Ναουσαία 2008, Φουντής, €9,20

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine επιλέγει τα κορυφαία κρασιά με λιγότερο από 10 ευρώ!

 

Naousaia_Trygos-1190

Μήπως ο σερβιτόρος καταλάβει ότι του ζητάμε φούντα και όχι Φουντή;

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσθε και πήγατε στην φούντα και όχι στο fondue. Για να μην έχετε λοιπόν μπλεξίματα, ζητήστε απλώς «Ναουσαία», γιατί Ναουσαία είναι μόνο μία – και αυτή είναι του Φουντή.

Θα φτάσει το ημερήσιο όριο της χρεωστικής;

Δεν νομίζω να σας έχουμε δώσει δικαιώματα για τέτοιου είδους ερωτήσεις. Πάντα, ή σχεδόν πάντα, είμαστε κάτω από τα €10. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε 80 λεπτά του ευρώ κάτω από το ψυχολογικό που θέσαμε στους εαυτούς μας.

Ρίξε και την ποικιλία, γιατί έχω ένα κουμπαράκι που το παίζει κουτσαυλογκουρμές και θέλω να του τη βγαίνω.

Η Ναουσαία είναι ένα κρασί από την Ονομασία Προέλευσης Νάουσα και αυτό σημαίνει ότι το κρασί πρέπει να είναι 100% Ξινόμαυρο – η καλύτερη ποικιλία της Μακεδονίας, η οποία δίνει κρασιά ράτσας, με πολυπλοκότητα, δύναμη και προσωπικότητα.

Η Ναουσαία είναι ένα ατόφιο, παραδοσιακό Ξινόμαυρο που μας δίνει από την πρώτη γουλιά να καταλάβουμε γιατί σε Αμερική, Αγγλία, ακόμη και Γαλλία, ο κόσμος που ξέρει κάνει ουρές έξω από τις κάβες για να πάρει μια Νάουσα.

Μα, καλά θα μας τρελάνεις; Κόκκινο κρασί καλοκαιριάτικα;

Αυτός που είπε ότι το ερυθρό κρασί σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου μας κατάστρεψε. Το ερυθρό κρασί καταναλώνεται στους 16-18ο C, που σημαίνει ότι, το καλοκαίρι που βράζει ο τόπος, πρέπει το κρασί στο μπουκάλι να είναι στους 12-14ο C, δηλαδή σε θερμοκρασία που πίνουμε το λευκό, για να φτάσει στην σωστή θερμοκρασία με το πού το βάλουμε στο ποτήρι και περάσουν και 3 λεπτά. Άρα, κόκκινο κρασί ΠΙΝΟΥΜΕ το καλοκαίρι, αλλά το δουλεύουμε με σαμπανιέρα, κρύο νερό και λίγο πάγο. Το κόκκινο κρασί σας πείραξε που δεν είναι καλοκαιρινό. Δηλαδή τα παϊδάκια και τα Angus σάς κάνουν κατακαλόκαιρο; (Ζητώ συγνώμη για την έκρηξη, αλλά that was pretty intense, που λένε και τα Αμερικανάκια όταν ζορίζονται.)

Τι σου αρέσει;

Η Ναουσαία είναι ένα ατόφιο, παραδοσιακό Ξινόμαυρο που μας δίνει από την πρώτη γουλιά να καταλάβουμε γιατί σε Αμερική, Αγγλία, ακόμη και Γαλλία, ο κόσμος που ξέρει κάνει ουρές έξω από τις κάβες για να πάρει μια Νάουσα. Επίσης, αν ξέρετε, στον πλανήτη (εκτός Νάουσας!) άλλο κρασί που είναι ήδη 7 χρόνων, αξίζει κάτω από €10, είναι τόσο υπέροχο και μπορεί να παλαιώσει και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες, τότε θα σας πω «μπράβο»!

Δηλαδή, και άμα ρωτήσουμε και έναν ανταγωνιστή του, θα μας πει τα ίδια;

Ρωτήσαμε τον Στέλιο Μπουτάρη, τον ιδιοκτήτη του πασίγνωστου Κτήματος Κυρ-Γιάννη και μας απάντησε χωρίς δισταγμό «Η Ναουσαία του Φουντή είναι μια κλασική Νάουσα που -χρονιά μπει, χρονιά βγει- δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ!»

Πόσο να πιω, γιατί ο γιατρός λέει πως το παρακάνω πού και πού;

Το κρασί αυτό έχει 13 % αλκοόλ και οι πιο πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι πρέπει να πίνουμε το πολύ 40 ml καθαρής αλκοόλης αν είμαστε άντρες, 30 ml αν είμαστε γυναίκες. Μπορείτε φυσικά να εξετάσετε την επιλογή τού να αλλάξετε γιατρό, αλλιώς θα πρέπει μια φιάλη να σας κρατήσει δυόμιση μέρες.

Αγοράστε το εδώ

Διαβάστε ακόμα: H Μαρία Νέτσικα προτείνει 5 Ασύρτικα από τη Σαντορίνη για καλοκαιρινά τραπέζια.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close