Το σχέδιο ανήκει στον designer Robert Palm, ιδρυτή της Ελβετικής εταιρίας Classic Factory, ενώ το πλαίσιο της Lyonheart K είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Τι κι αν σήμερα παίζουμε την τεχνολογία στα δάχτυλα, οι γνώσεις μας είναι πολλές περισσότερες σε σχέση με πριν από 5 δεκαετίες και ο άνθρωπος βρίσκεται ένα (ΟΚ, ίσως και δύο) βήμα προτού κυκλοφορήσει τα self-driving cars; Η αλήθεια είναι ότι από άποψη design, η αυτοκινητιστική δεκαετία του ’60 έμοιαζε να είναι πολύ μπροστά, καθώς τότε «γεννήθηκαν» μερικά μοντέλα τα οποία έγραψαν ιστορία και σήμερα βρίσκονται στη σφαίρα του all time classic.

Πρώτο και καλύτερο αυτής της κατηγορίας η Jaguar E-Type. Το μοντέλο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκανε την εμφάνισή του το ’61 και κατάφερε αμέσως να κερδίσει τις καρδιές ακόμα και των πιο απαιτητικών οπαδών των τεσσάρων τροχών. Ποιος ξεχνάει άλλωστε ότι ο Enzo Ferrari, βλέποντάς το, είπε «είναι το ωραιότερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ».

Και φυσικά, μέσα σε αυτές τις 5 δεκαετίες, η E-Type έχει εμπνεύσει πολλούς κατασκευαστές και μοντέλα, τα οποία βασίστηκαν στη λογική της, για να χτίσουν τη δικιά τους επιτυχία. Το τελευταίο 4τροχο που έρχεται έχοντας ως πηγή έμπνευσης το μοντέλο της Jaguar είναι η Lyonheart K.

Η Lyonheart K θα μπορεί να πιάνει τα πρώτα 100 χλμ/ώρα. σε 3.9”, η τελική της ταχύτητα θα αγγίζει τα 300 χλμ.

Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν η Lyonheart Cars θέλοντας να γιορτάσει τα 50 χρόνια ζωής της E-Type, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της τετράτροχο. Το αρχικό πλάνο ήταν η Lyonheart K να είναι έτοιμη στα μέσα του 2014, αλλά οι οικονομικές δυσκολίες της εταιρίας παραλίγο να ακυρώσουν το project. Τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το μοντέλο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2018.

Το σχέδιο ανήκει στον designer Robert Palm, ιδρυτή της Ελβετικής εταιρίας Classic Factory, ενώ το πλαίσιο της Lyonheart K είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Διαθέτει ένα V8 κινητήρα πέντε λίτρων της Cosworth με 577 ίππους και 6αρι αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Η Lyonheart K θα μπορεί να πιάνει τα πρώτα 100 χλμ/ώρα. σε 3.9”, η τελική της ταχύτητα θα αγγίζει τα 300 χλμ., θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις (κουπέ και κάμπριο), ενώ αναμένεται να κατασκευαστούν μόλις 250 τετράτροχα.

Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις (κουπέ και κάμπριο), ενώ αναμένεται να κατασκευαστούν μόλις 250 τετράτροχα.

 

Διαβάστε ακόμα: 10+1 αυτοκίνητα για ένα ιδανικό γκαράζ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top