Πάντως πέρασε… σύριζα κάτω απ’ τη μπάρα

Η απερχόμενη χρονιά μας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον με συνεχόμενες σκατοειδήσεις, ειδήσεις σαν βγαλμένες από ταινίες καταστροφής και επιστημονικής φαντασίας, ειδήσεις που έκαναν τις εν λόγω να κατατάσσονται στην κατηγορία του ρεαλισμού. Ευτυχώς για μας εδώ στην Ελλάδα, τα κέντρα εξουσίας και λήψης αποφάσεων φρόντισαν και μερίμνησαν, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να κάνει ολιγοήμερα διαλείμματα από τις σκατοειδήσεις και να ασχολείται με άλλα θέματα, σαφώς πιο γκροτέσκα μέσα στην ψιλοπαράνοια τους. Ας ανατρέξουμε στα πιο ΤΣΔ (Τι Στο Διάολο=WTF) θέματα/ιστορίες που μας απασχόλησαν εφέτο και μας έκαναν να μονολογήσουμε μεγαλόφωνα «έλα μαλάκες,  ψάρωσα, πού είναι η κάμερα; Αποκαλυφθείτε».

Κασσελάκης 1: Το παρκούρ

Έχοντας μελετήσει σε βάθος τα άπαντα των Dwight Schrute και Michael Scott, ο Στέφανος, σε μια επίσκεψη σε σχολείο (με κάμερες) πήγε από μια σχολική τάξη στην απέναντι, περνώντας με σάλτο κάτω από μια οριζόντια μεταλλική μπάρα. Το έχω πάθει με αγόρι στις διακοπές όταν ήμουν 11, που σε μια επίδειξη δυναμισμού, συνέθλιψε στη στιβαρή γροθιά του ένα πλαστικό ποτηράκι μιας χρήσης.

Δεν διδάσκεται, ακόμα, στις σχολές πολιτικών.  αρχηγών, ούτε στις σχολές υποψηφίων πρωθυπουργών το παρκούρ. Ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον να είναι στοιχείο του starter pack τους, και στα debate των πολιτικών αρχηγών, να περιλαμβάνεται στις βασικές δοκιμασίες. Περιμένω και ζογκλερικά με 4 πορτοκάλια για να αποφασίσω αν θα ψηφίσω.

Όταν έβρεχε ιδέες για ολογράμματα, μόνο ο Ευαγγελάτος δεν κρατούσε ομπρέλα.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος τελεί βασιλικό τρισάγιο.

Ο Ευαγγελάτος ως ολόγραμμα

Η τεχνολογία έδωσε το όπλο του ολογράμματος σε όλους μας αλλά λίγοι κατάφεραν να το αξιοποιήσουν έτσι ώστε αυτό να υπηρετήσει την τέχνη/επιστήμη/δημοσιογραφία και να μην φανεί φαιδρό, γελοίο, άχρηστο, θρασύ, αψυχολόγητο. Και ένας από αυτούς ήταν ο Νίκος Ευαγγελάτος. Ας πούμε ότι όταν έβρεχε ιδέες για ολογράμματα, μόνο ο Ευαγγελάτος δεν κρατούσε ομπρέλα και μετουσίωσε ένα τεχνολογικό βοήθημα, σε εφόδιο, δημοσιογραφική αδεία, χωρίς υπερβολές, καταχρήσεις και ευτελισμό. Μόνο ο Νίκος κατάφερε να κάνει ρεπορτάζ από τρένα, πλοία, βάρκες, δέντρα, λάσπες, ρόδες, τσέπες, μπουντουάρ και όπου αλλού τον χρειάστηκε το δημοσιογραφικό τηλελειτούργημα.

Μελλοντικός πρώην Soon to be ex Δήμαρχος Ναυπλιέων

Στην Αμερική επιτρέπεται η συγκριτική διαφήμιση. Για παράδειγμα: μην ψηφίσετε τον Β για Δήμαρχο Ναυπλιέων γιατί αυτός έχει τρέχει πιο αργά και δεν έχει γούστο στα πουκάμισα ενώ  ο Δήμαρχος Α τρέχει σαν γαζέλα και έχει απίθανες φαβορίτες. Αλλά όχι, στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται αυτό. Είναι ένας αμφιλεγόμενος και συχνά ανήθικος τρόπος διαφήμισης.

