Η συνάντηση του Opel Grandland X με το made to measure look του Bespoke Athens «οδηγεί» την έννοια της προσιτής πολυτέλειας σε άλλο επίπεδο.

«Το στυλ είναι η έκφραση της προσωπικότητας μέσα από το ντύσιμο. Αν το bespoke κοστούμι “δέσει” και έρθει σε αρμονία με την προσωπικότητα αυτού που το φοράει, τότε έχουμε πραγματικά ένα έργο τέχνης. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Αυτός είναι ο ρόλος μου». Αυτά δήλωνε το 2014 στο Andro ο Βασίλης Μπουρτσάλας, ο δημιουργός του Bespoke Athens.

Για τους λάτρεις του επί παραγγελία κοστουμιού και της αξίας του παραδοσιακού gentleman, το αυτοαποκαλούμενο «style lab» στην οδό Αναγωνστοπούλου 15-17 στο Κολωνάκι είναι το αθηναϊκό «σπίτι» της υψηλής ραπτικής. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απαραίτητα να ξοδέψεις μια περιουσία περνώντας τις πόρτες του. Μετά από 14 χρόνια αριστοτεχνίας με τα κορυφαία χειροποίητα, κατά παραγγελία κοστούμια, το Bespoke Athens ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία made to measure.

Μετά από 13 χρόνια αριστοτεχνίας με τα κορυφαία χειροποίητα, κατά παραγγελία κοστούμια, το Bespoke Athens ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία made to measure.

Το made to measure είναι ένας συνδυασμός εργοστασιακής ποιότητας και παραδοσιακής χειροποίητης κατασκευής. Ουσιαστικά προσφέρει το τελετουργικό της παραγγελίας, με πρόβα και παραμετροποίηση, απλώς δεν γίνεται εξ ολοκλήρου στο χέρι, με αποτέλεσμα ένα τέτοιο κοστούμι να κοστίζει -ανάλογα με το ύφασμα- λίγο πάνω από τα 1.000 ευρώ και όχι πολλαπλάσια που τιμάται ένα πλήρως bespoke ρούχο.

Το made to measure κοστούμι προσφέρει το τελετουργικό της παραγγελίας, με πρόβα και παραμετροποίηση, απλώς δεν γίνεται εξ ολοκλήρου στο χέρι.

Για να απολαύσετε την υπηρεσία αυτή μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με τον Νικόλα Πολίτη, το «νέο αίμα» της Αθηναϊκής ραπτικής για gentleman. Γιος και ανιψιός ράφτη, έχει αναλάβει εδώ και λίγους μήνες την υπηρεσία made to measure του Bespoke Athens. Το πρώτο ραντεβού περιλαμβάνει μια συζήτηση στυλιστικής κυρίως φύσεως προβάροντας έτοιμα σακάκια και εξερευνώντας υφάσματα από μια ευρεία γκάμα. Ακολουθεί η λήψη των μέτρων του πελάτη με τον παραδοσιακό τρόπο και η παραμετροποίηση του ρούχου. Μετά από λίγες εβδομάδες έρχεται η ώρα της πρόβας και οι τελικές διορθώσεις στο ατελιέ του Bespoke Athens.

Tο Opel Grandland X είναι ένα αυτοκίνητο που δικαιολογεί απόλυτα σε όλα του την έννοια «grand»: τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση, όσο και στους εσωτερικούς του χώρους.

Άνεση, ποιοτικά υφάσματα και λεπτομέρεια, λοιπόν. Τρία στοιχεία απαραίτητα για κάθε «κοστούμι», όπως αυτό άλλωστε που φοράει στο εσωτερικό του το Grandland X της Opel. Απλότητα, κομψότητα και -γιατί όχι, εκεί που πρέπει- μια δόση αυστηρότητας χάριν εργονομίας. Το crossover/SUV μένει πιστό στο DNA της γερμανικής εταιρίας – ένα DNA που την έχει μετατρέψει σε μια από τις πλέον γνωστές και αξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Ποιότητα και αξιοπιστία, σε ένα τετράτροχο που φέρνει τη «σφραγίδα» της Opel και «οδηγεί» την έννοια προσιτή πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο.

