Το λαχταριστό, μπριοσέ ψωμί του Patio (φωτογραφίες: Μόνικα Κρητικού, αποκλειστικά για το Andro).

Το ξενοδοχείο the Margi στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας κρατά διαχρονικά χαμηλούς τόνους, όμως φέτος επανέρχεται στο προσκήνιο των γαστρονομικών τεκταινόμενων. Αφορμή, το πλήρως αναδιαμορφωμένο fine dining εστιατόριό του Patio που επανασυστήνεται, με επιτυχία μάλιστα, καθώς πρόσφατα έλαβε το πρώτο του αστέρι Michelin και διάκριση βιωσιμότητας από τον ίδιο φορέα.

Ξεκίνημα με μια ισπανική, αφρώδη cava εν είδει απεριτίφ (φωτό: Μόνικα Κρητικού).

Στα ηνία της κουζίνας ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής -μαθημένος στο terroir της αθηναϊκής ριβιέρας, καθώς ηγείται μίας σειράς εστιατορίων στην περιοχή-, που τολμά αυτή τη φορά να «αντιπαρατεθεί» στα ίσια με μεγαθήρια υψηλής γαστρονομίας. Διδάσκει μαγειρική ορθότητα με την άψογη τεχνικά εκτέλεση των παρασκευών του, παραμένοντας στο κλίμα της γαλλικής σχολής με μεσογειακό αέρα, που δύσκολα ξενίζει.

Οι αναφορές στη γη είναι πανταχού παρούσες, όχι τυχαία, καθότι το Patio είναι άμεσα συνδεδεμένο με το project του Margi Farm.

Η τριλογία του amuche bouche. (φωτό: Μόνικα Κρητικού)

Τα ευφάνταστα εισαγωγικά amuse bouche -ξεχωρίζω το μίνι sandwich από παστέλι γεμιστό με φουά γκρα και χέλι- προοικονομούν εύστοχα ό,τι θα επακολουθήσει: η κλασικότητα στην μαγειρική προσέγγιση συναντά ευχάριστα, δημιουργικά παιχνιδίσματα, σε μία πανδαισία υλικών, χρωμάτων, περίτεχνου styling και -πάνω απ’ όλα- γευστικής τέρψης, με φαντασία αλλά χωρίς ακρότητες.

Γαρίδες κοιλάδος σε ώσμωση με περγαμόντο και χυμό χλωροφύλλης (φωτό: Μόνικα Κρητικού)

Αδυνατώ να μη σκέφτομαι τόσο τις γαρίδες κοιλάδος σε ώσμωση με περγαμόντο και χυμό χλωροφύλλης όσο και το «χωματένιο» επιδόρπιο με υφές από σοκολάτα, πεκάν και τρούφα. Οι αναφορές στη γη είναι πανταχού παρούσες, όχι τυχαία, καθότι το Patio είναι άμεσα συνδεδεμένο με το project του Margi Farm, που προμηθεύει με εκλεκτές πρώτες ύλες την κουζίνα του, τεκμηριώνοντας τον δεύτερο τίτλο του.

Σοκολάτα με μαύρη τρούφα, πραλίνα πεκάν και καπνιστό μέλι. (φωτό: Μόνικα Κρητικού)

 Όλες οι δημιουργίες με τη συνοδεία της ενδιαφέρουσας λίστας κρασιών ενισχύονται καταλυτικά από την ομάδα του σέρβις, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ της επαγγελματικής πληροφόρησης και του ζεστού αυθορμητισμού.

Ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής. (φωτό: Μόνικα Κρητικού)

Με τη φόρα των πρόσφατων διακρίσεων αλλά και ειδικά με τις επικείμενες αλλαγές στον χώρο και σε στοιχεία που συνθέτουν το εστιατορικό οικοσύστημα, το Patio φιλοδοξεί να παγιωθεί σε γαστρονομικός προορισμός των νοτίων προαστίων, ως ένας σημαντικός λόγος αποκέντρωσης των απανταχού foodies της πόλης, που ήρθε για να μείνει.

Ευχάριστα, δημιουργικά παιχνιδίσματα, σε μία πανδαισία υλικών, χρωμάτων, περίτεχνου styling (φωτό: Μόνικα Κρητικού)

//Patio at the Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 2108929000. Το εστιατόριο λειτουργεί για δείπνο και προσφέρει επιλογές για a la carte και degustation menu, με ελληνικό, διεθνές ή premium wine pairing.

 

Διαβάστε ακόμα: Μια art – resto Gallina μόλις ήρθε στο Κουκάκι.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top