Ε τότε να κάνουμε κάτι πιο ριζοσπαστικό που να μην περιέχει καθόλου την έννοια της σύγκρισης. Να πετάμε σκατά στην εξώπορτα του αντιπάλου.  Σκατά όταν λες, εννοείς να λέμε παλιοκουβέντες; Όχι καλέ, δεν βρίζουμε εμείς. Εννοώ σκατά. Κουράδες. Να του αφήνουμε κουράδες απ’ έξω. Τέλεια ιδέα!  Μέσα!

Τελικά το μάνιουαλ του στεγάστρου βρέθηκε σε μια κούτα με Χριστουγεννιάτικα και παλιά floppy disks που είχαμε για στήριγμα σε μια πόρτα.

Μάνιουαλ για πέργκολα; Γιατί όχι; (φωτό: Aris OIkonomou / SOOC)

Στέγαστρο Καλατράβα

Το καμάρι του ΟΑΚΑ, το στολίδι των Ολυμπιακών Αγώνων, το όψιμο τοπόσημο της πρωτεύουσας, ένα από τα πρώτα πράγματα που αναγνωρίζεις όταν ανέβεις στην Πεντέλη για πήδο στο αυτοκίνητο με τον/την παράνομο και βλέπεις την Αθήνα πιάτο. Λέγεται ότι έχει άδεια για πέργκολα. Αλλά δεν ξέρω πως αυτό θα μπορούσε να διασταυρωθεί. Πάντως τόσο οι πέργκολες όσο και τα στέγαστρα, ακόμα και αν είναι δια χειρός Καλατράβα, χρειάζονται συντήρηση.

Και πες ότι το ξεβιδώνεις τσούκου τσούκου και απλώνεις όλα τα κομματάκια στο γκαζόν του ΟΑΚΑ και τις βίδες και τα παξιμάδια στο στίβο για να μην μπερδευτούν και έχεις αδειάσει πάνω τούς ένα βυτίο wd40. Και πες ότι έχεις μαζέψει και όλα τα γαλλικά κλειδιά και τα αλλενάκια πάνω στο επί κοντώ. Πώς στο !×+%@×@ να το ξαναμοντάρεις; Διαβάζοντας το μάνιουαλ.

Το οποίο μάνιουαλ δεν το είχαμε και σε πρώτη ζήτηση. Το είχαμε κάπου σκαναρισμένο σε pdf just in case; Το είχαμε στο κυτίο που έχουμε όλα τα μάνιουαλ από καφετιέρες, πυροσβεστήρες, εκτυπωτές, σεσουάρ, ηλεκτρικά πριόνια; Είχε βγει το 2004 παιχνίδι barbie calatrava η οακα per-lego-la (πετυχημένο, ε;) οπότε θα είχαμε τουλάχιστον το μάνιουαλ της μικρογραφίας του; Όχι σε όλα. Τελικά το μάνιουαλ βρέθηκε σε μια κούτα με Χριστουγεννιάτικα και παλιά floppy disks που είχαμε για στήριγμα σε μια πόρτα.

Το είχε το κράνος του ο άνθρωπος/πολίτικος/επιβάτης/οδηγός Γιώργος Βουλγαράκης, απλώς μέσα στο κράνος δεν είχε κεφάλι, είχε αγκώνα.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξέρετε πόση δουλεία είναι να βγουν οι ζελατίνες; (φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Μετρό Θεσσαλονίκης

Ανακοινώθηκε η τιμή εισιτηρίου πριν καν ολοκληρωθεί το έργο. Αυτό. Όπου να ναι θα ξεκινήσει και η early bird προπώληση.

