Vertuo, η νέα μηχανή της Nespresso.

Μέχρι να ξεσπάσει η πανδημία και να ενταχθεί στη ζωή των πολλών η τηλεργασία, οι Έλληνες έπαιρναν καφέ απ’ έξω, παρότι υπήρχε σχεδόν σε κάθε σπίτι μια καφετιέρα. Από τον προηγούμενο Μάρτιο, ωστόσο, η αγάπη μας για τον καφέ οδήγησε αρκετούς να επενδύσουν σε οικιακές μηχανές καφέ.

Λίγο η άνεση του σπιτιού, λίγο το χαμηλό κόστος της κάψουλας σε σχέση με το take away, έκαναν πολλούς να υιοθετήσουν αυτή τη συνήθεια. Τι γίνεται όμως με την ποιότητα; Αλλά και με την ποσότητα: Πόσες κάψουλες να καταναλώσεις για να γεμίσεις ένα ωραίο, «καναπεδάτο» φλιτζάνι;

Η Nespresso δημιούργησε ένα νέο σύστημα παρασκευής καφέ που χρησιμοποιεί τεχνολογία για την εκχύλιση που στηρίζεται στη φυγοκέντρηση.

Διαβάζοντας τις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών, η Nespresso λανσάρει και στην ελληνική αγορά τη νέα μηχανή -που είναι ένα ολόκληρο, επαναστατικό «σύστημα» καφέ- Nespresso Vertuo. Η ακολουθία του Vertuo (μηχανές, καφέδες, αξεσουάρ) μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε από ένα «σφιχτό» espresso των 40ml ως ένα gran lungo των 230ml με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πάντοτε καινοτόμα, η Nespresso δημιούργησε ένα νέο σύστημα παρασκευής καφέ που χρησιμοποιεί τεχνολογία για την εκχύλιση που στηρίζεται στη φυγοκέντρηση. Αλλά και πιστή στην «πράσινη» δέσμευση της, η Nespresso με το νέο σύστημα στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων (νερό, ηλεκτρική ενέργεια) που χρειάζονται για την παραγωγή των μηχανών και των νέων καψουλών.

Από τις 23 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά δύο μοντέλα μηχανών, η Vertuo Plus και η Vertuo Next σε 9 διαφορετικά χρώματα καθώς και 27 (!) νέοι καφέδες σε 3 διαφορετικά μεγέθη καψουλών για παρασκευές ροφημάτων σε μικρή, μικρομεσαία και μεγάλη κούπα. Μάλιστα, υπάρχει ολόκληρος χάρτης αρωμάτων, βάσει του οποίου οι έμπειροι αλλά και οι νέοι aficionados του καφέ θα βρουν τις ποικιλίες που τους ταιριάζουν.

Gran lungo, ο Extra Large Νespresso.

Το νέο σύστημα Vertuo δίνει περισσότερες επιλογές και ακόμα πιο πλούσιο σώμα καφέ στην κούπα. Οι ομάδες των πωλητών στις μπουτίκ Nespresso έχουν ήδη εκπαιδευτεί για να καθοδηγήσουν τους πελάτες. Θα είναι μια μικρή έκπληξη, όταν ανοίξουν τα μαγαζιά. Δεδομένων των συνθηκών, η εταιρεία έχει διαμορφώσει και ένα πλήρως ενημερωμένο website για να παρέχει προσωποποιημένες οδηγίες, ενώ υπάρχουν και εξειδικευμένοι τηλεφωνητές του Nespresso club.

Από το πρώτο στάδιο της εκχύλισης, η Nespresso Vertuo διοχετεύει αέρα στην κρέμα, που την κάνει πιο πλούσια και προστατεύει τα αρώματα του καφέ.

Τα βήματα για φτάσει ο πλούσιος καφές στην κούπα μας είναι πολύ απλά. Αρχικά, η μηχανή προθερμαίνεται για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια επιλέγουμε μια κάψουλα και την τοποθετούμε στη μηχανή. Η προετοιμασία του καφέ γίνεται μέσω φυγοκέντρησης όπου κάθε τύπος κάψουλας περνά διαφορετικές φάσεις εκχύλισης ανάλογα με ορισμένες παραμέτρους, όπως είναι η θερμοκρασία του νερού, η ταχύτητα περιστροφής, ο χρόνος προετοιμασίας και ο όγκος του νερού. Ο καφές αναβλύζει κάθετα, από την πάνω πλευρά της κάψουλας, σε αντίθεση με την οριζόντια μέθοδο της κλασικής σειράς, που βγαίνει από την πίσω πλευρά. Στο τέλος, γίνεται και το λεγόμενο «στέγνωμα» όπου αφαιρείται το νερό απ’ την κάψουλα για να μη δημιουργείται μούχλα στις χρησιμοποιημένες κάψουλες.

Όσον αφορά στην κρέμα του καφέ -βασικότατο!- είναι ένα χαρακτηριστικό «ταλέντο» της μηχανής: από το πρώτο στάδιο της εκχύλισης διοχετεύεται αέρας στην κρέμα, που την κάνει πιο πλούσια και προστατεύει τα αρώματα του καφέ.

Η νέα μηχανή έρχεται να συμπληρώσει την αγαπημένη «νεσπεσιέρα» μας και όχι να την αντικαταστήσει.

Ο μερακλίδικος τρόπος για να απολαύσετε τον καφέ από μια μηχανή Vertuo είναι ο εξής: Πρώτα δοκιμάστε με το κουταλάκι σας λίγη απ’ την κρέμα η οποία είναι το «καπάκι των αρωμάτων» που υπάρχουν στον καφέ μας, μυρίστε τον, ανακατέψτε την κρέμα κι αφού την ενσωματώσετε στην κούπα, τότε μπορείτε να χαρείτε μια μεγάλη γουλιά. (Tip: Μην το φοβηθείτε, το ανακάτεμα είναι κλειδί της γευστικής δοκιμασίας).

Για το τέλος, έχουμε την απάντηση για όσους έχουν τη μηχανή της Original line κι αναρωτιούνται αν η Vertuo έρχεται να την αντικαταστήσει. «Όχι», μας απαντά η κ. Πρατσώλη, Marketing Manager της Nespresso: Η νέα μηχανή έρχεται να συμπληρώσει την αγαπημένη «νεσπεσιέρα» μας. Εξ αρχής η Nespresso φτιάχτηκε για να καλύψει την ανάγκη οικιακού espresso επιπέδου barista.

Η εταιρεία συνεχίζει, λοιπόν, να επενδύει στην original line και να τη βελτιώνει. Και η Vertuo line έρχεται σήμερα να καλύψει τη νέα ανάγκη για απολαυστική κατανάλωση καφέ στο σπίτι, με έξτρα ποικιλίες, σε διαφορετικά σερβιρίσματα.

 

Διαβάστε ακόμα: Barista Creations – ο πάγος απαραίτητος, το καλαμάκι προαιρετικό.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top