Ποιος είδε τις νέες στολές αφής της Ολυμπιακής φλόγας και δεν τρόμαξε; (Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC)

Από κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή. Η αρχή του τέλους. Η αρχή του τέλους των «κλασικών», των «παραδοσιακών», των all time classic, των σημάτων κατατεθέντων. Κι από πού θα γινόταν αυτή η αρχή, αν όχι από τις στολές αφής της Ολυμπιακής φλόγας, το σωτήριον δίσεκτο έτος 2024, έτος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Τα νέα σχέδια θα πω με τόλμη ότι διέπονται από έναν συντηρητικό σχεδιασμό και ότι κανονικά θα έπρεπε οι στολές, εκτός από το στοιχείο του κίονα, κάπως να ενσωματώνουν και την πόλη η οποία φιλοξενεί τους αγώνες.

Δηλαδή τόσες γραμμές έχει τυπωμένες, δεν θα μπορούσε φέτος στις γραμμές, ανά δύο, γραμμή παρά γραμμή, να έχει και πυργοαϊφελάκια, ή κρουασανάκια, ή εμμανουελμακρονάκια ή όλα αυτά μαζί; Και αντίστοιχα στους Χειμερινους στο Μιλάνο να εχει πιτσούλες και εσπρεσσάκια και ούτω καθ εξης; Είμαστε όμως σε καλό δρόμο, περιμένω και το σχέδιο της δάδας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και προτείνω κάτι σε ακριβές αντίγραφο αναπτήρας Big.

Και αφού επιτέλους αρχίζει η ριζική ανανέωση, σκεφτήκαμε και μεταφέρουμε εδω, και άλλα πράγματα που πρέπει να ανανεωθούν τώρα που γυρίζει..

Ε, μην κρυβόμαστε. Η φουστανέλα είναι πολύ παρωχημένη αλλά και πολύ κοντή, έχουμε γίνει πολύ συντηρητικοί. (Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC)

Ανανεωση Φουστανέλας (του τσολιά)

Παραμένοντας στον χώρο της φολκλόρ ένδυσης, το όλον outfit του μέσου τσολιά πρέπει να ανανεωθεί. Ξεκινώντας από την φουστανέλα, η οποία είναι πολύ παρωχημένη αλλά και πολύ κοντή, έχουμε γίνει πολύ συντηρητικοί. Θα πρότεινα μια βερμούδα από sustainable lyocell ύφασμα, κίτρινη μέχρι το γόνατο το καλοκαίρι και ψαράδικη πράσινη, το πρασινο των Bucks τον χειμώνα.

Αντίστοιχα το γιλέκο μπορεί να αντικατασταθεί από ένα κομψό φανελάκι Ατθίς το καλοκαίρι και από πάνω μια βελούδινη μπέρτα τους χειμερινούς μηνες. Η φούντα του τσαρουχιού και όλο το τσαρούχι φεύγουν και στην θεση τους μπαίνει από μια παντόφλα παραλίας – φόρος τιμής στον σύγχρονο φαντάρο.

Ο Παρθενώνας είναι το μόνο κτίριο της Αθήνας που έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχει, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει, θέα στον Παρθενώνα. Μήπως ήρθε η στιγμή να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα;

Ανανέωση Κουλουριού Θεσσαλονίκης

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης, εντάξει, το είδαμε, το φάγαμε, το τιμούμε, δεν ξέρω αν το προστατεύει η Unesco, τόσα χρόνια ίδιο κι απαράλλαχτο, ας προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, ένα τολμηρό βήμα μπροστά. Θα το πούμε, λοιπόν, cookie Χαλκιδικής, θα φύγουν τα ανάγλυφα σουσάμια και την θέση τους θα παρει το λιωμένο τσένταρ. Θα σκίσει στο Master Chef.

