Σύμφωνα με έρευνα, το 70% του εργατικού δυναμικού στις φυτείες είναι γυναίκες, ωστόσο τους ανήκει μόλις το 25% των καλλιεργειών καφέ.

Για τους λάτρεις του αυθεντικού ιταλικού εσπρέσο, ο Caffè Vergnano είναι γνωστός. Εξάλλου, 140 και πλέον έτη παρουσίας και αριστείας στον χώρο του καφέ δεν είναι λίγα. Μια οικογενειακή εταιρεία, που πλέον βρίσκεται στα χέρια της τέταρτης γενιάς, και η επιτυχία της οποίας οφείλεται στην εγγύτητα της με τους τόπους παραγωγής της πρώτης ύλης, στις διάφορες φυτείες ανά τον κόσμο από όπου συλλέγεται ο κάθε κόκκος που θα αποτελέσει τη βάση για το χαρμάνι τους.

Είναι σε αυτούς τους τόπους που οι άνθρωποι του Caffè Vergnano έμαθαν να αγαπούν και να σέβονται τη γη που τους δίνει τους πολύτιμους καρπούς της, αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά γι’ αυτό. Απτή απόδειξη αποτελεί η πρωτοβουλία Women in Coffee μια έμπνευση της Carolina Vergnano, Διευθύνουσας Συμβούλου και απογόνου των ιδρυτών του brand.

Στόχος του Women in Coffee είναι να δρα υποστηρικτικά σε ζητήματα όπως είναι η ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την αναγνώριση και την επιχειρηματικότητα.

H Carolina Vergnano είναι η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την έμπνευση Women in Coffee.

Όταν πριν από περίπου 6 χρόνια, το 2018, δημοσιεύθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO) έρευνα που αποκάλυπτε ότι, ενώ το 70% του εργατικού δυναμικού στις φυτείες είναι γυναίκες, τους ανήκει μόλις το 25% των καλλιεργειών καφέ, η κ. Vergnano δεν μπόρεσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Η Carolina Vergnano ανέπτυξε και υλοποίησε το έργο κοινωνικής ευθύνης, Women in Coffee (WIC).

Μια απλή κίνηση χρειάζεται για να υποστηρίζουμε τη γυναικεία ενδυνάμωση και μάλιστα απολαμβάνοντας έναν υπέροχο, αυθεντικό, ιταλικό εσπρέσο!

Έμπρακτη υποστήριξη

Στόχος του Women in Coffee είναι να βρίσκεται, σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό Γυναικών του Καφέ (International Women Coffee Alliance), όπου υπάρχουν μικρές κοινότητες γυναικών παραγωγών καφέ και να δρα υποστηρικτικά σε ζητήματα όπως είναι η ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την αναγνώριση και την επιχειρηματικότητα.

Πρώτη μεγάλη ενέργεια ήταν η δωρεά μηχανής καβουρδίσματος και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα σε φυτεία καφέ που η διαχείριση ανήκει σε γυναίκες στον Άγιο Δομίνικο. Επρόκειτο για πολύτιμο εξοπλισμό που διευκόλυνε σημαντικά την καθημερινότητά τους και την εξέλιξη της δραστηριότητάς τους, ενώ ακολούθησε το 2020 η «Οικογενειακή Βιβλιοθήκη της Υπαίθρου».

Μία και μόνο μικρή χειρονομία μας αρκεί για να γίνουμε κοινωνοί του μηνύματος και της δράσης του Women in Coffee.

Πρόκειται για την δημιουργία μιας βιβλιοθήκης για τους κατοίκους της Marcala, στην Ονδούρα, η οποία πλέον, 4 χρόνια μετά, έχει καθιερωθεί ως ένα σημείο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και ψυχαγωγίας. Αποτελεί σημείο αναφοράς και ανάπτυξης για όλη την κοινότητα της Marcala. Η εταιρεία επίσης προχωρά στη δημιουργία καφετέριας στο χώρο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και στο φιλόδοξο project δημιουργίας Ακαδημίας για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την περαιτέρω εξέλιξη των γυναικών της κοινότητας.

Τα καταστήματα Fairytale Athens συνεργάζονται με το Caffè Vergnano και με κάθε φλιτζάνι καφέ του Women In Coffee blend ή/και με κάθε αγορά των Women In Coffee branded αντικειμένων (κούπες, moka pot κλπ), συνεισφέρουμε στα έσοδα της πρωτοβουλίας.

Πώς συμμετέχω

Μία και μόνο μικρή χειρονομία μας αρκεί για να γίνουμε κοινωνοί του μηνύματος και της δράσης του Women in Coffee εάν το επιθυμούμε. Κατευθυνόμαστε σε ένα από τα τρία καταστήματα Fairytale Athens σε Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλάνδρι, τα οποία συνεργάζονται με τον Caffè Vergnano και με κάθε φλιτζάνι καφέ του Women In Coffee blend ή/και με κάθε αγορά των Women In Coffee branded αντικειμένων (κούπες, moka pot κλπ), συνεισφέρουμε στα έσοδα της πρωτοβουλίας. Τόσο άμεσα και απλά υποστηρίζουμε τη γυναικεία ενδυνάμωση και μάλιστα απολαμβάνοντας έναν υπέροχο, αυθεντικό, ιταλικό εσπρέσο!

 

Διαβάστε ακόμα: Μαρία Μαυροπούλου – «Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη είναι να ερωτευτεί»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top