Το ξενοδοχείο the Margi στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας κρατά διαχρονικά χαμηλούς τόνους, όμως φέτος επανέρχεται στο προσκήνιο των γαστρονομικών τεκταινόμενων. Αφορμή, το πλήρως αναδιαμορφωμένο fine dining εστιατόριό του Patio που επανασυστήνεται, με επιτυχία μάλιστα, καθώς πρόσφατα έλαβε το πρώτο του αστέρι Michelin και διάκριση βιωσιμότητας από τον ίδιο φορέα.
Στα ηνία της κουζίνας ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής -μαθημένος στο terroir της αθηναϊκής ριβιέρας, καθώς ηγείται μίας σειράς εστιατορίων στην περιοχή-, που τολμά αυτή τη φορά να «αντιπαρατεθεί» στα ίσια με μεγαθήρια υψηλής γαστρονομίας. Διδάσκει μαγειρική ορθότητα με την άψογη τεχνικά εκτέλεση των παρασκευών του, παραμένοντας στο κλίμα της γαλλικής σχολής με μεσογειακό αέρα, που δύσκολα ξενίζει.
Τα ευφάνταστα εισαγωγικά amuse bouche -ξεχωρίζω το μίνι sandwich από παστέλι γεμιστό με φουά γκρα και χέλι- προοικονομούν εύστοχα ό,τι θα επακολουθήσει: η κλασικότητα στην μαγειρική προσέγγιση συναντά ευχάριστα, δημιουργικά παιχνιδίσματα, σε μία πανδαισία υλικών, χρωμάτων, περίτεχνου styling και -πάνω απ’ όλα- γευστικής τέρψης, με φαντασία αλλά χωρίς ακρότητες.
Αδυνατώ να μη σκέφτομαι τόσο τις γαρίδες κοιλάδος σε ώσμωση με περγαμόντο και χυμό χλωροφύλλης όσο και το «χωματένιο» επιδόρπιο με υφές από σοκολάτα, πεκάν και τρούφα. Οι αναφορές στη γη είναι πανταχού παρούσες, όχι τυχαία, καθότι το Patio είναι άμεσα συνδεδεμένο με το project του Margi Farm, που προμηθεύει με εκλεκτές πρώτες ύλες την κουζίνα του, τεκμηριώνοντας τον δεύτερο τίτλο του.
Όλες οι δημιουργίες με τη συνοδεία της ενδιαφέρουσας λίστας κρασιών ενισχύονται καταλυτικά από την ομάδα του σέρβις, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ της επαγγελματικής πληροφόρησης και του ζεστού αυθορμητισμού.
Με τη φόρα των πρόσφατων διακρίσεων αλλά και ειδικά με τις επικείμενες αλλαγές στον χώρο και σε στοιχεία που συνθέτουν το εστιατορικό οικοσύστημα, το Patio φιλοδοξεί να παγιωθεί σε γαστρονομικός προορισμός των νοτίων προαστίων, ως ένας σημαντικός λόγος αποκέντρωσης των απανταχού foodies της πόλης, που ήρθε για να μείνει.
//Patio at the Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 2108929000. Το εστιατόριο λειτουργεί για δείπνο και προσφέρει επιλογές για a la carte και degustation menu, με ελληνικό, διεθνές ή premium wine pairing.
Διαβάστε ακόμα: Μια art – resto Gallina μόλις ήρθε στο Κουκάκι.