότερα) έκρινε πως έπρεπε.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αφελές να τα κρίνουμε από τώρα. Εκτός ίσως από τις υπερβολικές, για τα δεδομένα της εποχής και τη δυναμικότητα των αντιπάλων, τιμές στα εισιτήρια διαρκείας. Θεμιτή η προσπάθεια αποταμίευσης για την κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά ο κόσμος τόσα χρόνια το έχει δώσει το μερίδιό του. Τώρα και να θέλει, το πιθανότερο είναι πως δεν έχει.

Στο Τατόι Club ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε όσα (λίγα) ήθελε και άφησε να εννοηθούν όσα (περισσότερα) έκρινε πως έπρεπε.

Η επιτυχία του εγχειρήματος επανεκκίνησης της ιστορίας από τον Μελισσανίδη θα κριθεί, ή τουλάχιστον πρέπει να κριθεί όταν καθίσει το σύννεφο σκόνης που σήκωσε η επιστροφή του. Μια επιστροφή που σαφώς δεν κρύβει κανέναν ηρωισμό ‒η ομάδα είναι διαλυμένη και πτωχευμένη‒ αλλά έχει υψηλούς στόχους και ισχυρή προσωπικότητα και πείσμα για επιτυχία. Αυτά σε πρώτη φάση αρκούν για να καθησυχάσουν τους (λόγω DNA) ψυχικά διαταραγμένους ΑΕΚτζήδες, που λίγο καιρό πριν παρακαλούσαν να αγοράσει την ΠΑΕ ο… Κολοσσός των πέντε ηπείρων, Βασίλης Ξενιάδης. Το συναίσθημα το παραλείψαμε. Σκοπίμως. Είναι κακός σύμβουλος όταν στο τέλος της ημέρας όλα είναι μπίζνες.

Το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη «γεννά» υψηλές προσδοκίες. Ο «Τίγρης» έδειξε πως ξέρει να τις διαχειρίζεται. Δεν ανέφερε ούτε μία φορά τη λέξη Ολυμπιακός. Αντίθετα, μίλησε για Αετό Βούλας και Τριγλία Ραφήνας. Η σημειολογία που λέγαμε. Όλα στον καιρό τους, λοιπόν.

Με μία μικρή, αλλά σημαντική υποσημείωση. Σε κάθε εξίσωση υπάρχει κι ο άγνωστος Χ που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Στην περίπτωση της ΑΕΚ αυτός δεν είναι ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο Σαββίδης, ούτε η ΕΠΟ. Είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Οι εμφανείς τάσεις αυτοκαταστροφής. Γοητευτικό να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει, αλλά και επικίνδυνο. Ο Μελισσανίδης το κατάλαβε το 2005…

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top