Η pop up εκδοχή της Taverna37 εγκαταστάθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο θρυλικό ξενοδοχείο «Αρίων».

Όταν σκεφτόμαστε την κλασική ελληνική ταβέρνα, φέρνουμε στο νου μας ένα τραπεζάκι που να το βρέχει το κύμα, κατά προτίμηση σε νησί, γεμάτο από πιάτα και μεζεδάκια φτιαγμένα με τα αγαπημένα υλικά του θέρους. Σαφώς, εξίσου ελληνική είναι και η ταβέρνα στην οποία θα «τρυπώσουμε» για να ζεσταθούμε στα Κιούρκα, στο Μέτσοβο ή την Καστοριά, όταν το θερμόμετρο θα πλησιάζει στο μηδέν και το μενού θα περιλαμβάνει κοψίδια, χειμωνιάτικες πίτες, τραχανά και πλούσια πιάτα με παστά κρέατα και λουκάνικα.

Στην περίπτωση του pop up της Taverna 37 στο Four Seasons Astir Palace έχουμε έναν μοναδικό συνδυασμό και των δύο εκδοχών (για να μη μένει κανείς παραπονεμένος): Μπορεί δηλαδή η αγαπημένη καλοκαιρινή ταβέρνα να έχει αφήσει –για λίγο- την προνομιακή της ειδυλλιακή και ιδανική τοποθεσία στην ακροθαλασσιά της χερσονήσου του Αστέρα, αλλά παραμένει κοντά στην θάλασσα, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήθηκε για χάρη της στο κτίριο του ξενοδοχείου «Αρίων». Και ταυτόχρονα η ταβέρνα προσφέρει ένα πιο χειμερινό μενού ελληνικής γαστρονομικής θαλπωρής.

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς δημιουργεί εστιάζοντας στις ελληνικές. χειμερινές πρώτες ύλες.

Η Taverna 37 έβαλε τα χειμερινά της αλλά παραμένει ανάλαφρη και αρωματική.

Από εκεί, ο βραβευμένος και έμπειρος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς, με προηγούμενη θητεία σε μερικά από τα κορυφαία και περίοπτα πεντάστερα ελληνικά ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Αθήνα –έχει επίσης εκπαιδευτεί στο Café de la Paix στο Παρίσι και στη Σχολή του Alain Ducasse-, θα συνεχίσει να δημιουργεί, εστιάζοντας όμως αυτή τη φορά στις ελληνικές χειμερινές πρώτες ύλες. Ο Κερκυραίος σεφ εξάλλου, είναι πρεσβευτής της εντοπιότητας όσον αφορά στην μαγειρική και λάτρης ειδικά των μοναδικών ελληνικών βοτάνων, από τότε που ως παιδί στο νησί του παρακολουθούσε τον επίσης σεφ θείο του να τα χρησιμοποιεί στα δικά του πιάτα.

Η «παραμάνα» είναι ο δίσκος που βγαίνει με το που καθίσουμε στο τραπέζι, γεμάτος μεζεδάκια.

Ο σεφ αξιοποιεί λοιπόν τα άγρια μανιτάρια, τα κάστανα, τα φρούτα του δάσους, τα ελληνικά όσπρια και τυριά, για να διαμορφώσει το χειμερινό του μενού, το οποίο περιλαμβάνει από αυθεντικούς λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο και γιουβαρλάκια θαλασσινών με αγκινάρες, μέχρι μάγουλα στιφάδο με πουρέ πατάτας, διάφορες σούπες ημέρας και αρνάκι με φασόλια και τυρί Αμφιλοχίας.

Ακόμα, το φιλέτο γλώσσας σκεπάζεται από βουτυρένια λεμονάτη σάλτσα και συνοδεύεται από πράσο και σέσκουλα, ενώ το μπαρμπούνι πασπαλίζεται από τρίμμα αβγοτάραχου και σερβίρεται με ταραμοσαλάτα. Για τους χορτοφάγους τα στριφτάρια (χειροποίητα ζυμαρικά) με χαλούμι και σπαράγγια είναι ό,τι πρέπει ενώ οι βίγκαν μπορούν να επιλέξουν μανιτάρια στην κατσαρόλα με κάστανα, χειμερινά φρούτα και τρούφα.

Ο σεφ αξιοποιεί τα άγρια μανιτάρια, τα κάστανα, τα φρούτα του δάσους, τα ελληνικά όσπρια και τυριά για να διαμορφώσει το χειμερινό του μενού.

Το γεύμα κλείνει με τον κλασικό κορμό σοκολάτας του εστιατορίου, με μικρές παραλλαγές στα υλικά.

Κι επειδή πήγαμε με φόρα στα κυρίως πιάτα, να δούμε και τα ορεκτικά: Η «παραμάνα», ο δίσκος που βγαίνει δηλαδή με το που καθίσουμε στο τραπέζι γεμάτος από μεζεδάκια πριν καν ξεκινήσει το γεύμα μας παραμένει, για να επιλέξουμε ό,τι μας κάνει εντύπωση με το μάτι: ανάμεσα σε Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, καπνιστή τυροκαυτερή, καβουροσαλάτα με αβγοτάραχο, κ.ά. Και για επιδόρπιο; Το γεύμα κλείνει με τον κλασικό κορμό σοκολάτας του εστιατορίου, με μικρές παραλλαγές στα υλικά, και συνοδευτικές σάλτσες. Για ντιζεστίφ ποτό προτιμάμε το τσίπουρο –όλο τον χρόνο.

Μπορεί λοιπόν η Taverna37 να βάζει τα χειμερινά της, παραμένει όμως πιστή στις αρχές της, που περιλαμβάνουν την αφοσίωση στην καλή πρώτη ύλη, τα εποχικά προϊόντα που καλλιεργούνται με βιώσιμες πρακτικές και πάντοτε από τους καλύτερους ντόπιους παραγωγούς. Δε μένει παρά να το διαπιστώσετε ιδιοίς όμμασι κάθε Τετάρτη έως Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι, με τελευταία παραγγελία στις 7 το απόγευμα.

Για κρατήσεις: 2108901000.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top