Κλοπή 37 τόνων ελαιολάδου

Το μεγαλύτερο ελαιολάδο heist στην βραχεία ιστορία κλοπών ελαιολάδου ever έγινε φέτος τον Οκτώβριο στην Ελλάδα. Κανείς δεν το περ’ιμενε, κανείς δεν το φανταζόταν, σαν να γίνει ριφιφιί σε αφύλαχτη βιοτεχνία με λάστιχα για σώβρακα και να κλέψουν 10 χλμ λάστιχο. Πλέον τα ελαιόδεντρα φυλάσσονται σχεδόν τόσο καλά όσο τα νόμιμα χασισόδεντρα. Στα δε ελαιοτριβεία μπαίνεις και βγαίνεις με σάρωση της κόρης του ματιού. Το επόμενο Casa de Papel θα είναι casa de aceite και το λάδι θα βγει από το θησαυροφυλάκιο κρυμμένο σε ατελείωτα κομμάτια ψίχας ψωμιού.

Το κράνος του Βουλγαράκη

Ο Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υποψήφιος δήμαρχος, διαφήμιζε την υποψηφιότητά του αναφέροντας τα κοινωνικά κομμωτήρια του Δήμου Αθηναίων και αυτοσαρκαζόμενος για την γυαλάδα του σκαλπ του. Πολύ καλή ιδέα, μέσα από τον αυτοσαρκασμό κάνεις βήματα προς την αυτοπραγμάτωση. Απλώς, για να το κάνει αυτό, είχε την χαριτωμένη πλην όμως παράνομη ως σύλληψη ιδέα, να κάνει μια βόλτα με το παπί με το κράνος του παραμάσχαλα. Το είχε δηλαδή το κράνος του ο άνθρωπος/πολίτικος/επιβάτης/οδηγός Γιώργος Βουλγαράκης, απλώς μέσα στο κράνος δεν είχε κεφάλι, είχε αγκώνα.

Ο έφιππος αστυνομικός δεν θα μπορέσει να κολλήσει τη σειρήνα στην οροφή του αλόγου, να σπιρουνιάσει τα καπούλια και να καταδιώξει καλπάζοντας τον εγκληματία.

Ο Νότης Μηταράκης δείχνει στον πρωθυπουργό τα σημεία που θα χτιστούν οι στάβλοι. (φωτό: Giorgos Arapekos / SOOC)

Η έφιππη αστυνομία του Μηταράκη

Ο βραχύς σε θητεία υπουργός δημόσιας τάξης Νότης Μηταράκης, μετά την συμμετοχή του σε επεισόδιο ελληνικής σειράς και την αποτύπωση της φάτσας του σε χριστουγεννιάτικες μπάλες, επιχείρησε να εμπλουτίσει το βιογραφικό του και με την θέσπιση έφιππης αστυνομίας στην Αθήνα.

Το όραμα αυτό περιλάμβανε μια έφιππη patrol τελετουργικού χαρακτήρα, με συμμετοχή σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας,  σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος χωρίς περιπολία. Δηλαδή αν του παρακείμενου τουρίστα του κλέψει κάποιος το πορτοφόλι, ο έφιππος αστυνομικός δεν θα μπορέσει να κολλήσει τη σειρήνα στην οροφή του αλόγου, να σπιρουνιάσει τα καπούλια και να καταδιώξει καλπάζοντας τον εγκληματία , μήτε θα μπορέσει να ξεπεζέψει  για να τρέξει στο κατόπι του κλέφτη, παρά θα μείνει Παυλόπουλος, πάνω στο άλογο, μασώντας νωχελικά το tobacco/στάρι/κριθάρι/λιναρόσπορό του.

Θα μπορεί ωστόσο να κάνει με ένα κομψό μεγάφωνο συστάσεις στους επίδοξους παραβάτες να μην προβαίνουν σε παρανομίες (σε τρεις γλώσσες ), θα μπορεί να βγάλει  σέλφις και να δέσει το άλογό του να ξαποστάσει σε θέσεις στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων δωρεάν.

Oι καλλιτέχνες απολαμβάνουν ευρύτατης αναγνώρισης μετά θάνατον, δηλαδή αν ο Sin Boy ήταν ζωγράφος και είχε παραμείνει πεθαμένος για κάνα 6μηνο, η αξία των έργων του θα είχε εκτοξευθεί.

