O Δημήτρης Δημητριάδης φέρνει τη δική του ελληνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας

Το Μπλε του Noel στρώνει τα τραπέζια του, υποδέχεται γνωστούς Έλληνες chef και ο Βασίλης Δημαράς πιάνει πρώτο τραπέζι-πίστα.

 

Από την Τετάρτη 3 Μαΐου, το Μπλε του Noel ξεκινάει έναν κύκλο από γαστρονομικά guest, με πρώτο καλεσμένο τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.

Μπαίνοντας στην στοά Κουρτάκη, εκεί που τα τελευταία χρόνια έχει πάντα Χριστούγεννα, στα αριστερά σου υπάρχει μια σάλα με αποικιακό στιλ και προσεγμένη πολυτέλεια που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο lobby ξενοδοχείου των νησιών της Καραϊβικής. Είναι το Μπλε του Noel. Ένας χώρος όπου η φορτωμένη διακόσμηση του δεν σε ενοχλεί, δεν γίνεται φολκλόρ αλλά ούτε και βαριά. Σε αυτό το περιβάλλον που ίσως η Μαρία Αντουανέτα να έπινε το τσάι της μαζί με τις φίλες της και να συζητούσαν για τα κουτσομπολιά του Παρισιού, την Τετάρτης 3 Μαΐου το βράδυ, θα ξεκινήσει ένας κύκλος από γαστρονομικά guest. Πρώτος που θα αναλάβει την κουζίνα θα είναι ο Δημήτρης Δημητριάδης.

Τον Δημήτρη τον έχω γνωρίσει στο Artisanal, στην Κηφισιά, εκεί όπου τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει τα ινία της κουζίνας. Εκτιμώ πολύ την μαγειρική του. Είναι ένας νεαρός chef που φαίνεται ότι ξέρει να παίζει με την ελληνική κουζίνα και να της δίνει μια πιο σύγχρονη version συνδυάζοντας την με άλλες. Όποτε ήμουν πολύ περίεργος να δω τι θα ετοίμαζε για αυτή την βραδιά, τώρα που θα έπιανε down town λημέρια.

Για το τέλος θα μας περιμένει μια τάρτα σοκολάτας με ελληνικό καφέ και παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας του Artisanal.

Για αρχή λοιπόν θα ετοιμάσει ένα ψωμάκι ατμού που θα το γεμίσει με σέλερι, μαυρομάτικα φασόλια, καπνιστό χέλι, μήλο τουρσί, παντζάρια και μπέικον. Αυτό το ψωμάκι με όλα αυτά τα καλούδια θα το συνοδέψει με μια σαλάτα που θα περιέχει κινόα, σπαράγγι, σπανάκι, αυγό και γραβιέρα από την Νάξο. Για την συνέχεια θα σερβίρει ένα καλαμάρι στην σχάρα παρέα με χτένι ποσέ, πουρέ από φασολάδα, λαχανικά τουρσί και ταραμά, καθώς και ένα μοσχαρίσιο tri-tip σχάρας με πουρέ πατάτας, λαγόχορτο και τραχανά σάλτσα με μαύρες τρομπέτες. Ενώ για το τέλος θα μας περιμένει μια τάρτα σοκολάτας με ελληνικό καφέ και παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο.

Ξέροντας πια το μενού αλλά και τις δυνατότητες του Δημήτρη, εγώ το τραπέζι μου το έκλεισα. Θα βάλω και το ανοιξιάτικα μου και θα πάω μια βόλτα μέχρι το Noel. Και φυσικά το Negroni μου στο τέλος θα το χτυπήσω. Εκτός και αν με περιλάβει η ομάδα των bartender και αρχίσουμε τις γευστικές δοκιμές στο μενού που μόλις ετοιμάζεται. Αλλά αυτά θα σας τα πω εν καιρώ.

Info
Που: Κολοκοτρώνη 59Β, τηλ. 21 1215 9534
Κόστος μενού: 50 ευρώ ανά άτομο
Κρατήσεις: στο 6989 916592 (καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00)

 

Διαβάστε ακόμα: Τοπ 5 μπριζολάκια για εκλεκτούς κρεατοφάγους

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close