Κορυφαία υλικά, εργονομικά καθίσματα για άνεση και ευελιξία, μεγάλο χώρο αποσκευών, αλλά και ποικιλία υφασμάτων είναι μόνο μερικά από αυτά που προσφέρει το Grandland X της Opel.

Στο εσωτερικό, αυτό που αμέσως τραβάει την προσοχή είναι τα κορυφαία υλικά, οι επιφάνειες με έντονα περιγράμματα -σαν τις ραφές ενός made to measure κοστουμιού- και φυσικά η σχεδίαση, που έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε όλα να προσαρμόζονται με ευελιξία στις απαιτήσεις του κάθε επιβάτη. Όσο για τη θέση του οδηγού; Πολλοί θα εκτιμήσουν το συμβατικό, ολοστρόγγυλο τιμόνι που φιλοξενεί πληθώρα χειριστηρίων, ενώ ακόμη περισσότεροι τη σωστή θέση οδήγησης, ιδιαίτερα με τα πιστοποιημένα από τον γερμανικό οργανισμό AGR εργονομικά καθίσματα.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την άνεση που προσφέρει. Το Grandland X ξεχωρίζει για τους αποθηκευτικούς χώρους, συν ένα μεγάλο υποβραχιόνιο με ποτηροθήκες και για τους πίσω επιβάτες. Ένας ψηλός επιβάτης μπορεί να καθίσει άνετα πίσω από έναν ανάλογα ψηλό οδηγό, ενώ μια προσεγμένη λεπτομέρεια είναι ότι τα πίσω καθίσματα που μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας απόλυτα επίπεδος χώρος φόρτωσης (που χωράει 488 λίτρα με τη ρεζέρβα ανάγκης ή 514 με το kit επισκευής), είναι τοποθετημένα λίγο ψηλότερα από τα εμπρός.

Στο εσωτερικό του Grandland X πολλοί θα εκτιμήσουν το συμβατικό, ολοστρόγγυλο τιμόνι που φιλοξενεί πληθώρα χειριστηρίων, ενώ ακόμη περισσότεροι τη σωστή θέση οδήγησης.

Αυτό, σε συνδυασμό με τα μεγάλα παράθυρα, προσφέρει πολύ καλή -αμφιθεατρική θα λέγαμε καθ’υπερβολή- ορατότητα και για τους πίσω, με τον μεσαίο απ’ αυτούς μάλιστα, ελλείψει κεντρικού τούνελ μετάδοσης, να βολεύεται εξίσου καλά με τους ακραίους δυο. Πραγματικά, μπορεί το αυτοκίνητο αυτό να μην είναι πλήρως… bespoke αλλά όπως ένα καλό made to measure κοστούμι, προσαρμόζεται στις ανάγκες των περισσοτέρων με θαυμαστή ακρίβεια.

Άνεση, ποιότητα και αξιοπιστία, λοιπόν, σε ένα τετράτροχο που φέρνει τη «σφραγίδα» της Opel και «οδηγεί» την έννοια προσιτή πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο.

Η υπηρεσία made to measure του Bespoke Athens δίνει έμφαση στα ποιοτικά υλικά και στη λεπτομέρεια. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με το Opel Grandland X, ένα αυτοκίνητο που δικαιολογεί σε όλα του το επίθετο «grand».

 


Αυτοκίνητο: Opel Grandland X Turbo D 
Total look: Made to measure by Bespoke Athens
Φωτογραφία & styling: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης 
Συνεργασία: Κατερίνα Θεοχάρη 


 

 

Διαβάστε ακόμα: Με το Opel Grandland X στις «value for money» παραστάσεις της Στέγης

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top Advertisement