Το ανανεωμένο MINI Countryman έχει «ανέβει κατηγορία», όντας μεγαλύτερο σε κάθε του διάσταση. (photo MINI)

Νέο ΜΙΝΙ Countryman λοιπόν, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου στη Γερμανία, βασισμένο στο ίδιο πάτωμα, και με τους ίδιους κινητήρες, με τη BMW X1. Κάπου εδώ σταματάνε βέβαια οι ομοιότητες, διότι, σχεδιαστικά, αυτό το ΜΙΝΙ έχει τόσες πρωτοτυπίες που δεν σε αφήνει να βαρεθείς.

«Το νέο MINI Countryman είναι το όχημά μας για όλη την οικογένεια. Στην πιο πρόσφατη γενιά του δεν έχει μεγαλώσει μόνο σε ύψος, μήκος και εσωτερικό, έχει επίσης βελτιωθεί αισθητά σε χαρακτήρα, εμφάνιση και εμπειρία», δηλώνει ο Oliver Heilmer, επικεφαλής του τμήματος MINI Design, και δεν έχουμε φυσικά λόγους να τον αμφισβητήσουμε.

«Η προσωπικότητά του στο εμπρός μέρος αντανακλάται στις πιο ευθυτενείς αναλογίες του και στον κατακόρυφο προσανατολισμό της σχεδιαστικής γλώσσας. Ο στιβαρός χαρακτήρας του είναι άμεσα αναγνωρίσιμος από την χαρακτηριστική μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και το σμιλεμένο καπό του», συνεχίζει.

Με μήκος 4,43 μ., πλάτος 1,84 μ. και ύψος 1.65 μ., γίνεται αντιληπτό ότι το ανανεωμένο MINI Countryman έχει «ανέβει κατηγορία».

Από το πλάι και με μισόκλειστα μάτια θυμίζει μικρότερο Land Rover Defender. (photo MINI)

Με τέσσερις εκδόσεις, συν μια ηλεκτρική, κινητήρα και εξοπλισμού, και κορυφαία την έκδοση John Cooper Works (JCW), οι οποίες «παίζουν» με τα χρώματα, με ξεχωριστή σχεδίαση εμπρός και πίσω και αρκετές εξωτερικές λεπτομέρειες, το νέο Countryman δίνει έμφαση στη σπορ αίσθηση.

Αν η εξωτερική σχεδίαση αρχικά κάπως ξενίζει, το εσωτερικό, με υφασμάτινη επένδυση από ανακυκλωμένα υλικά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο κριτικής. Σε μια αισθητική Bauhaus, με οριζόντιες και κάθετες λεπτομέρειες, κυριαρχεί μια κεντρική κυκλική οθόνη 9,4” τεχνολογίας OLED και από κάτω τέσσερις φυσικοί διακόπτες, ένας μάλιστα εκ των οποίων είναι ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου.

Μινιμαλιστικό ταμπλό αισθητικής Bauhaus με κεντρική κυκλική οθόνη 9,4” τεχνολογίας OLED και από κάτω τέσσερις κανονικούς διακόπτες, ένας μάλιστα εκ των οποίων είναι ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου. (photo MINI)

Δεν είναι τυχαίο δε το ότι, στην παρουσίαση, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου δαπανήθηκε για τις λειτουργίες αυτής της οθόνης και για τις δυνατότητες της. Στο κέντρο της βρίσκεται το μενού έναρξης, όπου μπορείτε να επιλέξετε εξατομικευμένο περιεχόμενο και να το θέσετε σε λειτουργία κάνοντας swipe στο πλάι.

Στο κάτω τμήμα της βρίσκεται η σταθερή «γραμμή κατάστασης» που περιέχει τα στοιχεία του μενού «Navigation», «Media», «Telephony», «All Apps» και, ανάλογα με την κατάσταση, «Home», τα οποία μάλιστα μπορούν να επιλεγούν απευθείας.

Το νέο MINI Countryman διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν diesel, όλους συνεπικουρούμενους από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V

Τα micro-animations ενισχύουν την διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ του οδηγού και του κεντρικού οργάνου και υπογραμμίζουν τον ψηφιακό χαρακτήρα της νέας οικογένειας MINI. Το δε head-up display (στον προαιρετικό εξοπλισμό) συνεισφέρει στο να υπάρχει η απαραίτητη πληροφόρηση.

Τρεις κινητήρες βενζίνης και ένας diesel, όλοι συνοδεία ήπια υβριδικού συστήματος 48V, με απόδοση από 170 έως 300 άλογα, και τιμές που ξεκινούν από €34.500. (photo MINI)

Το νέο MINI Countryman διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν diesel, όλους συνεπικουρούμενους από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Οι εκδόσεις βενζίνης είναι το Countryman C, με 3κύλινδρο κινητήρα 1.5 και 170 άλογα, το τετρακίνητο Countryman S ALL4, με 2λιτρο και 218 άλογα, και το επίσης τετρακίνητο Countryman JCW ALL4 με 2λιτρο και 300 άλογα.

Το πετρελαιοκίνητο Countryman D εξοπλίζεται με 2λιτρο diesel με ισχύ 163 άλογα, ενώ υπάρχουν και δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις: το Countryman Ε με 204 άλογα και το τετρακίνητο Countryman SE ΑLL4 με 313 και αυτονομία από 423 έως 461 km.

Δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις: το Countryman Ε με 204 άλογα και το τετρακίνητο Countryman SE ΑLL4 με 313. (photo MINI)

Οι τιμές του νέου MINI Countryman ξεκινούν από €34.500 για το βενζινοκίνητο Countryman C, από €39.900 για το diesel Countryman D και από €43.950, προ επιδότησης, για το αμιγώς ηλεκτρικό Countryman E.

//Δείτε περισσότερα για το νέο MINI Countryman εδώ και για το Countryman E εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Nissan Qashqai e-Power – Ηλεκτροκίνηση χωρίς άγχος

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top