 

Ο τράπερ που γύρισε απ’ τα θυμαράκια. (πηγή: fb)

Ο ολίγον πεθαμένος Sin Boy

Any publicity is good publicity σκέφτηκε ο Sin Boy και αποφάσισε να πεθάνει λίγο. Πολύ λίγο δηλαδή, όσο πατάει η γάτα. Έκανε όλο το σχετικό social media ritual, μαύρη profile picture στο instagram, πενθούντα συγγενικά πρόσωπα με αντίστοιχες μαύρες profile pics, σχετική εξόδιο ανάρτηση κλπ. Τελικά ανήμερα της Ανάστασης, το social καρδιογράφημα άρχισε πάλι να κάνει δειλά αραιά μπιπ μπιπ, δείχνοντας σημάδια ζωής.

Tο χαρμόσυνο αυτό come back συνοδεύτηκε με ένα νέο τραγούδι. Ευτυχώς από την μια, από την άλλη οι καλλιτέχνες απολαμβάνουν ευρύτατης αναγνώρισης μετά θάνατον, δηλαδή αν ήταν ζωγράφος και είχε παραμείνει πεθαμένος για κάνα 6μηνο, η αξία των έργων του θα είχε εκτοξευθεί.

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ μαζέψουν τους νοικοκυραίους θα χάσουν πολλούς φασαίους.

Ανοίγοντας δρόμο στον… δρόμο. (φωτό: Nick Paleologos / SOOC)

Κασσελάκης 2: Ποιος θα πάρει τους νοικοκυραίους στις φτερούγες του;

Πρόβλημα προέκυψε πριν λίγο καιρό στην μοιρασιά των κοινωνικών ομάδων μεταξύ των στελεχών του Σύριζα αλλά και σε άλλους πολίτικους χώρους. Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν θα αφήσει τους νοικοκύρηδες στην δεξιά και θα τους μαζέψει όλους στον σύριζα. Όχι όλους βασικά, μόνο αυτούς που έχουν καθαρά σπίτια και τηρούν τους νόμους, δηλαδή πληρώνουν στο παρκόμετρο και τέτοια. Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις εντός του κόμματος, αφού ορισμένα στελέχη δεν πολυθέλουν τους νοικοκυραίους στο κόμμα γιατί αυτοί δεν χωρούν στην γαμάτη Ελλάδα του μέλλοντος.

Εξάλλου αν μαζέψουν τους νοικοκυραίους θα χάσουν πολλούς φασαίους και τουλάχιστον την μισή Ικαρία, αφού την άλλη μισή και τους υπολοίπους φασαίους τους έχει καπαρώσει ο Ανταρσύα. Παράλληλα ερωτηματικά γεννιούνται και για την τύχη των μπαχαλάκηδων, τους οποίους ο Κασσελάκης απέδωσε στην δεξιά, όμως αν τηρήσουν τους νόμους και κάνουν και καμία γενική καθαριότητα σπίτια τους, θα τους έπαιρνε ευχαρίστως.

Οι φιλελέδες να πούμε ότι έχουν μπει επίσης στο στόχαστρο του Στεφάνου Κασσελακη, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη πίστα, και προβλέπεται τιτάνια μάχη αφού οι νεοδημοκράτες θεωρούν δεδομένη την στήριξη των φιλελέδων. Οι φιλελέδες από την πλευρά τους πλένονται τακτικά και τηρούν τους βασικούς νόμους και στηρίζουν αναγκαστικά νέα δημοκρατία ελλείψει άλλης λύσης, γεγονός που δεν χαλάει καθόλου το κυβερνών κόμμα. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς τσιμπολογούν μπουκίτσες φιλελέδων, δυστυχώς όμως σημαδεύουν με τις οδοντογλυφίδες τους τις ίδιες μπουκιές με αποτέλεσμα αφενός να τσακώνονται τελικά και αφετέρου να μην χορταίνουν με τίποτα.

Τέλος, καμία βλέψη δεν φαίνεται να έχει ο σύριζα προς το παρόν από την δεξαμενή του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, διότι η μεν δεξαμενή του ΚΚΕ είναι κλεισμένη αεροστεγώς, η δε δεξαμενή της Πλεύσης χάνει νερά.

Ο φράχτης της Μυκόνου γκρεμίστηκε μετά από 2 μήνες και έτσι γίναμε ρεζίλι των σκυλιών στους κύκλους της Μεσογειακής μαφίας.

