Το χαβιάρι Thesauri ανεβάζει το επίπεδο στο γιορτινό τραπέζι.

Γιορτές σημαίνει μοίρασμα, αγάπη, χαρά και φυσικά δώρα και καλέσματα. Το τι δώρα θα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας και τι θα πάμε στα τραπέζια που μας καλούν, αποτελεί σπαζοκεφαλιά των ημερών. Τα κλασικά όπως λουλούδια, γλυκά, κρασί, αποτελούν σταθερές, αλλά ελαφρώς πολυφορεμένες επιλογές. Η λύση έρχεται από τον Αμβρακικό και συγκεκριμένα από τη Thesauri. Φέτος επιλέξτε να πρωτοτυπήσετε προσφέροντας ελληνικό χαβιάρι.

Η Thesauri είναι η πρώτη που έφερε στα πιάτα μας το ελληνικό χαβιάρι. Η οικογένεια Παπαγιάννη, με έμπνευση την ιστορία του Γιάννη Βαρβάκη αποφάσισε το 1992 να φέρει αυγά οξύρρυγχου από το Αστραχάν και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το μεγάλωμα των ψαριών, σε πρότυπες εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας, δίπλα στον Αμβρακικό κόλπο.

Θα το βρείτε σε καλαίσθητα κουτιά δώρου με παγοκύστη ώστε να μεταφέρεται σε σωστή θερμοκρασία.

Τις ημέρες αυτές που αποζητάμε την πολυτέλεια και τις εκλεκτές απολαύσεις, δεν βρίσκω καλύτερο δώρο από τις λαμπερές πέρλες του πολύτιμου χαβιαριού.

Η γκάμα του Thesauri είναι πλούσια και περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους τόσο από Ossetra όσο και από Baerii και Beluga, προσφέροντας μια εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία. Τις ημέρες αυτές, που αποζητάμε την πολυτέλεια και τις εκλεκτές απολαύσεις, δεν βρίσκω καλύτερο δώρο από τις λαμπερές πέρλες του πολύτιμου χαβιαριού. Είναι ένα δώρο που σίγουρα δεν θα πάει χαμένο και θα εκτιμηθεί όσο λίγα.

Παράλληλα η γκάμα της Thesauri προσφέρει τόσες επιλογές που με βεβαιότητα θα βρείτε το κατάλληλο για εσάς. Πως; Θα σας προτείνω τι να επιλέξετε ανάλογα με τον οικοδεσπότη στον οποίο θα το προσφέρετε, για εγγυημένη επιτυχία (όχι πως μπορείτε να κάνετε και λάθος με το χαβιάρι βέβαια, ίσως μόνο αν ο παραλήπτης του δώρου είναι αλλεργικός στα θαλασσινά).

Το χαβιάρι Beluga προέρχεται από τον οξύρρυγχο Huso-Huso, το μεγαλύτερο ψάρι της οικογένειας Acipenseridae.

Οι επιλογές σε Beluga είναι δυο, το Malossol και το Special Reserve Malossol, σε διαφορετικές τιμές φυσικά για να επιλέξετε τι σας ταιριάζει.

1. Ο κοσμοπολίτης

Ο φίλος ή φίλη σας προτιμά να κάνει διακοπές σε πολυτελή θέρετρα στη Μύκονο ή στο Capri; Μήπως είχε πάει και στο opening του Bacchanalia στο Λονδίνο; Συχνάζει στο Alfiere τα πρωινά και το βράδυ στο Woowoo της Πατριάρχου Ιωακείμ; Το αγαπημένο του κρασί είναι η Σαμπάνια ή η ροζέ Προβηγκία και αρνείται πεισματικά να πιει οτιδήποτε άλλο; Οι αποχρώσεις του σπιτιού του είναι σκούρες, με έντονες χρυσές πινελιές και “βαριά” έπιπλα;

Αν απαντήσατε ναι σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω ερωτήσεις τότε ναι, ο οικοδεσπότης/οικοδέσποινα σας ανήκει στην κατηγορία του τζετ-σετερ. Αγαπά την πολυτέλεια και προτιμά τα μεγάλα brands. Σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνετε πως πάμε για το καλύτερο, το πιο εντυπωσιακό και το πιο διάσημο χαβιάρι, το Beluga.

Το χαβιάρι Beluga προέρχεται από τον οξύρρυγχο Huso-Huso, το μεγαλύτερο ψάρι της οικογένειας Acipenseridae. Τα αυγά του είναι μεγάλα και παχυλά και γι’ αυτό ιδιαιτέρως επιθυμητά. Χαρακτηρίζεται από την κρεμώδη υφή του και την απαλή, ντελικάτη γεύση του. Οι επιλογές σε Beluga είναι δυο, το Malossol και το Special Reserve Malossol, σε διαφορετικές τιμές φυσικά για να επιλέξετε τι σας ταιριάζει. Αν το budget σας έχει μεγαλύτερο περιθώριο συνδυάστε το χαβιάρι με μια φιάλη Σαμπάνια. Σας υπόσχομαι πως ο φίλος θα ενθουσιαστεί.


