«Πριν τη σερβίρουμε, την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες να κρυώσει». (Φωτογραφία: Δημήτρης Πούπαλος. Food styling: Tina Webb)

Υλικά (για 6 μερίδες)
650 γρ. πεπόνι σάρκα (πολύ ώριμο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
125 γρ. νερό
125 γρ. ζάχαρη
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το τζίντζερ, σε μέτρια φωτιά, για να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το πεπόνι βγάζοντας τη φλούδα του και το κόβουμε στη μέση.
3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε τα σπόρια από το πεπόνι και το κόβουμε σε κύβους 5 εκ.
4. Βάζουμε το πεπόνι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι και το μαρινάρουμε για 1-2 ώρες.
5. Έπειτα βάζουμε το 1/3 του πεπονιού στο πολυμηχάνημα μαζί με το 1/3 της μαρινάδας και το 1/3 από τον βασιλικό και χτυπάμε με τα μαχαίρια μέχρι να διαλυθούν πολύ καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 2/3.
6. Στη συνέχεια σουρώνουμε τη σούπα (χωρίς να την πιέσουμε πολύ, γιατί δε θέλουμε να περάσει η πούλπα μέσα) σε ένα μπολ.
7. Τυλίγουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 10 ώρες να κρυώσει.
8. Σερβίρουμε με κομματάκια πεπονιού.

Τip
Μπορούμε να προσθέσουμε ένα σφηνάκι βότκα σε κάθε πιάτο σούπας για μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή.

Διατήρηση
Τυλιγμένη με μεμβράνη, εντός ψυγείου, για 1 ημέρα.

Βαθμός δυσκολίας: 1 / Χρόνος εκτελέσεως: 1 ώρα / Χρόνος αναμονής: 2 ώρες / Χρόνος μαγειρέματος: 8’

 

//Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις», εκδόσεις Ψυχογιός, 2014.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του Άκη Πετρετζίκη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top