Αν είχαν χιούμορ θα το γκρεμίζανε με το The Wall των Pink Floyd.

Πάνορμος fortress

Είναι γνωστό ότι η Μύκονος διδάσκεται στις σχολές Αρχιτεκτονικής στο μάθημα της πολεοδομίας και στις σχολές Νομικής σε διάφορα μαθήματα. Είναι επίσης γνωστό ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΤΩΧΟΥΣ εδώ πέρα. Προς επίρρωση των δυο παραπάνω παραδοχών, ξεκίνησε μια προσπάθεια οχύρωσης και προστασίας του νησιού από φτωχοπειρατές. Η αρχή έγινε από την παραλία Πάνορμος.

Αρχικά η αποθάρρυνση φτωχών έγινε με ένα ανθρώπινο τείχος με μια σειρά ακροβολισμένων φουσκωτών (ανθρώπων, όχι πλωτών μέσων), οι οποίοι απέτρεπαν με τον τρόπο τους όποιον λουόμενο δεν κρατούσε πάνω του το λιγότερο 1000 ευρώ μέσα στα βατραχοπέδιλα του, για την βουτιά της ημέρας. Στη συνέχεια έπεσε στην ξαπλώστρα η ιδέα για το τείχος. Και έτσι ένα βράδυ πέσαμε για ύπνο με την παραλία ως έχει, και το πρωί η νεράιδα των παραλιών είχε χτίσει ένα μίνιμαλ fortress, ένα ενετοκυκλαδικό τείχος κατά μήκος της αμμουδιάς.

Δυστυχώς δεν μακροημέρευσε το fortress. Γκρεμίστηκε μετά από 2 μήνες και έτσι γίναμε ρεζίλι των σκυλιών στους κύκλους της Μεσογειακής μαφίας. Πλέον όταν θέλουν να πουν σε κάποιον του κύκλου: Vinnie μην είσαι  αιθεροβάμων, λένε ρε μαλάκα Vinnie μη χτίζεις φράχτη στη Μύκονο.

Οι συνταξιούχοι στηρίζουν το ΕΣΥ

Και τελευταίο το καλύτερο ΤΣΔ για φέτος είναι η αγορά και δωρεά ασθενοφόρου από την κ. Αθηνά Παπαχρήστου, συνταξιούχο αγρότισσα και η δωρεά 100.000 ευρώ από την κ. Σωτήρια και τον κ. Παναγιώτη Αραμπατζή στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Τα δώρα είναι πάντα ευπρόσδεκτα, τα συγκεκριμένο δώρα είναι πάρα πολύ ευπρόσδεκτα, πάρα πολύ χρήσιμα  πάρα πολύ συγκινητικά και τεράστια ξεφτίλα. Για το κράτος. Είναι σαν να είναι μια μαμά με ένα παιδί 5 ετών ας πούμε, Και αντί να ετοιμάσει φαγητό η μαμά για να ταΐσει το παιδί, να σπάσει το παιδί τον κουμπαρά του, να πάρει τα 100 ευρώ που έχει μαζέψει από κάλαντα και να τα δώσει στην μαμά του για να πάει η μαμά του να φέρει φαγητό.

Άσε που δημιουργείται κακό προηγούμενο και καλομαθαίνουν οι κυβερνήσεις σε γενναιόδωρους συνταξιούχους βιοπαλαιστές. Δεν θέλει και πολύ, άλλους 50 ρημαδονόμους έχει η Ελλάδα, όλο και κάποιος θα βρεθεί ανά νομό.

Μένει να γίνει σωστή ανάγνωση αυτών των δωρεών/πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση και αυτές να παρουσιαστούν ως αποτέλεσμα της inspiring κυβερνητικής πολιτικής της στον τομέα της υγείας, ότι δηλαδή η κυβέρνηση με την πολιτική της εμπνέει στον κόσμο την αλληλεγγύη, την αυταπάρνηση και την γενναιοδωρία, και όχι την απελπισία, την ανικανότητα και άλλα τέτοια αγενή.

Πάντα τέτοια και λιγότερες σκατοειδήσεις εύχομαι για του χρόνου.

 

Διαβάστε ακόμα: Κάθε πράγμα στον καιρό του και τα κουνούπια πάντα! 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top