Το χαβιάρι Signature Baeri Malossol αξίζει να το προσφέρετε σκέτο ή αν το budget το επιτρέπει, παρέα με ένα καλό Sake.

Το Signature Baeri Malossol έχει μαύρο χρώμα, τα αυγά είναι ελαφρώς μικρότερα αλλά πολύ “τραγανά” με πλούσια γεύση ιωδίου και φίνες νότες φουντουκιού.

2. Ο ιντελεκτουέλ

Είναι αυτός ο φίλος/φίλη που ρωτάτε πάντα ποια παράσταση να δείτε, ποιο νέο βιβλίο συζητιέται τώρα, τι έκθεση παίζει στην Εθνική Πινακοθήκη και άλλα τέτοια σχετικά. Το σπίτι του είναι γεμάτο βιβλία, αγαπά τις κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες με τον Bogart και την Audrey ενώ έχει έναν κρυφό εθισμό στα βινύλια.

Στο τραπέζι, προτιμά τις λεπτές και καθαρές γεύσεις και απεχθάνεται το λάδι τρούφας και τα βαριά μπαχαρικά. Το ιδανικό δώρο για εκείνον είναι το χαβιάρι Signature Baeri Malossol. Το χρώμα του είναι μαύρο, τα αυγά είναι ελαφρώς μικρότερα αλλά πολύ “τραγανά” με πλούσια γεύση ιωδίου και φίνες νότες φουντουκιού. Θα το πρόσφερα σκέτο ή αν το budget το επιτρέπει, παρέα με ένα εκλεκτό Sake. Είμαι σίγουρη πως αυτό το δώρο θα εκτιμηθεί δεόντως.


Oι πέρλες του Golden Ossetra σκάνε σαν έκρηξη umami και θάλασσας στον ουρανίσκο.

Το Golden Ossetra είναι ένα πολύ σπάνιο είδος αυγού, του οποίου το χρώμα είναι κίτρινο χρυσό και οι πέρλες του είναι μεγάλες και σφιχτές.

3. Ο γκουρμέ

Είναι αυτός ο τύπος που ξέρει για κάθε καινούργιο μαγαζί που ανοίγει και έχει ήδη προγραμματίσει πότε θα το επισκεφτεί. Έχει στην ατζέντα του τα καλύτερα deli και τα πιο ψαγμένα χασάπικα της Ελλάδας (όχι μόνο της Αθήνας). Ξέρει που θα βρείτε την καλύτερη πίτσα και το πιο παραδοσιακό σουβλάκι. Κανονίζει τα ταξίδια του με βάση τη γαστρονομία και φυσικά έχει όλα τα βιβλία του René Redzepi.

Αρχικά αυτός ο τύπος μπορεί να είναι ο έρωτας της ζωής μου, παρακαλώ να μου τον γνωρίσετε! Κατά δεύτερον, μιλάμε για άτομο με πολύ εκπαιδευμένο ουρανίσκο, που δεν αποφασίζει με γνώμονα την τιμή αλλά την τέρψη. Για όλους τους παραπάνω λόγους θα σας πρότεινα να του δωρίσετε ένα gift box με Golden Ossetra Malossol και το υπέροχο κουταλάκι από φίλντισι για να απολαύσει αυτό το δώρο στο μέγιστο. Το Ossetra θεωρείται το δεύτερο σε ποιότητα και τιμή μετά το Beluga. Το Golden Ossetra είναι ένα πολύ σπάνιο είδος αυγού, του οποίου το χρώμα είναι κίτρινο χρυσό και οι πέρλες του είναι μεγάλες και σφιχτές και έτσι σκάνε σαν έκρηξη umami και θάλασσας στον ουρανίσκο.

 

Υ.Γ. Ενδεχομένως να ακούτε χαβιάρι και να τρέμει το φυλλοκάρδι σας από άποψη τιμών. Λοιπόν με τη Thesauri τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι τιμές ξεκινούν από τα 51 ευρώ, που αν το σκεφτείτε λίγο, είναι περίπου το ίδιο με ένα panettone που τα τελευταία χρόνια φοριέται πολύ.

 

Διαβάστε ακόμα: Thesauri, ελληνικό χαβιάρι με σαμπάνια, βότκα ή σάκε. Oι πιο ηδονικοί συνδυασμοί.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top