Το ότι ο Daniel Craig επέστρεψε στον ρόλο του 007, δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα για την επερχόμενη ταινία του James Bond. (Φωτογραφία: IMDb)

  Το έχουμε πει πολλές φορές, σε βαθμό που ίσως να γινόμαστε κουραστικοί, αλλά θα το επαναλάβουμε μια ακόμα: η επιλογή του Daniel Craig στον ρόλο του James Bond το 2006 αποδείχθηκε περισσότερο από επιτυχημένη. Ο Άγγλος ηθοποιός έδωσε μια νέα, φρέσκια, πνοή στον ήρωα του Ian Fleming, τον έβγαλε από τη ναφθαλίνη του Ψυχρού Πολέμου και τον έφερε στο σήμερα.

  Και δεν το λέμε ως fans του Craig. Την συγκεκριμένη άποψη την επιβεβαιώνουν όλα τα νούμερα: από την εισπρακτική εκτόξευση των ταινιών μέχρι τα εκατομμύρια που έστρωσαν στα πόδια του ηθοποιού για να φορέσει για τουλάχιστον ακόμα μια φορά το κουστούμι του 007.

  Ο Craig τελικά υπέκυψε (είπαμε, είναι πολλά τα λεφτά) και πάνω που τελείωσε αυτό το σήριαλ, δεκάδες άλλα άρχισαν να εμφανίζονται. Μόλις χθες γράφαμε για τις φήμες που θέλουν τον Bond στην επερχόμενη ταινία να παντρεύεται, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς που θα τον πλαισιώσουν κ.ο.κ. Ωστόσο το μεγάλο παζάρι για την 25η ταινία του JB αναμένεται να παιχθεί πίσω από τις κάμερες. Και αναμένεται να είναι πολύ χοντρό.

  Η Apple θέλει να αποκτήσει μέρος των δικαιωμάτων του Bond, έχοντας ως σχέδιο να δημιουργήσει μια τηλεοπτική σειρά με ήρωα τον 007.

  Με την κυκλοφορία του Spectre το 2015, έληξε και το συμβόλαιο συνεργασίας της Sony με τις MGM and EON Productions για τα δικαιώματα διανομής των ταινιών του Bond. Και ξαφνικά οι μνηστήρες έγιναν πολλοί. Πάρα πολλοί και με πολλά λεφτά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι πρώτες εταιρίες που έκαναν κίνηση για να τα αποκτήσουν ήταν οι Warner Bros., Universal, 20th Century Fox και Annapurna Pictures.

  Ωστόσο πλέον θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις νέες δυνάμεις στον χώρο του θεάματος, καθώς αποφασισμένες να πάρουν τα δικαιώματα είναι τόσο η Amazon όσο και η Apple. Δύο εταιρίες που έχουν αποδείξει ότι δεν διστάζουν να τινάξουν την μπάνγκα στον αέρα, προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που θέλουν.

  Η Apple έκανε γνωστό πριν από ένα μήνα ότι ετοιμάζεται να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στον επόμενο ένα χρόνο, προκειμένου να δημιουργήσει τηλεοπτικό και κινηματογραφικό υλικό. Κι όπως λένε οι φήμες ίσως αποφασίσει να διπλασιάσει (ή ακόμα και να τριπλασιάσει) το αρχικό της budget για να κάνει δικό της τον James Bond. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο στόχος της εταιρίας που ίδρυσε ο Steve Jobs δεν είναι μόνο να αγοράσει τα δικαιώματα διανομής των ταινιών του 007, αλλά να αποκτήσει και κομμάτι των πνευματικών του δικαιωμάτων ώστε να έχει τη δυνατότητα να φτιάξει κάτι δικό της. Τι; Γιατί όχι μια τηλεοπτική σειρά James Bond; Κι όμως, ακούγεται και αυτό το σενάριο.

  Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να πέσουν στο τραπέζι πολλά, μα πάρα πολλά, χρήματα. Για αυτό, το παιχνίδι αναμένεται να γίνει σκληρό μέσα στον επόμενο χρόνο.

   

  Διαβάστε ακόμα: 5 λόγοι που ο Daniel Craig είναι ο καλύτερος James Bond

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top