Ο οικονομικός αναλυτής Brian White θεωρεί ότι η Apple μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί να γίνει η πρώτη εταιρία που η αξία της θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια. (Φωτογραφία: macworld.com)

  Σήμερα δεν είναι απλά μια εταιρία: είναι ένας οικονομικός κολοσσός που κανείς δεν μπορεί να ρίξει από τον θρόνο του. Η Apple έχει καταφέρει τα τελευταία 20 χρόνια να μετατραπεί από μια τεχνολογική εταιρία σε υπερδύναμη, με τα έσοδά της συνεχώς να αυξάνονται, τα προϊόντα της να παθιάζουν όλο και περισσότερο κόσμο, ενώ 6 χρόνια μετά τον θάνατό του ο Steve Jobs θεωρείται ακόμα ένας tech προφήτης.

  Βέβαια, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια η Apple πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάστηκε η επιστροφή του Jobs στο τιμόνι της εταιρίας το ’97 και οι μαγικές ιδέες του -από το iMac G3 και το iPod μέχρι το iPhone και το iPad- για να μεταμορφωθεί στον κολοσσό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

  Πολλοί πιστεύουν ότι το φθινόπωρο, με την κυκλοφορία του iPhone 8, η μετοχή της Apple μπορεί να αγγίζει τα 202 δολάρια, εκτοξεύοντας την αξία της εταιρίας στα 1.053 τρισ. δολάρια.

  Και όπως φαίνεται δεν έχει πει την τελευταία της χρηματιστηριακή κουβέντα. Σύμφωνα με το Bussiness Insider, ο οικονομικός αναλυτής Brian White θεωρεί ότι η Apple μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί να γίνει η πρώτη εταιρία που η αξία της θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια.

  Αυτή η στιγμή η αξία της εταιρίας είναι στα 800 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της 152.57 δολάρια, χάρη στην απόφαση του Warren Buffett να αυξήσει το μερίδιό του στα 19,2 δισ. δολάρια, από 7,1 δισ.

  Ωστόσο το φθινόπωρο του 2017 όλα αυτά αναμένεται να αλλάξουν. Σύμφωνα με τον White η μετοχή της Apple μπορεί να αγγίζει τα 202 δολάρια, εκτοξεύοντας την αξία της εταιρίας στα 1.053 τρισ. δολάρια, καθώς όλα δείχνουν ότι τότε θα κυκλοφορήσει το iPhone 8.

   

  Διαβάστε ακόμα: Χρύσανθος Πανάς – «Πηγαίνω ευθεία στη ζωή, δεν μου αρέσουν οι στροφές»

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top