Ασκητικός ερυθρός 2009, Κτήμα Θεόπετρα, Τσιλιλής, €7,50

Ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine επιλέγει τα κορυφαία κρασιά με λιγότερα από €10!

 
askitikos-890

Μετά το πρώτο ποτηράκι δεν θα σας νοιάζει πλέον το ποικιλιακό μείγμα παρά μόνο το ορμονικό mix.

Πώς το λαλάμε;

Πανεύκολο το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Λέμε πως θέλουμε τον «Ασκητικό» τον ερυθρό και λογικά ξεμπερδέψαμε. Αν τώρα το παιδί που σερβίρει απορήσει με το που το ζητήσετε, κοιτάχτε το με το πιο «πόσο-simple-πχιά!» ύφος σας και πείτε ότι είναι κρασί από το Κτήμα Θεόπετρα, του Τσιλιλή.

Είναι αντέξιμο στην τιμή ή θα έχουμε κανένα bank run;

Η στήλη είναι στημένη στο να προτείνει κρασιά κάτω από €10 λιανική και μένουμε σε αυτό συνεπείς, γιατί κανένας δεν θέλει να χάσει τη δουλειά του εποχές που είναι. Η παρούσα φιάλη, με το μπατζεταρισμένο δεκάευρω, σας αφήνει και €2,50 ρέστα για 50 γραμμάρια σαρκουτερί.

Και τι σταφυλάκια είναι;

Εδώ, λυπάμαι, αλλά θα σας μπερδέψω. Είναι κυρίως Cabernet Sauvignon, με 20% Merlot, για να μαλακώσει, και άλλο τόσο Syrah, για να γίνει πιο πιπεράτο. Όμως, μην πεταρίζετε βλέφαρο καθόλου – μετά το πρώτο ποτηράκι δεν θα σας νοιάζει το ποικιλιακό μείγμα παρά μόνο το ορμονικό mix.

Θεόπετρα; Δηλαδή;

Το κρασί αυτό έχει δημιουργηθεί από την οικογένεια Τσιλιλή, την οικογένεια που έβαλε το εμφιαλωμένο τσίπουρο στα τραπέζια όλων. Για άλλη μια φορά, όμως, οι Τσιλιλήδες μας οδηγούν μπροστά με το «Κτήμα Θεόπετρα», στην προσπάθειά τους να αναβιώσουν τον ιστορικό αμπελώνα των Μετεώρων. Δηλαδή δεν αγοράζετε κρασί, αλλά πολιτιστική κληρονομιά!

Το κρασί αυτό έχει δημιουργηθεί από την οικογένεια Τσιλιλή που έβαλε το εμφιαλωμένο τσίπουρο στα τραπέζια όλων.

Αν ρωτήσουμε δηλαδή κάποιον άλλον παραγωγό, θα μας πει πως τα λες σωστά;

Ρωτήσαμε τον Δημήτρη Αποστολάκη, από άλλη μια μεγάλη οικογένεια του τσίπουρου και μας είπε: «Καταπληκτική προσπάθεια. Είναι σημαντικό να γίνονται πράγματα στη Θεσσαλία. Πόσω μάλλον όταν γίνονται από την οικογένεια Τσιλιλή».

Πόσο, όμως, να σφίγγω ανά συνεδρία; Γιατί ο γιατρός μου όλο μου κάνει νοήματα, όποτε τον βλέπω στο σουπερμάρκετ;

Το κρασί αυτό έχει 13% αλκοόλ, το οποίο είναι κοντά στο μέσο όρο. Ο γιατρός θα σας πει ότι δεν πρέπει να πίνετε παραπάνω από 30 ml καθαρής αλκοόλης κάθε μέρα, άρα η μια φιάλη θα πρέπει να σας κρατήσει τρεις ημέρες. Εκτός και αν πίνετε μόνο τη νύχτα, όπου δεν μας έχει πει κάτι για αυτό ο γιατρός σας.

 

Πιείτε ακόμα: Τεφαρίκι το λευκό Pop Art  του 2013 από τον Απόστολο Λύκο, στα €6!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close