Για τους λάτρεις του κρύου καφέ η Nespresso φέρνει αυτό το καλοκαίρι δύο χαρμάνια υψηλής ποιότητας.

Kρύος, όσο κρύος χρειάζεται για την εποχή. Ντελικάτος, κυρίως αυτό. Ο καφές είναι είδος πρώτης ανάγκης, άρα οφείλει να δεσμεύει στο στόμα μας, την ώρα που τον πίνουμε, όλα τα αρώματα και τις ιδιότητές του. Οποιος πιστεύει πως όλοι οι καφέδες είναι ίδιοι, άρα δεν χρειάζεται να το αναγάγουμε σε επιστήμη, μπορεί να μην συνεχίσει την ανάγνωση.

Τα ταξίδια των coffee experts της Nespresso ανά τον κόσμο δεν έγιναν επί ματαίω. Μέσα από την εμπειρία που αποκόμισαν μάς μεταφέρουν την Barista Creations For Ice. Για να γίνει ακόμη πιο σαφές: πώς μπορείς να φτιάξεις τον ιδανικό παγωμένο καφέ στο σπίτι σου. Μπορείς; Ναι, υπάρχει τρόπος.

Freddo Intenso και το Freddo Delicato. Oι δύο νέες ποικιλίες της Nespresso, ιδανικά για κρύο καφέ.

Barista Creations For Ice: κυριολεκτικά. Και ιδού το αποτέλεσμα.

Η Νespresso γι’ αυτό το καλοκαίρι μας προτείνει δύο νέες γεύσεις που ταιριάζουν «γάντι» με την παγωμένη εκδοχή που προσδοκούμε να γευτούμε, καθώς ο ήλιος πυρώνει. Είναι ο έντονος Freddo Intenso και ο απαλός Freddo Delicato.

Eχουν ένα σημαντικό κοινό αυτές οι δύο γεύσεις: αναδεικνύουν πλήρως τα αρώματά του καφέ, όταν αυτός αναμειγνύεται με τον πάγο, δημιουργώντας έτσι το τέλειο καλοκαιρινό ρόφημα. Είτε τον απολαμβάνετε στον κήπο σας, είτε θέλετε να δώσετε χαρά στους φίλους σας με τις ανανεωμένες ικανότητές σας στον παγωμένο καφέ από την άνεση του σπιτιού σας, οι Barista Creations For Ice, θα φροντίσουν να σας ταξιδέψουν μέσα από τις γεύσεις τους, στην καρδιά του θέρους.

Αναζητήσετε τις νέες κάψουλες στα καταστήματα της Nespresso.

Freddo Delicato

Δεν γίνεται να μην σας τραβήξει ο συγκεκριμένος καφές. Εχει φρουτώδεις νότες με ποικιλίες καφέ Arabica από την Κένυα. Φανταστείτε τον εαυτό σας να τον σιγοπίνετετε και να σας δροσίζει, ενώ τον απολαμβάνετε κάτω από τον ήλιο.  Αυτός ο ελαφρώς καβουρδισμένος καφές έχει φτιαχτεί ειδικά για να προσφέρει μια λεπτή και φρουτώδη επίγευση και είναι ιδανικός ως Freddo Espresso, δηλαδή χωρίς γάλα και κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη.

Για τους λάτρεις του Freddo Cappuccino, ο Freddo Instenso είναι η επιλογή που θα τους καλύψει απόλυτα φέτος το καλοκαίρι.

Freddo Intenso

Για τους λάτρεις του Freddo Cappuccino, ο Freddo Instenso είναι η επιλογή που θα τους καλύψει απόλυτα φέτος το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα χαρμάνι από κόκκους  Arabica της Νότιας Αμερικής και της Ινδονησίας με έντονη γεύση και γεμάτο σώμα, το τέλειο συμπλήρωμα για ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Φέρνει σε ισορροπία στη μύτη και στο στόμα, τα καβουρδισμένα δημητριακά, θερμές νότες ξύλου και την κλασική γλυκόπικρη επίγευση ενός πιο τονισμένου καβουρδίσματος.

Tip: Για μια επιπλέον πινελιά η Nespresso συνεργάστηκε με την premium brand σιροπιών Monin προσφέροντας ένα Limited Edition σετ σιροπιών σε γεύσεις αλμυρής καραμέλας, λευκόσαρκου ροδάκινου και φραγκοστάφυλου.

Αφού προμηθευτείτε τις απαραίτητες κάψουλες από τα καταστήματα της Nespresso, το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσετε λίγη περισσότερη προσοχή στην παρασκευή τους. Δεν είναι καμία φοβερή επιστήμη, αλλά, όπως πάντα, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διακριτή διαφορά.

Eχουν ένα σημαντικό κοινό αυτές οι δύο γεύσεις: αναδεικνύουν πλήρως τα αρώματά του καφέ, όταν αυτός αναμειγνύεται με τον πάγο.

Τρόποι παρασκευής 

Η Νespresso έχει μεριμνήσει και γι’ αυτό. Προτείνει δύο βασικούς τρόπους παρασκευής έτσι ώστε να έχετε την μεγαλύτερη απόλαυση πίνοντας τον αγαπημένο σας κρύο καφέ. Για τον Freddo Delicato αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε μια διπλή δόση καφέ (άρα: δύο κάψουλες). Βάζετε τον καφέ σε ένα μεγάλο ποτήρι με 2-3 παγάκια. Αρχίζετε να το χτυπάτε και στη συνέχεια προσθέτετε και τον υπόλοιπο πάγο. Ο καφές σας είναι έτοιμος.

Για τον Freddo Delicato, πάλι χρησιμοποιείτε δύο κάψουλες. Ακολούθως βάζετε τον καφέ σε ένα μεγάλο ποτήρι μαζί με 2-3 παγάκια και αναδεύετε, προσθέτοντας επιπλέον πάγο και στεφανώνοντας με το απαραίτητο αφρόγαλα. Ο καφές σας είναι και πάλι έτοιμος. Και τους δύο καφέδες μπορείτε να τους απολαύσετε με ή χωρίς καλαμάκι, χάρτινο εννοείται, ειδικά τώρα που προσπαθούμε όλοι να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση πλαστικού.

Εσπρέσσο φρέντο ή καπουτσίνο φρέντο; Και οι δύο καφέδες, με τις νέες κάψουλες της Nespresso, είναι δελεαστικοί.

Extra Tip

Για να προσθέσετε μία επιπλέον πινελιά στους παγωμένους καφέδες σας, η Nespresso συνεργάστηκε με την premium brand σιροπιών Monin προσφέροντας ένα Limited Edition σετ μίνι (50ml) σιροπιών σε γεύσεις αλμυρής καραμέλας, λευκόσαρκου ροδάκινου και φραγκοστάφυλου. Εκπλήξτε τους φίλους σας με μια ενδιαφέρουσα προσθήκη αλατισμένης καραμέλας στον παγωμένο latte. Του πάει πολύ.

Οι Barista Creations For Ice είναι διαθέσιμες online και στις Nespresso Boutiques, ήδη από τις αρχές Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες για παγωμένο καφέ της Nespresso, συμπεριλαμβανομένων συνταγών καφέ και των αξεσουάρ, επισκεφθείτε την www.nespresso.com.

 

//Ευχαριστούμε τα καταστήματα οπτικών Tartaras (Ακαδημίας 4, Αθήνα) για τη φιλοξενία.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι άλλο μπορείς να κάνεις με μια κάψουλα Νespresso.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top