Ανανέωση του Καλλιμάρμαρου

Το Καλλιμάρμαρο χρειάζεται οπωσδήποτε usb θύρες ανα 2 θέσεις, ένα κυλικείο με οργανικής προέλευσης τρόφιμα και φυσικά αυτοκολλητάκια qr code με το μενού του κυλικείου στην κάθετη πλευρα της κερκίδας κάτω από κάθε θέση. Και για να μην παραμείνει αυτό το μουντό λευκό μαρμαρί, προτείνουμε να βαφτουν κάθετες ρίγες στα χρώματα της γαλανόλευκης. Και προτείνουμε κάθετες και όχι οριζόντιες, για να τονίζεται η δωρικότητα του σχεδίου και να οδηγεί τη ροή της ενέργειας του χώρου προς το έδαφος.

Φυσικά δεν προτείνουμε να βαφτεί μπλε και κόκκινο διότι αυτό θα ήταν ένα τεράστιο πισωγύρισμα – ο Παρθενώνας όταν ήταν νεόδμητος, είχε χρώματα. (Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC)

Ανανέωση του Παρθενώνα

Ο Παρθενώνας είναι το μόνο κτίριο της Αθήνας που έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχει, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει, θέα στον Παρθενώνα. Η πρότασή μας λοιπόν, είναι να μπουν περιμετρικά κάτοπτρα όπου όταν ο Παρθενώνας αλλά και ο επισκέπτης του κοιτάζεται, να βλεπει τον εαυτό του. Φυσικά δεν προτείνουμε να βαφτεί μπλε και κόκκινο διότι αυτό θα ήταν ένα τεράστιο πισωγύρισμα – ο Παρθενώνας όταν ήταν νεόδμητος, είχε χρώματα. Κάτι όμως που θα απογειώσει την αισθητική του κτίσματος και θα το ενώσει για πάντα με έναν αόρατο δεσμό εξ αίματος με τις νέες στολές αφής, είναι μια στρώση τυρκουάζ στούκο βενετσιάνο στους κίονες και στην μετώπη και από κάτω ένα σοβατεπί με ανάγλυφες ασημένιες περικεφαλαίες σε όλα τα κατακόρυφα στοιχεία του.

Και φανταστείτε τώρα και τη δυναμική και την ενέργεια της καρτ ποστάλ που θα εκτυπωθεί με τις φωτογραφίες από τα 3 ανανεωμένα στοιχεία, το Καλλιμάρμαρο, την στολή αφής και τον Παρθενώνα.

Οι Ολυμπιακοί κύκλοι έχουν ξεπερασμένο design, είναι προσκολλημένοι στο παρελθόν με σαφές color και shape shaming. (Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC)

Ανανέωση των Ολυμπιακών κύκλων

Τελείως ξεπερασμένο design, προσκόλληση στο παρελθόν με σαφές color και shape shaming. Γιατί πέντε χρώματα; Ας σκεφτούμε λίγο με ανοιχτούς ορίζοντες. Ροζ, καφέ, γκρενά, σομόν, πρασινί φλούο. Γιατί κύκλοι; Ας βάλουμε τετράγωνο, σπιράλ, τρίγωνο, μια μελιτζάνα (πιάνουμε και τα emojis αμέσως αμέσως) και μια καρδιά. Ο συμβολισμός των 5 ηπείρων μπορεί να παραμείνει ο ίδιος μέχρι να ανοίξει ο δρομος για την συμμετοχή εξωγήινων, οπότε και ο αριθμός 5 θα αυξηθει.

Ανανέωση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Το πλακόστρωτο, η σεβεντίλα που παραπέμπει στο who pays the ferryman, πρέπει να ξηλωθεί. Αντ’ αυτού προτείνουμε στρώσιμο όλου του πλάτους της οδού με πατητή τσιμεντοκονία με γκλίτερ. Παράλληλα, μπορούν να μεταφυτευθούν εκεί οι ατυχήσασες ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου, οι όποιες είναι ήδη συλλεκτικές και στις οποίες θα φυτευθούν μάομπαμπ και μπανανιές.

Bonus κανονάκι: Ε, εντάξει το ξέρουμε ότι πρέπει να ανανεωθεί και το logo του Andro. Πάλιωσε. Προτείνω μαιandro, το οποίο είναι η λέξη Andro, μέσα σε έναν μαίανδρο. Thank me later.

 

Διαβάστε ακόμα: Όλα του γάμου δύσκολα – Ένας χιουμοριστικός οδηγός.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top