Το νέο Noël «Μπλε» είναι ταυτόχρονα παριζιάνικο, αποικιακό και μποέμ

O Βασίλης Δημαράς έκανε μακροβούτι στην ιστορική στοά Κουρτάκη για να ανακαλύψει το νέο παράρτημα του «πολυχώρου» του πιο πετυχημένου μπαρ του κέντρου και να δοκιμάσει κοκτέϊλ με μπανάνα, καφέ και... αγγουρίδα!

 
IMG_9769

Μπαίνοντας στη στοά Κουρτάκη, στραφείτε αριστερά και θα σας αποκαλυφθεί ο ονερικός αυτός νέος χώρος .

Πριν από ένα χρόνο, τέτοια εποχή, όλοι μου μιλούσαν για ένα χώρο όπου τα Χριστούγεννα δεν έφυγαν ποτέ. Περίμενα να είναι κάτι από αυτά τα αστεία που μου κάνουν οι φίλοι, μιας και ξέρουν πόσο λατρεύω αυτήν την εποχή του χρόνου και πόσο παιδί γίνομαι. Όμως, εκείνοι μιλούσαν για ένα μαγαζί που είχε μετατρέψει την ιστορική στοά Κουρτάκη σε μια παριζιάνικη γωνιά.

Ο λόγος φυσικά για το Noël, το οποίο συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και πριν από λίγες μέρες, για να το γιορτάσει, εγκαινίασε έναν ακόμα χώρο. Κι εμείς, φυσικά, σπεύσαμε να το τσεκάρουμε. Γιατί, ως γνωστόν, «όπου γάμος και γιορτή….»

Εκεί, μέσα στην ίδια στοά, λοιπόν, ανεβαίνοντας λίγα σκαλοπάτια βρίσκεσαι μπροστά στο «Μπλε». Σε ένα χώρο όπου η ρετουσαρισμένη πολυτέλεια συναντά το -οριακό- κιτς και αυτό με τη σειρά του το αποικιακό στιλ σε ένα συνδυασμό που σου προκαλεί εντύπωση, αλλά δίνει και τροφή για ταξίδι.

Ναι, ακριβώς, αυτός ο χώρος σε ταξιδεύει στο Παρίσι, σε κάποιο πολυτελές ζαχαροπλαστείο αμπίρ τύπου Ladurée, στην Κούβα σε ένα “μυστικό” Paladar της παλιάς Αβάνας, στην Ανδαλουσία σε κάποιο λόμπι ιστορικού ξενοδοχείου με αραβουργήματα ή στην Αυστρία σε μια σάλα για να χορέψεις βαλς.

IMG_9802

Δοκιμάστε τα κοκτέιλ από τον καινούργιο κατάλογο, με την υπογραφή του Γιάννη Κοροβέση.

Μεγάλοι καθρέπτες δίνουν βάθος στο χώρο, τιρκουάζ στους τοίχους που εναλλάσσεται με χειροποίητες ταπετσαρίες, επιχρυσωμένες λεπτομέρειες, βιτρό και πλακάκια να κοσμούν τις κολόνες και το δάπεδο, πορσελάνες και πολλά λουλούδια στα βάζα. Σκηνικό πληθωρικό, βαρύ, αλλά ενδιαφέρον. Εκείνο, όμως, που θα σε κεντρίσει είναι οι πληθωρικοί πολυέλαιοι που κρέμονται επιβλητικά αλλά και το τετράγωνο bar στο κέντρο του μαγαζιού.

Aν θέλετε να κάνετε ένα όμορφο ταξίδι στο χωροχρόνο, η νέα μπλε αίθουσα του Noël είναι το κατάλληλο μέρος.

Υπεύθυνοι για αυτό το παράξενο αμάλγαμα, το οποίο όμως ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία και το στιλ του Noël είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες: η Φανή Σπυριδάκη και ο Άλεξ Πετράκης, οι οποίοι χρειάστηκαν και τη βοήθεια της Βίβιαν Δημητρακοπούλου.

Τη βραδιά εκείνη, εκτός από το να σαγηνευτούμε από «φορτωμένη» διακόσμηση του Μπλε, αλλά και να ταξιδέψουμε, έστω και νοερά, σε άλλους τόπους και εποχές, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και μερικά κοκτέιλ από τον καινούργιο κατάλογο. Φυσικά, και πάλι, ο Γιάννης Κοροβέσης έχει βάλει την υπογραφή του και έχει δημιουργήσει ισορροπημένα ποτά που έχουν μεσογειακό αέρα.

IMG_9753

Υπάρχει φορτωμένη διακόσμηση που δεν πείθει , αλλά υπάρχει και αυτός ο μαξιμαλισμός που σε ταξιδεύει…

Λάτρεψα το «Sister Morphine» από κίτρο Νάξου, σαγκουίνι, μέλι, τζίντζερ και βότανα για την όμορφη κάψα του, ενώ ενδιαφέρον είχε και το «Pura Vida» με gin, Campari, βερμούτ από το Τορίνο και καφέ από την Κόστα Ρίκα (αν και θα μου άρεσε να είχε λίγο παραπάνω ένταση). Το «Banana Republic» που δοκίμασα έκανε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της μπανάνας με το πικραμύγδαλο, με το «Amaro Averna» με τα ελληνικά βότανα Roots Herbs που είχε προστεθεί να δίνει εκείνο το παραπάνω tοuch.

Όσο για το «Bodega Secreto» με σέρι, αγγουρίδα, κακάο, ζάχαρη και bitters ήταν αρκετά γλυκό για τα δικά μου γούστα. Όμως, είμαι σίγουρος ότι αυτό ήταν μια μικρή γεύση από τον ολοκληρωμένο κατάλογο του Γιάννη. Θα επιστρέψω σύντομα για να τον δοκιμάσω και θα μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου.

Πάντως, αν θέλετε να κάνετε ένα όμορφο ταξίδι στο χωροχρόνο, η νέα μπλε αίθουσα του Noël είναι το κατάλληλο μέρος. Και η συνοδεία από τα κοκτέιλ του Γιάννη το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό.

IMG_9770

Προσέξτε το πανέμορφο δάπεδο με τα φθαρμένα πλακάκια. Προσοχή Noël, μην το ξηλώσετε ποτέ!

//«Noël», Κολοκοτρώνη 59 Β, Στοά Κουρτάκη.

 

Διαβάστε ακόμα: Το στυλ του συνδημιουργού του NoëlΓιάννη Κοροβέση 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro