Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες θα έπρεπε να κοιμόμαστε πιο συχνά γυμνοί από ότι κάνουμε. (Φωτογραφία: nutritionallywealthy.com)

  Θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκες γυμνός; Και όταν λέω γυμνός δεν εννοώ «φορώντας ένα μποξεράκι». Εντελώς, όπως όταν σε γέννησε η μητέρα σου. Αν το καλοσκεφτώ, κατά πάσα πιθανότητα, δύο απαντήσεις θα μου δώσεις: (1) το βράδυ μετά από μια επική ερωτική βραδιά με τη σύντροφό σου ή (2) μια από αυτές τις ημέρες του Αυγούστου, που έκαιγε ο τόπος από τη ζέστη και το κρεβάτι σου έμοιαζε με λάβα ηφαιστείου.

  Λογικές μου φαίνονται οι απαντήσεις σου. Μόνο, που τώρα έρχεται η επιστήμη και ξεκαθαρίζει ότι είναι καλύτερα να κοιμόμαστε γυμνοί όσο πιο συχνά μπορούμε. Μάλλον και κάθε βράδυ. Πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Υγείας στο Μέριλαντ των ΗΠΑ έδειξε ότι οι άνδρες που φορούν μποξεράκι στη δουλειά και τίποτα όταν πέφτουν για ύπνο, έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες το σπέρμα τους να είναι καλύτερο. Δηλαδή πιο αποδοτικό.

  Έρευνα έδειξε πως αν κοιμάσαι γυμνός το σώμα αυτο-ρυθμίζει καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα ο ύπνος να είναι καλύτερος.

  Και οι έρευνες για τον γυμνό ύπνο δεν περιορίστηκαν εκεί. Μια αμερικανική ιδιωτική εταιρία ερευνώντας τις σχέσεις ανάμεσα σε 1.000 ζευγάρια, συμπέρανε ότι το 60% αυτών που επιλέγουν να κοιμούνται γυμνοί, είναι πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά τους.

  Τέλος, το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ της Αγγλίας, σε αντίστοιχη δική του έρευνα, τόνισε ότι αν κοιμάσαι γυμνός το σώμα αυτο-ρυθμίζει καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα ο ύπνος να είναι καλύτερος. Μήπως να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο;

   

  Διαβάστε ακόμα: 5 φοβερά πράγματα που συμβαίνουν στο πέος σας με την ηλικία

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top